“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Γιατί ο Καραμανλής το 1974 προτίμησε την ατίμωση; Μαρτυρία: οι ευθύνες του Καραμανλή στο Κυπριακό

Κληρίδης: Για όνομα του Θεού. … Ούτε ένα πλοίο κ. Πρόεδρε;

Καραμανλής: Είστε μόνοι σας. Η Ελλάδα δεν έχει οργανωμένο στρατό, είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε γιατί εγώ δεν ελέγχω την κατάσταση.

Κληρίδης: Καλά, ο Μαύρος (υπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας) είπε ότι μεταξύ ατίμωσης και πολέμου προτιμούμε τον πόλεμο.

Καραμανλής: Άλλος ο Μαύρος, άλλος εγώ.

Ενώ στα ελληνικά σχολεία οι μαθητές με αφορμή την 17η Νοεμβρίου 1973 συνεχίζουν να μαθαίνουν ότι το Πολυτεχνείο έριξε την Δικτατορία του Παπαδόπουλου και έφερε την Δημοκρατία του Καραμανλή, οι μαθητές αγνοούν ότι η κατάληψη του Πολυτεχνείου έγινε επί Μαρκεζίνη, αφού είχαν προκηρυχθεί εκλογές για τον Φεβρουάριο του 74. Αγνοούν ότι του Πολυτεχνείου έπεται η δικτατορία του Ιωαννίδη, το κυπριακό πραξικόπημα του Σαμψών και η προσχεδιασμένη τουρκική εισβολή στην Κύπρο που δημιούργησε το “άλυτο” κυπριακό πρόβλημα. Πού προδόθηκε η Κύπρος από ελληνικής πλευράς;

η συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

http://dia-kosmos.blogspot.gr/