“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Tο υπουργείο Εξωτερικών "Τέρενς Κουίκ" αυτοανακηρύχτηκε σε...''νταβατζή της Ομογένειας''

''Ο Τέρενς τρία δίκαια ασκεί πανελευθέρως...
Δηλώνει, εξαγγέλει και μας ουρεί, σε όποιο θέλει μέρος''
(παράφραση στίχου Γ. Σουρή)

Τι παθαίνουμε ως απόδημος Ελληνισμός, με τους ''φευγάτους'' πολιτικούς Αθήνας

Tο υπουργείο Εξωτερικών αυτοανακηρύχτηκε σε...''νταβατζή της Ομογένειας'' (και η Ομογένεια, ο απόδημος Ελληνισμός, απαντά: «'Αντε να χαθείτε, ΗΛΙΘΙΟΙ, ''καραγκιόζηδες''»)



Απόδημοι 'Ελληνες, Ομογενείς και ομογενειακές Οργανώσεις (ΗΠΑ και αλλού), κοιμηθήτε ήσυχα. Θα ''αποφασίζουν'' γιά εμάς και τα παιδιά μας και θα μας δίνουν ''εντολές'' πως να ''συντονιστούμε'', γραφικοί- ''φευγάτοι'' της κυβέρνησης των Αθηνών, που υποτιμούν προκλητικά και βάναυσα την νοημοσύνη της Ομογένειας, του απόδημου Ελληνισμού.

(Το παρακάτω κείμενο συνιστούμε να το διάβασετε χαλαρά, με καλή διάθεση και ολόκληρο)

Ο Τέρενς Νίκολας Σπένσερ Κουίκ, είναι ένας καλός άνθρωπος, καλός οικογενειάρχης και καλός ''χριστιανός ορθόδοξος''. Δεν έχει εχθρούς, με εξαίρεση έναν και πολύ μεγάλο-ανίκητο: Τον εαυτόν του. Είναι ''γαύρος'', δηλαδή οπαδός του ''Ολυμπιακού'' και ίσαμε πρόσφατα είχε τον ''ύμνο του θρύλου'' στο ''κινητό'' του (κατά την νεοελληνική έκφραση, λες και ένα τηλέφωνο, μιά συσκευή ''κινείται'' και όχι ο άνθρωπος που το μεταφέρει). Αλλά, κατά λάθος, τηλεφώνησε μία ημέρα στον Τέρενς, ο υπουργός Εξωτερικών και απόγονος του παλαιών Πατρών Γερμανού, Νίκος Κοτζιάς. 'Ακουσε τον ''ύμνο'' και τότε ''έγινε της Αγίας Λαύρας το λάβαρο''. Ο ύμνος άλλαξε.

Ο Τέρενς είναι θαυμαστής, επίσης, του ''μεγάλου πολιτικού'' Πάνου Καμμένου, του κόμματος των ''ψεκασμένων'' και μη, ΑΝΕΛ. Είναι και πολύ θρησκόληπτος. 'Οπου δει εκκλησία μπαίνει μέσα και ανάβει κερί, προσευχόμενος. 'Οταν δει ράσο και ειδικά επίσκοπους, μητροπολίτες, αρχιεπίσκοπους, πατριάρχες, υποκλίνεται τόσο παραστατικά, που παραπέμπει σε... ''ραγιά''.

Ο Τέρενς, είναι σε ''δίαιτα'' γιά περισσότερο από έναν χρόνο. 'Ετσι λέει στην σύζυγό του, αλλά από την πολύ ''δίαιτα'' η διάμετρος της στομαχικής-κοιλιακής του χώρας, αντί να μειώνεται, αυξάνεται και πλησιάζει αυτήν του Ν. Φίλη. Και η σύζυγος αρχίζει και αναρωτιέται τελευταία, σε τι άλλο χρησιμεύει το... σκουπόξυλο στο σπίτι. Αλλά τα οικογενειακά, δεν μας ενδιαφέρουν (εκτός και αν υπάρξει φωτογραφία με προσγείωση σκουπόξυλου σε πεφωτισμένη κεφαλή υφυπουργού).

Ο Τέρενς της ''δίαιτας'', είναι πολύ ''λαίμαργος'' με τα ταξίδια στο εξωτερικό, ειδικά αυτά που πληρώνουν τα ''κορόϊδα'' οι 'Ελληνες φορολογούμενοι. Γι' αυτό, πριν τον ανασχηματισμό Νοεμβρίου 2016, ζήτησε από τον αρχηγό του, στρατάρχη Π. Καμμένο, να εισηγηθεί στον πρωθυπουργό να δοθεί στον Τέρενς το υφυπουργείο Εξωτερικών, που έχει την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ). Επειδή εκεί υπάρχει χρήμα, άσχετα αν η Γραμματεία δεν κάνει τίποτα και ο απόδημος Ελληνισμός αγνοεί και την ύπαρξή της. Απόδημος Ελληνισμός, χρήμα, ταξίδια εξωτερικό (με συνεργάτες, όλα πληρωμένα), ημερήσια αποζημίωση 120-140 ευρό. Ο τέλειος συνδυασμός. Πριν, ως υφυπουργός του Αλ. Φλαμπουράρη, ο Τέρενς, δεν μπορούσε να ταξιδέψει, δεν υπήρχε χρήμα γιά εξωτερικό, αλλά γύριζε την Ελλάδα με κρατικό χρήμα, ''γιά να γνωρίσει-μελετήσει τα προβλήματα του λαού'', ουσιαστικά όμως γιά να βρει ''οπαδούς'' γιά τους ΑΝΕΛ. Φυσικά, πρώτος σε πανηγύρια και τελετές, γιά φωτογραφία-αυτοπροβολή.


Ο Τέρενς, ορκίστηκε υφυπουργός Εξωτερικών τον Νοέμβριο 2016, υποτίθεται ''αρμόδιος γιά τον απόδημο Ελληνισμό'', όπως δηλώνει και αναφέρουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ Ελλάδας (και μερικά της Ομογένειας), αν και αυτό δεν αναφέρεται στην πρωθυπουργική απόφαση γιά τις ''αρμοδιότητές'' του (Π23ΥΦΥΠ-52137, ΦΕΚ αρ. φύλλου 3721), αλλά δεν έχει σημασία, επειδή στην Αθήνα και αλλού, δηλώνεις ότι θέλεις.

Συνηθίζεται στην Ελλάδα, όταν πολιτικοί της ορκίζονται ως μέλη κυβέρνησης, στην τελετή, να παρουσιάζεται και το ''άγιο πνεύμα''. Προεδρικό μέγαρο, κήπος, περιστέρια. 'Ενα από αυτά, μπορεί να μην επικάθεται στις φωτεινές κεφαλές των υπουργών και του Πάκη που τους ορκίζει (αν καθόταν, αντί γιά ''φώτιση'' θα έριχνε ''κοτσιλιά''), αλλά μπορεί να θεωρηθεί ότι ήταν το ''άγιο πνεύμα''. Γι' αυτό οι υπουργοί, υφυπουργοί όλων των κυβερνήσεων μετά την ορκωμοσία, έχουν άποψη-γνώμη γιά όλα τα ζητήματα της Ελλάδας και του πλανήτη. Δηλαδή, είναι ''πάνσοφοι'' και αυτό πιστοποιείται από την τεράστια πρόοδο της Ελλάδας, σε όλους τους τομείς.

Ο Τέρενς, την πρώτη ημέρα ανάληψης καθηκόντων, αμέσως απόκτησε 7+1 συνεργάτες γιά το ''γραφείο'' του, που πληρώνονται και... υπερωρίες. Μιλάμε δηλαδή γιά ''φόρτο εργασίας''. Μαζί και 5 αστυνομικούς, που πληρώνονται και... υπερωρίες, γιά την ''προστασία'' του. 'Ετσι λένε οι πρώτες δύο ''αποφάσεις'', του... Τέρενς γιά τον εαυτόν του (πώς λέμε ''αποφασίζω και διατάζω'') που αναρτήθηκαν στην ''Διαύγεια''. Η πρώτη 5 Νοεμβρίου 2016 με αριθμό πρωτόκολου 1 και η δεύτερη την ίδια ημέρα με αριθμό πρωτόκολου 2. Και τις δύο υπογράφει ''με εντολή υφυπουργού'', η ''διευθύντρια του γραφείου του'', Μαρία Σολωμού. (Αν θέλετε να τις δείτε, να σας τις στείλουμε με email).

Ο Τέρενς, στην ΓΓΑΕ βρήκε δύο ''διαμάντια'', με τα οποία ταιριάζει. Τον γεν. διευθυντή της, Μιχάλη Κόκκινο, που κατά σύμπτωση ταξιδεύει συνέχεια στον τόπο του, την Ρόδο, με κρατικό χρήμα (η ''Διαύγεια'' γεμάτη με ''αποφάσεις κάλυψης εξόδων μετάβασης''), επειδή φαίνεται ότι εκεί είναι οι μισές δραστηριότητες γιά τον απόδημο Ελληνισμό. Και τον υποδιευθυντή, του γεν. διευθυντή, Δημήτριο Πλευράκη, που κατά σύμπτωση ταξιδεύει πολύ συχνά στην τόπο του (Κρήτη) με κρατικό χρήμα (σύμφωνα με τις ''αποφάσεις'' στην ''Διαύγεια''), επειδή φαίνεται ότι εκεί είναι οι άλλες μισές δραστηριότητες γιά τον απόδημο Ελληνισμό.

Ο Τέρενς, μία μόνο ημέρα περίμενε μετά την ορκωμοσία. Την δεύτερη δεν κρατήθηκε και ''όρμησε'': Κωνσταντινούπολη, οικουμενικό Πατριαρχείο. Γιά ''να πάρει την ευλογία'' του οικουμενικού Βαρθολομαίου. Φωτογραφίες, δηλώσεις (''ψοφάει'' ο Τέρενς γιά τέτοια). Αλλά ο οικουμενικός τον ''άδειασε'' σε ότι αφορά τον απόδημο Ελληνισμό, λέγοντάς του ''η Ελλάδα να κάτσει στα αυγά της, το Πατριαρχείο με τις αρχιεπισκοπές του ανα τον κόσμο ασχολείται με απόδημο Ελληνισμό'', εννοώντας ότι οι της ελληνικής κυβέρνησης είστε απλά... ''κομπάρσοι'', χωρίς ο υφυπουργός να τολμήσει να πει κουβέντα γιά το ζήτημα (επειδή ως ''πανέξυπνος'' υφυπουργός Εξωτερικών, δεν κατάλαβε τι του είπε ο οικουμενικός), αποδεχόμενος έτσι έμμεσα ότι είναι ουσιαστικά... ''πατριαρχικός έξαρχος'' γιά τον απόδημο Ελληνισμό (o Bαρθολομαίος, δεν του εξήγησε ότι αυτά γίνονται γιά να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της Τουρκίας, με την διάλυση της οργανωμένης Ομογένειας από τις αρχιεπισκοπές του, ειδικά στις ΗΠΑ, με ''γραμμή-πολιτική'' του οικουμενικού). Ο Τέρενς, λοιπόν, ούτε κατάλαβε τι άκουσε, ούτε απάντησε (αφού δεν κατάλαβε) και μάλιστα ανάρτησε και στην ιστοσελίδα του την πατριαρχική δήλωση ολόκληρη, μαζί με φωτογραφίες, αισθανόμενος υπερηφάνεια που ''έγινε δεκτός από τον οικουμ. Πατριάρχη''. Με την ανάληψη των καθηκόντων του, το πρώτο και μεγάλο ''άδειασμα''. Εκεί ουσιαστικά ''τελείωσε'' και ο Τέρενς και η θητεία του. Αλλά ο Τέρενς, στον (φευγάτο) κόσμο του, ''αφασία'' και ''πάμε γι' άλλα''.

Ακολούθησαν 9 ακόμα ταξίδια στο εξωτερικό σε 3μιση μήνες, με τα έξοδα πληρωμένα από το κράτος, συν η ημερήσια αποζημίωση. 'Οσα δεν έκαναν οι προκάτοχοί του, όλοι μαζί σε 5 χρόνια. Τα δελτία τύπου με ''δηλώσεις'', με ''επαφές'' και ''εξαγγελίες'' του Τέρενς (Ελλάδα και εξωτερικό), αμέτρητα. Φυσικά ούτε μία εξαγγελία υλοποιήθηκε και ούτε πρόκειται ποτέ να υλοποιηθεί, αλλά δεν έχει σημασία. Ο ''σοφός λαός'' της Ελλάδας, από το κουτόχορτο του κάθε Τέρενς, λίγο να ''φάει'', είναι ''επιτυχία''. Yπάρχει όμως ένα ''μικρό πρόβλημα'': Ο απόδημος Ελληνισμός ''δεν τρώει κοτόχορτο'', όπως ο ''σοφός λαός'' Ελλάδας και ''στολίζει'' ανάλογα και άσχημα τον κάθε Τέρενς.

Ο Τέρενς φροντίζει να δηλώνει πάντα ότι έχει κάνει 70+ ταξίδια στο εξωτερικό πριν, ως τηλε-δημοσιογράφος. Και ταξιδεύει τώρα, με χρήμα των φορολογούμενων, γιά να ''γνωρίσει'' την Ομογένεια που (υποτίθεται) ''γνωρίζει'' από πριν, ακόμα και στην Αφρική. Και ο Μήτσος της Αστόριας, που φιλοσοφεί με ''φραπέ'' σε γνωστό καφεζαχαροπλαστείο αναρωτιέται: ''Μα καλά, 70 ταξίδια πριν, τόσα τώρα, ακόμα να γνωρίσει την Ομογένεια και να την καταλάβει; Χαζός είναι;''. Αλλά πως να καταλάβει ο κάθε Μήτσος την βαθυστόχαστη σκέψη και την διπλωματία των ''σοφών πολιτικών'' Ελλάδας και εδικά του Τέρενς; Πως να καταλάβει ο κάθε Μήτσος, ότι ο Τέρενς νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει και να εξαπατά τους πάντες, ''σαν να μην συμβαίνει τίποτα''.

Ο Τέρενς, είναι ένας αυθεντικός 'Ελληνας πολιτικός. Ακολουθεί την πάγια πολιτική των τελευταίων 20 χρόνων στην Ελλάδα: Λέμε και ''εξαγγέλουμε'' (για λίγη δημοσιότητα), ''ξεχνάμε'' ότι λέμε, εξαπατούμε και συνεχίζουμε την ίδια τακτική. Ο ''σοφός λαός'' Ελλάδας, με αυτά συνήθισε να ζει, γι' αυτό και ξαναψηφίζει αυτούς που τον...εξαπατούν.

Ο Τέρενς, τον οποίον ο απόδημος Ελληνισμός (ειδικά ΗΠΑ) τον ''πήρε χαμπάρι'' τις πρώτες εβδομάδες, έχει ένα...''προσόν'': Μιλάει ασταμάτητα, ''δηλώνει'' και ''εξαγγέλει'', χωρίς να σκέφτεται τι λέει και τι εξαγγέλει. Μετά ''παραξενεύεται'' επειδή δεν αναγνωρίζεται η (κενή) ''βαθυστόχαστη σκέψη'' του και το ''έργο'' του, δηλαδή αυτό της ατέλειωτης...''σαχλαμάρας''. Είναι αυθεντικός ''ρωποπερπερήθρας'' (μία λέξη των -αρχαίων- Ελλήνων, που σημαίνει ''άνθρωπος που μιλάει πολύ, λέγοντας βλακείες'', χωρίς να σκέφτεται πριν).

--- Είναι όμως ο Τέρενς ''ρωποπερπερήθρας'' ή τον ''διαβάλουμε''; (Δίας+βολή/βάλω, όπως λέμε ''διά-βολος'', ''δια-βολή'', κατά την Εκκλησία μας). 


Θα το δούμε αύριο, που θα ασχοληθούμε με τα ταξίδια του ΗΠΑ, τον ''θρίαμβο'' στην Αφρική κ.ά., τις βαρύγδουπες ''δηλώσεις-εξαγγελίες'' του, αλλά και την πολύ σοβαρή -γραπτή- δήλωσή του (μαζί κι εκείνη του ''φευγάτου'' διευθυντή της ΓΓΑΕ), με την οποία (θέλει) να γίνει αυτός και το υπουργείο Εξωφρενικών, γνωστό και ως Εξωτερικών... ''νταβατζής της Ομογένειας''. Ποιοί;;; Το θλιβερό-γελοίο υπουργείο Εξωτερικών και ο ''ταύρος σε υαλοπωλείο'', ο υφυπουργός... Τέρενς !!! Ναι, αναρωτιέστε: Μα καλά, ένας ανόητος που δεν καταλαβαίνει, λέει ότι θέλει, τι φταίει το υπουργείο; Λάθος. Ναι μεν λέει ότι θέλει, αλλά τα λέει και ΓΡΑΠΤΑ σε δελτία τύπου με το λογότυπο του υπουργείου, δηλ. ως ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ενός υπουργείου μιάς κυβέρνησης, που τον έχει ακόμα ''αδέσποτο'', γιά να υποτιμά προκλητικά-βάναυσα την νοημοσύνη της Ομογένειας, του απόδημου Ελληνισμού).
...........

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ:

Ο Τέρενς Κουίκ, ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές-συνθήκες ως υφυπουργός Εξωτερικών. Είπε ότι ''γνωρίζει τον απόδημο Ελληνισμό'', επειδή έχει ταξιδέψει πολλές φορές στο εξωτερικό ως τηλε-δημοσιογράφος. Ακόμα και το ''ταραχοποιό ΚΑΛΑΜΙ'' του είχε δώσει ''περίοδο χάριτος'' γιά τις πρώτες 90 ημέρες του (και κράτησε τον λόγο του 100%), νομίζοντας ότι ο Τέρενς ήταν σοβαρός και είχε καλές προθέσεις γιά την Ομογένεια. Αλλά ο Τέρενς, ως ''γνήσιος 'Ελληνας πολιτικός'' του ''αέρα κοπανιστού'', άρχισε τα χωρίς ουσία-αποτέλεσμα άσκοπα ''τουριστικά'' ταξίδια στο εξωτερικό -10 σε 3μιση μήνες, έφτασε μέχρι...Ινδονησία- με ''συνεργάτες'' (και γιά την ''ημερήσια αποζημίωση''), τις δηλώσεις, ''φιγούρες'' και ''εξαγγελίες'', τις κοροϊδίες και ''σαχλαμάρες''. 'Αλλα έλεγε και υποσχόταν και άλλα έκανε, ενεργώντας ''σαν ταύρος σε υαλοπωλείο'', χωρίς να σέβεται την Ομογένεια. Συμπεριφερόμενος ως ''ημίθεος, παντογνώστης'', χρησιμοποιώντας τους πάντες, χωρίς να ''τιμά τον λόγο του'' και να τον ''κρατά''.

http://www.kalami.us/2017/omogeneia/mfa-davatzis_mar17.html

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments