“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

17η Νοέμβρη: Υποδεχθήκαμε αυτόν που έβαλε τους Τούρκους στην Κύπρο με τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου

O Κωνσταντίνος Καραμανλής έφθασε στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου 1974, με το αεροπλάνο Γαλλικής Προεδρίας, το οποίο έθεσε στη διάθεσή του ο τότε Πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ΄ Εσταίν, οποίος ήταν στενός προσωπικός φίλος του Καραμανλή με συνοδεία του τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, της 17ης Νοέμβρη!...
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΥ ΟΖΕΙ...
Το ΚΚΕ βοήθησε μέσω του Μίκη Θεοδωράκη, με το σύνθημα «Καραμανλής ή Τανκς», συστήνοντας και στους οπαδούς του να ψηφίσουν Καραμανλή στις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974, για να κερδίσει ο ΜΕΣΣΙΑΣ τις εκλογές με το πλασματικό ποσοστό του 54,38%.

Ὁ Ἰωάννης Δερματᾶς, συνεχίζει τίς ἀναφορές του πού ἒχουν ὡς ἐπίκεντρο τήν ὑπόθεσι μέ τόν φάκελο Τσεβᾶ, κάνοντας ἀναφορά στό πρόσωπα πού ἦσαν πρωταγωνιστές αὐτή τήν ἐποχή:

Τον Ιούλιο του 1974 περισσότεροι από ένα εκατομμύριο αλλόφρονες πολίτες ξεχυθήκαμε στους δρόμους και στο αεροδρόμιο , για να υποδεχθούμε τον «απελευθερωτή» μας Κ. Καραμανλή , που επαναπατρίζετο από το Παρίσι συνοδευόμενος από τον μετέπειτα αρχηγό της 17Ν Αλέξανδρο Γιωτόπουλο ! Με κεριά αναμμένα , με κορναρίσματα τροχοφόρων και με αλλόφρονα ενθουσιασμό , ανοίξαμε διάπλατα τις αγκαλιές μας για την υποδοχή του πραγματικού εθνικού ολετήρα της Ελλάδος.

Υποδεχθήκαμε αυτόν που έβαλε τους Τούρκους στην Κύπρο με τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου ως εγγυήτρια δύναμη, αλλά όταν χρειάστηκε το 1974 να τους αντιμετωπίσουμε « η Κύπρος κείται μακράν».

Έχοντας σαφέστατη υπεροπλία τότε έναντι της Τουρκίας ο εθνοπροδότης μας έβγαλε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ , που είχαμε πάντοτε στο Αιγαίο τον έλεγχο βάσει της συμφωνίας της εισόδου μας και τον παραδώσαμε στους Τούρκους που αυτοί φυσικά παρέμειναν εντός.

Έτσι απεκλείστει το ενδεχόμενο να βρεθεί ο στρατός ενώπιον της εκτελέσεως τους καθήκοντος προς την πατρίδα. Μέχρι σήμερα την προδοτική αυτή ενέργεια του Κ. Καραμανλή την χαρακτηρίζουν ως ηρωική …

ΕΝΑΣ όμως και μοναδικός ξεχώρισε από τον όχλο. Αυτός έθεσε την ζωή του και την σταδιοδρομία του σε κίνδυνο, προκειμένου να εξαφανίσει τον προδότη, που όπως απεδείχθη εκ των υστέρων αυτός ο ΕΝΑΣ είχε αντιληφθεί.

Το όνομά του Αριστοτέλης Καλέντζης .

Μαζί με τον Κ Πλεύρη είχαν επανιδρύσει τη 4η Αυγούστου.

Ο Κ. Πλεύρης δεν ενέκρινε την δράση του Αριστοτέλη. Ήταν όμως προφανώς γνώστης των ενεργειών του συναγωνιστού του.

Ο Κ. Καραμανλής και το περιβάλλον του είχανε την πληροφορία ότι κινδυνεύει άμεσα , για αυτό και επί ένα μήνα περίπου άλλαζε συνεχώς το χώρο διανυκτερεύσεως του.

Κάποια στιγμή παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα Δ. Τσεβά ο δημοσιογράφος Β.Κουτουζής ο οποίος του δήλωσε ότι γνώριζε τα στοιχεία του επιδόξου δολοφόνου του Κ.Καραμαλή καθώς και την διεύθυνσή του.

Ο εισαγγελέας ως όφειλε πήρε μαζί του αστυνομική δύναμη και συνέλαβε τον Αριστοτέλη Καλέντζη στο κρησφύγετο του στα Πατήσια.

Αποτέλεσμα ήταν να εκτίσει 12 χρόνια στην φυλακή, διαπιστώνοντας ότι το περιβάλλον του τον είχε κυριολεκτικά προδώσει.

Στα επόμενα χρόνια ο μεν Κ. Πλεύρης βρέθηκε να κάνει εκπομπές στο κανάλι του Γ. Καρατζαφέρη και ο Β. Κουτουζής να γίνει διευθυντής της εφημερίδας ΑΘΗΝΑΪΚΗ που επανέκδωσε ο Σπύρος Καρατζαφέρης .

Πέρασαν τα χρόνια και ο εισαγγελέας Τσεβάς είχε την ευθύνη της έρευνας για την τρομοκρατία και μάλιστα είχε αρκετά προχωρήσει , από όσο εγώ γνωρίζω.

Ένα μεσημέρι, την τελευταία εργάσιμη μέρα της εβδομάδας ο Β.Κουτουζής παρουσιάστηκε στον Δ, Τσεβά , τον οποίον εγνώριζε από το προαναφερθέν γεγονός και του δήλωσε ότι γνώριζε 6 γιάφκες της 17Ν που ήταν έτοιμη να δράσει. Ο Δ, Τσεβάς του έδωσε ραντεβού την Δευτέρα το πρωί ώρα 8 στο γραφείο του, για να συνεργαστούν για τα περαιτέρω.

Το ίδιο βράδυ, περασμένα μεσάνυχτα, και ώρα 2.30 πρωινή ο εισαγγελέας έλαβε τηλεφώνημα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία που τον καλούσε επειγόντως στα γραφεία της στην ΓΑΔΑ.

Με τις πιζάμες , φορώντας ο παλτό του ο Δ. Τζεβάς έφθασε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία και εκεί έκπληκτος είδε τον Κουτουζή , με τον οποίον είχε ραντεβού την Δευτέρα στο γραφείο του. Ο Κουτουζής του είπε ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και επειδή δεν μπορούσε να τον δει τέτοια ώρα προσέφυγε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ο Εισαγγελέας υποπτεύθηκε παγίδα , αλλά δεν μπορούσε να αδρανήσει εμπρός στο ενδεχόμενο της εκδηλώσεως τρομοκρατικής ενέργειας της 17Ν.

Κάλεσε αμέσως 6 εισαγγελείς κατώτερους οι οποίοι ετέθησαν επί κεφαλής αστυνομικών δυνάμεων και τους ζήτησε να είναι πολύ διακριτικοί κατά την έρευνα και να ζητήσουν εκ μέρους του συγνώμη από τους πολίτες που ενοχλούσαν.

Η επιχείρησις δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα και έτσι απεδείχθη ότι ήταν στημένη παγίδα κατά του εισαγγελέως Δ. Τζεβά από την αντιπολίτευση που ήταν το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό θα τον αντιληφθείτε από το ακόλουθο δημοσίευμα στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ του Σαββάτου 26- 7 -1992 σελ’ιδα 11

Ιωάννης Δερματάς

Σχετικό άρθρο,



http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments