“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

«Τα Πρωτόκολλα» ∆ιφορουµένη χρήσις του δικαστού. Oι συνεργάται του µασωνικού καθεστώτος.

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Η'.

Ιδιαίτεραι σχολαί, εντελώς ιδιαιτέρα ανωτέρα ανατροφή. Οικονοµολόγοι και εκατοµµυριούχοι. Εις ποίους πρέπει να εµπιστευώµεθα τας υπευθύνους θέσεις εν τη Κυβερνήσει.

Οφείλοµεν να οικειοποιηθώµεν όλα τα όργανα, άτινα οι αντίπαλοι µας θα ηδύναντο να µεταχειρισθώσιν εναντίον ηµών·.... θα δεήση να εύρωµεν εις τας λεπτότητας της εικαστικής γλώσσης µίαν δικαιολογίαν δια τας περιπτώσεις, καθ’ ας θα χρειασθή να απαγγείλωµεν αποφάσεις, αίτινες δυνατόν να φανώσι πάρα πολύ θρασείς και άδικοι, διότι ενδιαφέρει να εκφράζωµεν τας αποφάσεις ταύτας δια λέξεων, αίτινες να φαίνωνται ότι είναι ηθικά γνωµικά πολύ υψηλά,, έχοντα συγχρόνως νοµικόν χαρακτήρα. 

 Το πολίτευµα µας δέον να περιβάλλεται δι’ όλων των δυνάµεων του πολιτισµού, εν τω µέσω των οποίων θα οφείλη να δρα. Θα περιστοιχίζηται υπό δηµοσιογράφων,  πεπειραµένων νοµοµαθών, διοικητών, διπλωµατών και τέλος υπό ανθρώπων προπαρεσκευασµένων δια ειδικής ανωτέρας ανατροφής εις ειδικάς σχολάς. Οι άνθρωποι ούτοι θα γνωρίζωσιν όλα τα µυστικά της κοινωνικής υπάρξεως, θα γνωρίζωσιν όλας τας διαλέκτους, εσχηµατισµένας εκ πολιτικών γραµµάτων και λέξεων, θα έχωσι γνώσιν όλων των αδυναµιών της ανθρωπινής φύσεως,  όλων των ευαίσθητων χορδών της, επί των οποίων θα χρειασθή να ηξεύρωσι να παίζωσιν. 

Αι χορδαί αύται, είναι η πνευµατική κατάστασις των Χριστιανών, αι τάσεις των, αι ελλείψεις των, αι κακίαι των και τα προτερήµατα των, αι ταξικαί καταστάσεις των.

Εννοείται βεβαίως ότι αυτοί οι ευφυείς συνεργάται της Κυβερνήσεως µας δεν θα εκλέγωνται µεταξύ των Χριστιανών, οίτινες είναι συνηθισµένοι να κάµνωσι την διοικητικήν εργασίαν των χωρίς να µεριµνώσι περί της ωφελείας της. 

Οι διοικηταί των Χριστιανών υπογράφουσι τα έγγραφα χωρίς να τα αναγινώσκωσιν υπηρετούσιν εκ συµφέροντος ή εκ φιλοδοξίας.  Θα περιβάλλωµεν την Κυβέρνησίν µας δι’ ενός ολοκλήρου κόσµου οικονοµολόγων. 

Ιδού διατί αι οίκονοµολογικαί επιστήµαι, αι σπουδαιότεραι, προς διαπαιδαγώγησιν των Ιουδαίων. 

Θα περιστοιχιζώµεθα υπό ολοκλήρου πλειάδος τραπεζιτών, βιοµηχάνων, κεφαλαιούχων και προ παντός εκατοµµυριούχων, διότι εν συνόλω τα πάντα θα αποφασίζωνται δι’ αριθµών.

Επί τίνα χρόνον, µέχρι της στιγµής καθ’ ην θα είναι ακίνδυνον πράγµα να εµπιστευώµεθα τας υπευθύνους θέσεις των Κρατών µας εις τους αδελφούς µας Ιουδαίους, θα τας εµπιστευώµεθα εις άτοµα των οποίων το παρελθόν και ο χαρακτήρ να είναι τοιαύτα ώστε να υπάρχη µία άβυσσος µεταξύ αυτών και του λαού, εις ανθρώπους τοιούτους, ώστε εν περιπτώσει παρακοής εις τας διαταγάς µας να µη έχωσιν ούτοι άλλο τι να αναµένωσι παρά την καταδίκην ή την εξορίαν, ίνα ούτω υπερασπίζωσι τα συµφέρονταµας µέχρι τελευταίας αναπνοής.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/