“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΜΙΑ ΑΛΛΗ «ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ» ΚΟΣΚΩΤΑ!

Από τον Κοσκωτά ως τον Μαρινάκη...
Είναι ιστορικά προκλητικό το πώς επαναλαμβάνονται στην Ελλάδα κάποια σκηνικά, κάποιες καταστάσεις με πρωταγωνιστές διαφορετικούς, που όμως αυτοί μεταξύ τους παρουσιάζουν ανατριχιαστικές ομοιότητες. Πριν από 30 χρόνια και για μήνες πολλούς η Ελλάδα ολόκληρη, κυβέρνηση, κόμματα, μεγαλοεκδότες, έσερναν το χορό του «σκανδάλου Κοσκωτά».

Ένας τύπος από το πουθενά ο Γιώργος Κοσκωτάς, με τρόπο κινηματογραφικό στα 27 του χρόνια, έγινε ιδιοκτήτης μίας μικρής τράπεζας, της Κρήτης, με δύο υποκαταστήματα, ένα στην Αθήνα κι ένα στην Πάτρα, και βασικό πελάτη τα πακέτα της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αυτόν τον ευφυή και γλυκό απατεώνα τον γιγάντωσε ο απατεώνας Ανδρέας Παπανδρέου, πρωθυπουργός τότε της αλλαγής και του λαϊκού κινήματος.

Το ίδια συμβαίνει σήμερα με τον Μαρινάκη. Όλοι ασχολούνται με τον εφοπλιστή και πρόέδρο του Ολυμπιακού. Σφαγή κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για πάρτη του Μαρινάκη, όπως πριν τρεις δεκαετίες με τον Κοσκωτά, επίσης πρόεδρου και μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού.

Μπήκε στα μήντια ο Κοσκωτάς, αγόρασε με κομπιναδόρικο χρήμα την Καθημερινή, την Βραδυνή και το ραδιόφωνο σκάι, έφτιαξε εκδοτικό συγκρότημα και έβγαλε πανάκριβη ημερήσια εφημερίδα, για να κοντράρει ο Παπανδρέου τους εκδότες, τότε πανίσχυρους και με υψηλές κυκλοφορίες.

Το ίδιο «παρεμβατικός» και ο Μαρινάκης, που μετά το Δήμο Πειραιά, ανοίχτηκε χοντρά στα μήντια. Θέμα χρόνου, να δούμε ποιά κατάληξη θα έχει το έργο της πολιτικής αντιπαράθεσης για τις εν γένει επιχειρηματικές δραστηριότητες του Μαρινάκη, τόσο στη στεριά, όσο και στη θάλασσα.

ΟΥΔΕΙΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ “ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ” ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ!

“Ο Μαρινάκης δεν είναι είναι στο απυρόβλητο”. Τι σημαίνει αυτή η κουβέντα; Ότι ο εφοπλιστής, κι αυτός ακόμα, θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου, στην περίπτωση που κριθεί ένοχος από τη δικαιοσύνη.

Τη δήλωση ότι και ο Μαρινάκης θα… πυροβοληθεί, ότι δεν θα γλυτώσει από τη δικαιοσύνη, την έκανε ο υπουργός δικαιοσύνης Κοντονής Σταύρος. Άρα, ο Μαρινάκης δεν πρόκειται να πάθει τίποτα, ακόμα κι αν έχει διαπράξει αξιόποινες πράξεις. Ποιος το λέει αυτό; Ο Κοντονής Σταύρος!

Ό,τι λέει ο Κοντονής Στάυρος, αλλά και ο κάθε υπουργός του Σύριζα ισχύει τελικά το αντίθετο! Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ πράγμα που έγινε επειδή το είπε ο Τσίπρας και οι υπουργοί του.

Αποδυτηριάκιας

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments