“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Απόρρητο Ισραηλινό έγγραφο που διέρρευσε αποκαλύπτει συντονισμό Ισραήλ-Σαουδαράβων για πόλεμο

Νωρίς σήμερα το πρωί το Ισραηλινό Kανάλι 10 δημοσίευσε ένα διπλωματικό τηλεγράφημα που διέρρευσε και το οποίο στάλθηκε σε όλους τους Ισραηλινούς πρεσβευτές σε όλο τον κόσμο ζητώντας τους να στηρίξουν τον πόλεμο της Σαουδικής Αραβίας και μαζί να εντείνουν την πίεση στο Ιράν.

Το απόρρητο τηλεγράφημα της πρεσβείας, γραμμένο σε εβραϊκά, αποτελεί το πρώτο επίσημο αποδεικτικό στοιχείο που αποδεικνύει ότι Σαουδάραβες και Ισραηλινοί συντονίζουν σκόπιμα την κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Η υπόθεση σχετίζεται με τα χαοτικά γεγονότα που ξετυλίχθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Λίβανο και τη Σαουδική Αραβία, τα οποία ξεκίνησαν με την απροσδόκητη παραίτηση του Λιβανέζου πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι αφότου κλήθηκε στο Ριάντ από τους υποστηρικτές του από τη Σαουδική Αραβία, και οδήγησαν τους Σαουδάραβες να ανακοινώσουν ότι ο Λίβανος «κήρυξε πόλεμο» ενάντια στο βασίλειο.

Το εκρηκτικό διαβαθμισμένο Ισραηλινό τηλεγράφημα αποκαλύπτει τα εξής:

Την Κυριακή, αμέσως μετά τη συγκλονιστική παραίτηση του πρωθυπουργού του Λιβανέζου πρωθυπουργού Χαρίρι, το Ισραήλ έστειλε τηλεγράφημα σε όλες τις πρεσβείες του με αίτημα οι διπλωμάτες του να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσουν τη διπλωματική πίεση κατά της Χεζμπολάχ και του Ιράν.
Το τηλεγράφημα προέτρεψε την υποστήριξη του πολέμου της Σαουδικής Αραβίας εναντίον των Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Υεμένη.
Το τηλεγράφημα τόνισε ότι το Ιράν εμπλέκεται με “περιφερειακή υπονόμευση”.
Ισραηλινοί διπλωμάτες παροτρύνθηκαν να απευθύνουν έκκληση προς τους “ανώτερους αξιωματούχους” στις χώρες φιλοξενίας τους για να προσπαθήσουν να απελάσουν τη Χεζμπολάχ από την Λιβανέζικη κυβέρνηση και την πολιτική.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο κοινός σκοπός της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ αντίθετα στην φερόμενη Ιρανική επιρροή και επέκταση σε μέρη όπως η Συρία, ο Λίβανος και το Ιράκ, οδήγησε αργά τους ιστορικούς εχθρούς κάτω από μια πραγματιστική πορεία σιωπηρής συνεργασίας καθώς αμφότεροι φαίνεται να έχουν τοποθετήσει τη διάλυση του αποκαλούμενου “Σιιτικού κρεσέντου” ως πρωταρχικό στόχο πολιτικής στην περιοχή. Για το Ισραήλ, η Χεζμπολάχ είναι από καιρό ο μεγαλύτερος εχθρός του, τον οποίο οι Ισραηλινοί ηγέτες βλέπουν ως επέκταση της εδαφικής παρουσίας του Ιράν ενάντια στα βόρεια σύνορα του εβραϊκού κράτους.

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος που έλαβε το έγγραφο είναι ο Μπαράκ Ραβίντ, ανώτερος διπλωματικός ανταποκριτής για το Κανάλι 10.

Ο Ραβίντ ανακοίνωσε τα ακόλουθα μέσω Twitter χθες:
Δημοσίευσα στο Κανάλι 10 ένα τηλεγράφημα που στάλθηκε σε Ισραηλινούς διπλωμάτες ζητώντας να επηρεάσουν για τους Σαουδάραβες / Χαρίρι και ενάντια στη Χεζμπολάχ.


Το τηλεγράφημα που στάλθηκε από την MFA στην Ιερουσαλήμ [Ισραηλινό υπουργείο εξωτερικών] σε όλες τις Ισραηλινές πρεσβείες δείχνει τη γραμμή της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με την παραίτηση του Χαρίρι.
Οι Ισραηλινοί διπλωμάτες έλαβαν εντολή να κάνουν διπλωματική μανούβρα στις κυβερνήσεις υποδοχής τους για την εσωτερική πολιτική κατάσταση στο Λίβανο – μια πολύ σπάνια κίνηση.

Το τηλεγράφημα είπε: “Πρέπει να τονίσουμε ότι η παραίτηση του Χαρίρι δείχνει πόσο επικίνδυνο είναι το Ιράν και η Χεζμπολάχ για την ασφάλεια του Λιβάνου”.
“Η παραίτηση του Χαρίρι αποδεικνύει λανθασμένο το επιχείρημα ότι η συμμετοχή της Χεζμπολάχ στην κυβέρνηση σταθεροποιεί τον Λίβανο”, πρόσθεσε το τηλεγράφημα.

Το τηλεγράφημα έδωσε εντολή στους Ισραηλινούς διπλωμάτες να στηρίξουν τη Σαουδική Αραβία στον πόλεμο της με τους Χούθι στην Υεμένη. Το τηλεγράφημα τόνισε επίσης: “Η εκτόξευση πυραύλων από τους Χούθι προς τη Ριάντ απαιτεί να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο Ιράν και στη Χεζμπολάχ”.

1 I published on channel 10 a cable sent to Israeli diplomats asking to lobby for SaudisHariri &against Hezbollah https://t.co/AbeLPC35GP

— Barak Ravid (@BarakRavid) November 6, 2017

Έτσι, καθώς τα πράγματα ζεσταίνονται όλο και περισσότερο στη Μέση Ανατολή, φαίνεται ότι η αντι-Ιρανική και αντι-Σιιτική συμμαχία ευκαιριών μεταξύ των Σαουδαράβων και των Ισραηλινών φαίνεται να έχει τοποθετήσει τον Λίβανο στη μέση ενός ακόμη ακόμα επικείμενου πολέμου Ισραήλ-Χεζμπολάχ. Και ο πόλεμος στην Υεμένη θα συνεχίσει να κλιμακώνεται – ίσως τώρα με ολοένα και πιο αυστηρή πολιτική στήριξη από το Ισραήλ. Σύμφωνα με τα σχόλια του Καναλιού 10, “Στο τηλεγράφημα κλήθηκαν επίσης οι Ισραηλινοί πρεσβευτές να μεταφέρουν ένα ασυνήθιστο μήνυμα υποστήριξης προς τη Σαουδική Αραβία υπό το φως του πολέμου στον οποίο εμπλέκεται στην Υεμένη ενάντια στους αντάρτες που υποστηρίζονται από το Ιράν”.

Όλα αυτά έρχονται, ίσως όχι τυχαία, την ίδια στιγμή που το ISIS βρίσκεται στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής εξόντωσης (εν μέρει στα χέρια της Χεζμπολάχ) και καθώς και το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία έχουν τελευταία ανακηρύξει όλο και περισσότερες «κόκκινες γραμμές» σχετικά με την αντιλαμβανόμενη επιρροή του Ιράν σε ολόκληρη την περιοχή καθώς και την ευρεία αποδοχή και δημοτικότητα της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Και καθώς αυτό που ανησυχεί τόσο το Ισραήλ όσο και τους Σαουδάραβες είναι το γεγονός ότι ο πόλεμος της Συρίας ενίσχυσε τη Χεζμπολάχ και δεν την αποδυνάμωσε, τώρα έχουμε εσωτερικά αποδεικτικά στοιχεία ότι το Ισραήλ τυποποιεί σιωπηλά την ασυνήθιστη συμμαχία του με τη Σαουδική Αραβία.

Πηγή:

http://www.zerohedge.com/news/2017-11-07/leaked-secret-israeli-cable-confirms-israeli-saudi-coordination-lebanon

http://www.offtherecord.net.gr/2017/11/07/εκρηκτικό-απόρρητο-ισραηλινό-έγγραφ/

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments