“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Κατάρ: Συμφωνία 12 Δισ. Δολαρίων για Αγορά F-15 από τις ΗΠΑ-Τι δεν καταλαβαίνεις;

Το υπουργείο Άμυνας του Κατάρ ανακοίνωσε την Τετάρτη πως η χώρα υπέγραψε συμφωνία για να αγοράσει μαχητικά F-15 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έναντι 12 δισ. δολαρίων

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε παρότι η χώρα του Κόλπου δέχθηκε πρόσφατα σφοδρές επικρίσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ πως υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Jim Mattis, και εκπρόσωποι από το Κατάρ συναντήθηκαν την Τρίτη για να σφραγίσουν τη συμφωνία, όπως ανέφερε το Reuters. Σύμφωνα με το Bloomberg, το deal αφορά σε 36 αεροσκάφη.

Τον περασμένο Νοέμβριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν πιθανή πώληση μέχρι και 72 αεροσκαφών F-15 QA στο Κατάρ, για 21,1 δισ. δολάρια. Η Boeing είναι ο κύριος εταίρος στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Το Reuters υπενθυμίζει πως την περασμένη Παρασκευή ο Ντ.Τραμπ κατηγόρησε το Κατάρ πως είναι «υψηλού επιπέδου» χρηματοδότης της τρομοκρατίας, πιθανώς παρεμποδίζοντας τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να αμβλύνουν τις αυξανόμενες εντάσεις και τον αποκλεισμό της χώρας.

Πηγή


http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments