“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για τη σύλληψη των Τούρκων μπράβων: Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι

Μία πολύ σημαντική εξέλιξη είχαμε χθες το βράδυ όσον αφορά τις επιθέσεις των μπράβων του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον ανυπεράσπιστων διαδηλωτών, έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία, στην Ουάσιγκτον. 

Αφού προηγήθηκε η επιβεβαίωση για τη σύλληψη δύο εκ των μπράβων, που διαμένουν ο ένας στο Νιου Τζέρσεϊ και ο άλλος στη Βιτζίνια, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχώρησε σε μία κίνηση, που τουλάχιστον δείχνει ότι αυτή η υπόθεση έχει δρόμο ακόμα για τους Αμερικανούς, οι οποίοι θα την φτάσουν στα άκρα στο πλαίσιο της απονομής Δικαιοσύνης. 

Είναι και μία επιθετική κίνηση εναντίον του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας για το θέμα των συλλήψεων. 

Αφού ευχαρίστησε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και τις αστυνομικές αρχές για την αποφασιστικότητα με την οποία έδρασαν και την εξιχνίαση της υπόθεσης με τις πρώτες συλλήψεις, εξέφρασε τη δέσμευση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τα βίαια επεισόδια της 16ης Μαϊου. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική αντίδραση και καταδίκη εναντίον του προέδρου της Τουρκίας και των πρακτικών του. 

Πρόσθεσε τα εξής: «Όπως έχουμε ήδη δηλώσει, τα γεγονότα που περιβάλλουν τη συμπεριφορά του προσωπικού της Τουρκικής Ασφάλειας κατά την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στις Ηνωμένες Πολιτείες προκαλούν ανησυχία. Τώρα που έχουν αποδοθεί κατηγορίες και έχουν γίνει δύο συλλήψεις, το Στέιτ Ν τιπάρτμεντ θα σταθμίσει επιπρόσθετες ενέργειες για τα υπόλοιπα κατονομαζόμενα άτομα, όπως αρμόζει στις σχετικές νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις. Οποιαδήποτε περαιτέρω βήματα θα ανταποκρίνονται και θα είναι ανάλογα με τις κατηγορίες». 

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι σήμερα η δήμαρχος της Ουάσιγκτον Μέριαλ Μπάουζερ κι η μητροπολιτική αστυνομία της αμερικανικής πρωτεύουσας θα ανακοινώσουν την παραπομπή σε δίκη περισσότερων από 12 μελών της ασφάλειας του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, με βαριές κατηγορίες που αφορούν την κακοποίηση διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν ειρηνικά έξω από την Τουρκική πρεσβευτική κατοικία. 

Όπως έγραψε η ιστοσελίδα μας, χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε τη σύλληψη από ομοσπονδιακούς αστυνομικούς δύο τουρκικής καταγωγής Αμερικανών πολιτών, του Eyup Yildirim και του Sinan Narin. Ο πρώτος είναι ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας από το Νιού Τζέρσεϊ και ο δεύτερος κάτοικος Βιρτζίνιας. 
Κατηγορούνται για την κακοποίηση των διαδηλωτών και για παραβίαση των νόμων της Ουάσιγκτον. Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν και δύο μόνιμοι κάτοικοι Καναδά

Και στους τέσσερεις έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. 

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ: Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται ακριβώς ένα μήνα μετά τα βίαια επεισόδια έξω από την Τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και πέντε μόλις μέρες μετά από την υιοθέτηση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με ψήφους 397 υπέρ και μηδέν κατά, ισχυρού καταδικαστικού ψηφίσματος για την βία που άσκησαν οι μπράβοι του Ερντογάν, αλλά και με πρόσκληση προς τις αμερικανικές αρχές να συλλάβουν και να παραπέμψουν σε δίκη τους υπεύθυνους. 

 Η Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσιγκτον ερεύνησε ταχέως την υπόθεση, σε συνεργασία με την Μυστική Αστυνομία και την ειδική υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την προστασία διπλωματών. 

Στη διαρκεια των επεισοδίων είχαν συλληφθεί από τη Μυστική Αστυνομία δύο από τους φρουρούς του Ερντογάν, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς είχαν διπλωματική ασυλία. Πάντως, καθώς οι περισσότεροι από τη συνοδεία του Ερντογάν είτε έχουν διπλωματική ιδιότητα, είτε ήλθαν μαζί του από την Τουρκία κι έχουν ήδη επιστρέψει, το πιό πιθανόν είναι να ζητηθεί η απέλαση όσων βρίσκονται ακόμη στις ΗΠΑ και μαζί με τους υπόλοιπους να τεθούν σε λίστα απογόρευσης εισόδου.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments