“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Vote to See Stratfor at SXSW 2018

Τεχνολογία, Κοινωνία και παγκόσμια δημογραφική κρίση

Προχωρούμε προς μια παγκόσμια δημογραφική κρίση. Οι αυξανόμενοι πληθυσμοί, οι γηράσκουσες κοινωνίες και η αστικοποίηση διασταυρώνονται με την επιστήμη και τις νέες τεχνολογίες για να δημιουργήσουν τόσο μοναδικές προκλήσεις και ευκαιρίες για τις παγκόσμιες οικονομίες. Ορισμένοι επέλεξαν να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις, ενώ άλλοι φαίνεται να αποχωρούν από το ρόλο τους στην παγκόσμια διακυβέρνηση. Ο Reva Goujon, αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ανάλυσης στο Stratfor, εξετάζει τις γεωπολιτικές πραγματικότητες και πώς μπορούν να προσαρμοστούν εκείνοι με καινοτόμο πνεύμα και όραμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ - Εξέλιξη του γεωπολιτικού κινδύνου στην εποχή

Ομιλητής: Stratfor Αντιπρόεδρος Στρατηγικής Ανάλυσης Rodger Baker

*Σχόλιο: Τι παρατηρείτε στην ομιλία του Rodger Baker; Χρησιμοποιεί κάποιον κανόνα ασφαλείας!... Δεν έχει κανένα ηλεκτρονικό πίνακα που να διαβάζει, έχει γραπτές σημειώσεις!.. Που σημαίνει, πρώτα ο ανθρώπινος εγκέφαλος και μετά η παπαγαλία!.. Όμως θα πρέπει να μήν είναι ελεγχόμενος, αλλά ανεξάρτητος!.. Κι αυτό είναι δύσκολο!... Διότι εκπροσωπεί συμφέρωντα!...

Ο γεωπολιτικός κίνδυνος έγινε θέμα τάσης του περασμένου έτους, αλλά στην πραγματικότητα αυτή η τάση έχει ξεδιπλωθεί εδώ και δεκαετίες. Όπου κάποιοι είδαν ένα ειρηνικό μέλλον στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, άλλοι αναγνώρισαν την αστάθεια που θα προκαλούσε αυτή η αναπόφευκτη ανισορροπία της παγκόσμιας εξουσίας. Stratfor Αντιπρόεδρος στρατηγικής ανάλυσης Rodger Baker διερευνά την άνοδο της παγκοσμιοποίησης και τις νέες γεωπολιτικές πραγματικότητες που πρέπει να αντιμετωπίσουν τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι παγκόσμιες επιχειρήσεις.

https://marcom.stratfor.com/horizons/vote-have-stratfor-sxsw-2018?

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments