“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η Ρωσία δεσμεύεται να ανταποδώσει αν οι δυνάμεις της απειληθούν από αμερικανικό πλήγμα στη Συρία

Συρία: αντάρτες ετοιμάζονται να προβούν σε μια χημική επίθεση- προβοκάτσια, «Λευκά Κράνη», ακτιβιστές και κινηματογραφικά συνεργεία έχουν ήδη καταφθάσει επί σκηνής και έχουν εγκατασταθεί δορυφορικοί πομποί.


Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα απαντήσουν εάν οι ζωές Ρώσων στρατιωτικών στη Συρία απειληθούν,....
όπως, για παράδειγμα, σε περίπτωση πυραυλικού πλήγματος στη Δαμασκό, ανέφερε το ρωσικό γενικό επιτελείου.

«Σύμφωνα με αναφορές, μετά την επίθεση- προβοκάτσια, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να κατηγορήσουν τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης για χρήση χημικών όπλων και να παρέχουν στη διεθνή κοινότητα υποτιθέμενα “στοιχεία” μαζικών φόνων αμάχων στα χέρια της ρωσικής κυβέρνησης, με την “υποστήριξη της Ρωσίας” είπε ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου, Βαλέρι Γκερασίμοφ. Σε αντίποινα, η Ουάσινγκτον σχεδιάζει, σύμφωνα με τον Γκερασίμοφ, μια πυραυλική επίθεση στις ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές της Δαμασκού» αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Στη Δαμασκό, σε γραφεία και εγκαταστάσεις του συριακού υπουργείου Άμυνας, υπάρχουν Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Κέντρου Συμφιλίωση των Εμπόλεμων Πλευρών και άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας, τόνισε ο Γκερασίμοφ.

«Έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι αντάρτες ετοιμάζονται να προβούν σε μια χημική επίθεση- προβοκάτσια, υποτίθεται από την κυβέρνηση, εναντίον αμάχων. Σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Γούτας, έχει συγκεντρωθεί πλήθος γυναικόπαιδων και ηλικιωμένων, που έχουν μεταφερθεί από άλλες περιοχές, για να αναπαραστήσουν τα θύματα της επίθεσης» είπε ο Γκερασίμοφ, σύμφωνα με τον οποίο «Λευκά Κράνη», ακτιβιστές και κινηματογραφικά συνεργεία έχουν ήδη καταφθάσει επί σκηνής και έχουν εγκατασταθεί δορυφορικοί πομποί.

«Αυτό επιβεβαιώθηκε από την ανακάλυψη ενός εργαστηρίου παραγωγής χημικών όπλων στο χωριό Αφτρίς, που απελευθερώθηκε από τους τρομοκράτες» είπε ο Γκερασίμοφ.

πηγή

Πολύ σοβαρές συνέπειες αν οι ΗΠΑ επιτεθούν στις δυνάμεις του Άσαντ, προειδοποιεί ο Λαβρόφ



Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα αυτή τη στιγμή η δημιουργία νέων ζωνών αποκλιμάκωσης στη Συρία. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Λαβρόφ τόνισε ότι είναι σημαντικό να αποφευχθεί οποιαδήποτε παραβίαση των συμφωνιών για εκεχειρία στην ανατολική Γούτα, ένα θέμα το οποίο πρόκειται να συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αύριο Τετάρτη. 

Μάλιστα ο Ρώσος υπουργός προειδοποίησε για τις «σοβαρότερες συνέπειες» σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιτεθούν εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων. 

«Αν υπάρξει τέτοιου είδους επίθεση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρότατες», δήλωσε ο Λαβρόφ.


http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments