“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Το μεγάλο δίλημμα! Έλληνας ή αιώνιος βυζαντινορθόδοξος ζητιάνος της Ε.Ε. των θυγατέρων και υιών του Αβραάμ;

Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Ο Ελληνας υπηρξε καποτε πνευμα, ενατενιση της ζωης και εκφραση της υπερανθρωπινης φυσης. Αυτος βιαστηκε πνευματικα και εγινε εβραιοχριστιανος, κακοποιηθηκε πολιτιστικα και εγινε βυζαντινος και δολοφονηθηκε συνειδησιακα και εγινε Ρωμιος, δηλαδη ενας βυζαντινορθοδοξος ζητιανος, ενα ελεεινο υποκειμενο του δηθεν πνευματικου κοσμου της Ε.Ε., που δεν ανερχεται με την αξιαν της επιστημονικης παραγωγης του αλλα μονο με την αφοσιωση του στα ιουδα’ι’κα παραμυθια.....

Ο σημερινος Ρωμιος συνεπως εντος της Ε.Ε. αποτελει την εσχατη καταπτωση και τον ακροτατο αυτοεξευτελισμο του Ελληνα.

Ετσι εξηγειται γιατι το κρατιδιο της Ρωμιοσυνης παραμενει εδω και 196 χρόνια μεσα σε μια πολυ βαθεια και πολυπλευρη πολιτικη, οικονομικη, κοινωνικη, ηθικη και θεσμικη κριση. Κανενας θεσμος του κρατιδιου αυτου δεν εχει μεινει αλωβητος, επι του οποιου θα μπορουσε να στηριχθη για την εξυγιανση και ανορθωση του. Οι εκαστοτε προδοτικες κυβερνησεις του, η δηθεν τυφλη θεα του, τα πολιτικα κομματα του, το παρακρατος του των ανδρων της απατης που φορουν μαυρες φουστες, το συστημα υγειας του, η παιδεια του, οι ενοπλες δυναμεις και τα σωματα ασφαλειας του κ.α. πολλα, εχουν διαβρωθει απο τον διεθνη πολιτικο σιωνισμο και νοσουν βαρυτατα απο την διαφθορα, η οποια εξαπλωθηκε και στο κοινωνικο σωμα του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης σαν μια πανδημια γριπης. Για την τραγικη αυτη κατασταση την μεγαλυτερη ευθυνη κουβαλαει στην καμπουρα της η «τυφλη θεα», που δεν ειναι θεα, αλλα μια αλληθωριζουσα μονοφθαλμη γεροντοκορη πορνη.

Αυτο που στην αρχαιοελληνικη εποχη ονομαζονταν παρα τους ουρανιους θεους «Θεμις», παρα τους χθονιους «Δικη» και παρα τους πολιτισμενους πολιτες «Νομος» ειναι ανυπαρκτο πραγμα στο κρατιδιο της Ρωμιοσυνης. Αιδως, αρνηση, σκεπτικισμος και λοιδωρια αναβρυουν απο την δικαστικη αντιμετωπιση καθε ληστειας του δημοσιου κορβανα απο τους πολιτικους και απο τα μελη της διαπλοκης καθε αποχρωσης, που ως κορακια, τσακαλια, υαινες, καρχαριες, κλεπτοδημοκρατες, υπερσυμμοριες και βδελλες του προϋπολογισμού δεν εχουν να φοβηθουν κανενα, διοτι η τυφλη θεα, η Θεμις», μεταβληθηκε σε αλληθωριζουσα μονοφθαλμη γεροντοκορη πορνη, και το πολιτικο συστημα σε ενα χαμηλης ποιοτητας κοινοβουλευτικο μπουρδελο που διαχειριζεται απο ρουφιανους αρχηγους κομματων εκ του Κολεγιου Αθηνων της ιερας οικογενειοκρατιας.

Με την πρωτολια εννοια του ορου «αξια», που δημιουργηθηκε με διαφορες απεικονισεις τυπωμενες σε χαρτι, μπορει καποιος να αγοραση οτι επιθυμει. Το χαρτονομισμα συνεπως εγινε το αιμα της συγχρονης ανθρωπινης κοινωνιας σαν ανταλλακτικο μεσο καθε εμπορικης συναλλαγης, εγινε το μετρο και το μεσο δια του οποιου ενα παραγωμενο προ’ι’ον πωλειται ‘η αγοραζεται. Εαν καταργηθει το χρημα ‘η μειωθουν τεχνητα οι κυκλοφορουσες ποσοτητες που ειναι απαραιτητες για να πραγματοποιηθουν οι συνηθεις εμπορικες συναλλαγες, τοτε τα αποτελεσματα γινονται καταστροφικα, οπως γινεται στο σημερινο κρατιδιο της Ρωμιοσυνης. Οι απληστοι εγχωριοι και ξενοι τραπεζιτες περνουν στην κατοχη τους (κλεβουν) τις σοβαρωτερες παραγωγικες επιχειρησεις, τις γεωργοκτηνοτροφικες μοναδες, τα ακινητα και οτι αλλο θελουν. Οι Ρωμιοι σημερα, που σκοπημα κρατουνται απο την πολιτικη και θρησκευτικη τους ηγεσια σε χαμηλο πνευματικο επιπεδο, αδυνατουν να κατανοησουν την λειτουργια της απατης του ολου συστηματος, γινονται αντικειμενο μιας αγριας εκμεταλλευσης και χανουν τα εισοδηματα τους, τις οικονομιες τους και την περιουσια τους και πολλοι απ’ αυτους αυτοκτονουν.

Η δημιουργια του χαρτονομισματος, ενω ειναι πολυ φθηνη, αποφερει αυτη απεριοριστα κερδη στους ιδιωτες δημιουργους του. Το κοστος εκτυπωσης π.χ. για 1 δισεκατομμυριο ευρω δεν ξεπερνα τα 1000 ευρω, το οποιο πληρωνει στην Ε.Ε. η ΕΚΤ. Οι κυβερνησεις των χωρων μελων της ευρωζωνης χρησιμοποιουν το νομισμα ευρω για να πληρωσουν τις υποχρεωσεις τους. Στο παραδειγμα μας, ενα δισεκατομμυριο ευρω σε τραπεζογραμματια πληρωνονται και οι κυβερνησεις των χωρων της Ευρωζωνης με την πραξη τους αυτη χρεωνουν τους πολιτες τους στους τραπεζιτες 1 δισεκατομμυριο ευρω επι του οποιου οι πολιτες ειναι υποχρεωμενοι να πληρωνουν τοκους !!!

Εδω κρυβονται η μεγαλη απατη του παγκοσμιου χρημαπιστωτικου συστηματος και τα αιτια της παγκοσμιας οικονομικης κρισης η οποια αρχησε απο το 2007. Με το ανιαρο συστημα των κεντρικων τραπεζων που δεν ανηκουν στα εθνη αλλα σε απαταιωνες ιδιωτες, τα ομολογα των κρατων μελων της Ε.Ε. γινονται «εισπραξεις» των τραπεζων στην ΕΚΤ και τα χρησιμοποιουν σαν «αποθεμα» για να «δημιουργησουν» περισσοτερες πιστωσεις προς δανεισμο. Το αποθεματικο τους επιτρεπει να χρησιμοποιησουν το 1 δισεκατομμυριο του παραδειγματος μας σε ομολογα για να «δημιουργησουν» σχεδον 15 δισεκατομμυρια ευρω σε νεες πιστωσεις για να τις δανεισουν στα κρατη, στις κοινοτητες, στα ατομα και στις επιχειρησεις. Εαν προσθεσουμε και το πρωτο δισεκατομμυριο εχουν «δημιουργηθει» 16 δισεκατομμυρια ευρω ετοιμα για δανεισμο, που τους αποφερουν διαρκως τοκους και πανωτοκια, ενω χρειασθηκε να δαπανησουν μονον 1000 ευρω για να τυπωσουν το πρωτο δισεκατομμυριο ευρω. Αντι τα κρατη της Ε.Ε. με κρατικοποιημενες κεντρικες τραπεζες να εξεδιδαν το χρημα που χρειαζονται ωστε οι εκαστοτε πολιτες τους να εχουν την δυνατοτητα να διεκπεραιωσουν το εμποριο και τις επιχειρησεις, αναγκαζονται να δανειστουν τις «δημιουργηθησες πιστωσεις» απο το μονοπωλειο των τραπεζιτων ιδιωτων και να τους πληρωνουν απο επανω και υπερογκους τοκους.

Εκτος απο τον τεραστιο και κλεμενο αυτο πλουτο που εισρεει στα ταμεια τους απο την σχεδον απεριοριστη και αισχρη αυτη τοκογλυφια, οι ιδιωτες τραπεζιτες που ελεγχουν το νομισμα απο την κορυφη, ειναι σε θεση να εγκρινουν ‘η να απορριπτουν μεγαλα δανεια σε ισχυρες και επιτυχημενες εταιρειες ετσι ωστε να μειωνουν τις αξιες των μετοχων των ως ανω εταιρειων και να λαφυραγωγουνται απο τους πρακτορες των τραπεζων σε χαμηλες τιμες. Μολις εγκριθουν τα μεγαλα συνηθως δανεια, οι τιμες των μετοχων των εταιρειων αυξανονται και πωλουνται με τεραστια κερδη. Με την μεθοδο αυτη απατης οι τραπεζιτες κερδιζουν δισεκατομμυρια ευρω με τα οποια αγοραζουν περισσοτερες μετοχες.

Η πρακτικη αυτη απατης ειναι τοσο εκλεπτυσμενη σημερα, ωστε το Συμβουλιο της ΕΚΤ δεν χρειαζεται παρα μια αγγελια στα ΜΜΕ για την αυξηση ‘η την μειωση του «επαναεξοφλητικου επιτοκιου» για να ανεβασει ‘η να κατεβασει με την απατη αυτη τις μετοχες των εταιρειων συμφωνα με τις επιθυμιες του. Με την μεθοδο αυτη απατης ελαχιστοποιουνται τα κερδη των εταιρειων, με τα οποια πληρωνονται οι μετοχοι και εξηγειται γιατι οι τιμες των μετοχων ειναι τοσο χαμηλες, την στιγμη που οι τραπεζες ληστευουν δισεεκατομμυρια ευρω σε τοκους απο τα δανεια των εταιρειων. Οι ληστες τραπεζιτες εισπραττουν στην πραγματικοτητα ολα τα κερδη, ενω οι ανωνυμοι μετοχοι δεν εχουν παρα μονον ελπιδες. Το μονο που πληρωνουν οι απαταιωνες τραπεζιτες, ειναι το κοστος του χαρτιου, της μελανης και της τηρησης των λογιστικων βιβλιων.

Το νεο οικονομικο δραμα του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης αρχισε επι πρωθυπουργιας του Ααρον Μαρδοχα’ι’ Αβουρη ‘η Κωστα Σημιτη οταν το κρατιδιο αυτο εισηλθε με την συνεργεια της γνωστης τραπεζας Goldman Sachs το 2002 στην Ευρωζωνη. Μεχρι τοτε τα παραρτηματα των τραπεζων του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης στην Εσπερια, μαζεβαν τα αποταμιευματα των αποδημων Ρωμιων οι οποιοι τα επενδυαν στην εσωτερικη αγορα της πατριδας τους. Το 2001 το 75 % του δημοσιου χρεους του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης ηταν σε δραχμες (εσωτερικο χρεος) και μονο το 25 % σε συναλλαγμα, πραγμα που σημαινε οτι το 75 % των τοκοχρεολυσιων πληρωνονταν σε δραχμες που εκδιδε η κεντρικη τραπεζα του. Απο το 2002 αφ’ οτου δηλαδη που τελειως εγκληματικα το κρατιδιο της Ρωμιοσυνης εισηλθε στην Εωρωζωνη μεχρι σημερα στις αρχες του 2017, το δημοσιο χρεος αυτου αυξηθηκε πανω απο 110 % (185 % του ΑΕΠ), ενω το ΑΕΠ του μονο κατα 35 %. Το νομισμα Ευρω υπερδιπλασιασε το δημοσιο χρεος!

Το προβλημα συνεπως που ξεκινησε το 2002 δεν προκειται ποτε και με τιποτε αλλο να λυθη παρα μονο πρωτα με το ολοκληρωτικο ξεπουλημα του κρατιδιου αυτου και μετα με το οριστικο πεταμα απο την Ε.Ε. των θυγατερων και υιων του Αβρααμ, δηλαδη μπρος ποταμι και πισω ρεμα. Το πεταμα αυτο του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης απο την Ε.Ε. και το κοστος που θα πληρωσει συμφαιρει τα υπολοιπα μελη χωρες της Ε.Ε. Μετα επτα χρονια αποτυχημενων «μεταρρυθμισεων» της οικονομιας του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης για το πεταμα αυτου απο την Ευρωζωνη υπαρχουν τα εξης σεναρια:

* διατηριση του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης στην Ευρωζωνη αλλα με ενα παραλληλο προς το Ευρω νομισμα.
* προσωρινη εξοδος του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης απο την Ευρωζωνη με επαναφορα της δραχμης, η συναλλαγματικη ισοτιμια της οποιας θα καθωριστει απο την ΕΚΤ
* εξοδος του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης απο την Ευρωζωνη, εισαγωγη της δραχμης, χρεοκοπια της οικονομιας, αναγνωριση του χρεους χωρις τον διαχωρισμο του σε κανονικο και ειδεχθες.
* εξοδος του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης απο την Ε.Ε. (Grexit) κατοπιν εθνικης επιλογης βασει ενος μελετημενου στρατηγικου σχεδιου με κινητοποιηση των Ενοπλων Δυναμεων και Σωματων Ασφαλειας και εθνικοποιηση των τραπεζων παραλληλα με την επαναφορα της δραχμης και διαχωρισμο του δημοσιου χρεους σε κανονικο και ειδεχθες. Ταυτοχρονα θα «κλειδωθει» η ισοτιμια της δραχμης για δεκα τουλαχιστον χρονια.
Μια μικρη αλλα πολυ επικινδυνη ελπιδα κρυβεται στο τεταρτο σεναριο, δηλαδη στην συγχρονισμενη και οικειοθελη αποκολληση απο την Ε.Ε. της Μεγαλης Βρεταννιας και του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης υπο τις ευλογιες των ΗΠΑ, δηλαδη με την θεληση ενος γεωπολιτικου χορηγου που θα του ταιριαζε να αναλαβη και την ευθυνη επιβιωσης μιας τοσο μικρης αλλα ενδοξης χωρας. Με αλλα λογια. Μια ξενη δυναμη που θα θελησει να γινη χορηγος του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης θα προχωρησει αναγκαστικα σε ρηξη με την υπολοιπη Ε.Ε. διακινδυνευονταν πολλα αλλα συμφεροντα της. Αλλως οι ξενοι δανειστες του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, οι Γυπες, εχουν ηδη παλι αρχισει το γνωστο κλωθογυρισμα τους πανω απο το κορμι του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, το οποιο αναδυει εδω και πολυ καιρο πτωμα’ι’νη, και απειλουν την συρρικνωση του, οπως οταν αυτο επαψε να παταει και στις δυο οχθες του Αρχιπελαγους του Αιγαιου, οταν ξεριζωθηκε απο την Θρακη, την Ανατολικη Ρωμυλια, Κωνσταντινουπολη, Ιμβρο,και Τενεδο, οταν διωχθηκε απο τις ακτες της Μαυρης Θαλασσας, απο την Ρωσια και Αιγυπτο και οταν του αφαιρεσαν ληστρικα την Βορεια Ηπειρο και Βορεια Κυπρο.

Δεν ειναι συνεπως τυχαιο γεγονος, το οτι η Τουρκια εποφθαλμια 18 νησια του Αρχιπελαγους του Αιγαιου και την δυτικη Θρακη, η Αλβανια την Ηπειρο εως την Πρεβεζα, το κρατιδιο των Σκοπιων την Θεσσαλονικη και το Μεγαλο Ισραηλ την Κυπρο και την Κρητη και δη σε μια εποχη που ο διεθνης οριζοντας ειναι ανησυχητικα θολος και με τον γερμανικο και τουρκικο ηγεμονισμο να σηκωνουν και παλι τα κεφαλια τους.

Σε ενα τετοιο περιβαλλον η τελευταια ελπιδα κρυβεται στον ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ, στον απεσταλμενο της Ειμαρμενης, που θα επιβληθει και με εμπνευσμενη πολιτικη θα αγωνισθει για την ανορθωση και για την επανελληνιση των Ρωμιων, η οποια προ’υ’ποθετει και την εκριζωση της εβρα’ι’κης θρησκευτικης αιρεσης που φερει το ονομα Ορθοδοξια. 


Μονο τοτε οι Ρωμιοι, ως Ελληνες, κατα την κρισιμη σημερινη περιοδο θα ειναι παλι σε θεση να απαντησουν στους επιβολεις Γυπες με τους φορτωμενους με φυλακτηριες δυναμεις οδυσσειακους Γρυπες. Οι Γρυπες με κεφαλη και φτερα αετου σε σωμα λεοντων, κοσμουσαν τον θρονο του Δια αλλα και την περικεφαλαια της Αθηνας. Ο Ελληνισμος θα αντιληφθει παλι, οτι με τον ιδιο τροπο που συσπειρωνεται κανεις στις επαλξεις, οταν υφισταται δια των οπλων επιθεση, αντιστοιχα οφειλει να αντιδραση και στις επιμονες αλλων μορφων επιθεσεων.

Ενα εθνος ειναι σαν μια λειτουργικη ομαδα. Ειναι τοσο καιρο πετυχημενο στην διεθνη σκηνη, οσο αρτιοτερη ειναι η συνθεση του. Στην αρχαια Ελλαδα ολα κριθηκαν σε επιπεδο αξιοσυνης «αρχηγων». Εαν καθ’ οιωνδηποτε τροπο, με την διαχρονικη μορφη ενος φυλακτηριου θεσμου σημερα, μιας «ομαδας Ελληνων σοφων απο απανταχου της Γης με πολυτροπη αντεπιθετικη οδυσσειακη νοοτροπια» ηταν παρουσα στην Αθηνα, ουδεις απο τους επιβολεις Γυπες της Ε.Ε. και της Τουρκιας δεν θα μπορουσε να επιζηση. Μια διαχρονικη μεθοδικη εξερευνηση των αντιπαλων θεσεων, οχι μονο μπορουσε να ανατρεψη τις αφανιστικες για τον ελληνισμο σημερινες εξελιξεις, αλλα θα καθιερωνε τον «Ελληνα» ως τον ευφυεστερο δημιουργο αλλα και τον παναξιο, πανουργο θεματοφυλακας των κεκτημενων της Ευρωπης των Πατριδων.

Αν ο οδυσσειακος Ελληνας ηταν στην Ευρωπη των Πατριδων, σε υπευθυνο καθοδηγητικο ρολο, θα αντιμετωπιζε την χαλδαι’ι’κη μνηστηρομανια της σημερινής Ε.Ε, των θυγατερων και υιων του Αβρααμ και θα αναχαιτιζε τους ασιατικους δολους στο «κλαμπ του Παρισιου» το οποιο αποτελειται απο τις κυριαρχες δανειστριες χωρες του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης, δηλαδη ΗΠΑ, Γερμανια, Αγγλια, Γαλλια, Ρωσια, Ιταλια, Ισραηλ, Ελβετια και αλλες, πλεκοντας ασταματητα τους δικους του αντιδολους. Με θαρρος και ασυγκρατητη εξερευνητικη περιεργεια θα εφθανε ο οδυσσειακος Ελληνας στην εδρα του αντιπαλου στην Ε.Ε, των θυγατερων και υιων του Αβρααμ και στο «κλαμπ του Παρισιου», βαθεια μεσα στις «σπηλιες του Κυκλωπα» και θα τον ποτιζε αφθονο ζαλιστικο κρασι, πριν του αχρηστευσει το μοναδικο του ματι!

Σημερα η Ελλαδα κυβερναται δυστυχως απο ενα βρωμικο πολιτικο συστημα που ελεγχεται απο τους τραπεζιτες και το οποιο με την σειρα του ελεγχει την εκαστοτε ελληνικη κυβερνηση, εχοντας μεταμφιεστει την νομιμοτητα, με αποτελεσμα να ελεγχη και να κατευθυνη τους Ρωμιους σαν να επροκειτο για μαριονετες. Ολα σχεδον τα πολιτικα κομματα του κρατιδιου της Ρωμιοσυνης εχουν γινει υπηρετες των τραπεζιτων, τα διαφορα τμηματα της εκαστοτε ελληνικης κυβερνησης ειναι πρακτορες αυτων και οι ΔΟΥ ειναι υπηρεσιες συλλογης χρηματων για τους απαταιωνες.

Με την δραχμη ως νομισμα ελευθερο απο χρεη και τοκους και την Ελλαδα εκτος Ευρωζωνης δεν θα υπηρχε σημερα υψηλη φορολογια, τα σπιτια των Ελληνων δεν θα δημευονταν, οι Ελληνες δεν θα χρειαζονταν «ευχρηστα χρηματοδοτικα προγραμματα», δανεια για να πληρωνουν τον γιατρο ‘η το νοσοκομειο, δανεια για να πληρωνουν τους φορους, δανεια για να πληρωνουν τους ενταφιασμους, δανεια για να πληρωνουν δανεια, ουτε καμμια απο τις χιλιαδες εφευρεσεις που οδηγουν σε δανεισμο και αποδυναμωνουν την ζωτικοτητα των ελληνικων οικογενειων.

Δεν θα υπηρχαν η σημερινη ανεργια, τα διαζυγια και οι αυτοκτονιες που προκαλουνται απο τα χρεη, δεν θα υπηρχαν οι εγκαταλελειμμενοι Ελληνες ηλικιωμενοι, η διαρκως αυξανομενη εγκληματικοτητα, ουτε οι εξαθλιωμενοι εργατες που αναζητουν εργασια και χρημα για να επιζησουν. Οι εγκληματιες του ελληνικου λαου δεν θα μπορουσαν να γινουν πολιτικοι, ουτε οι πολιτικοι θα γινονταν εγκληματιες για να πληρωθουν οι απαταιωνες και αδιστακτοι ιδιωτες τραπεζιτες. Οι αξιωματουχοι των εκαστοτε ελληνικων κυβερνησεων σε ολα τα κυβερνητικα επιπεδα θα εργαζονταν για τον ελληνικο λαο, αντι να προσπαθουν οπως σημερα να εφευρουν τροπους να ξοδευουν χρηματα, για να βυθιζουν τον ελληνικο λαο ολο και περισσοτερο σε οφειλομενα χρεη στους απαταιωνες τρα- πεζιτες. Η καταργησι της τοκογλυφιας και του χρεους θα αυξανε τουλαχιστον κατα 50 % την αγοραστικη δυναμη του Ελληνα εργατη.

Με την καταργηση ολων των χρεων και την επιστροφη της ελληνικης περιουσιας στον λαο, ο πλου- τος των απαταιωνων τραπεζιτων και των ημιπαρανομων πρακτορων τους που εγινε απο κλοπες μεσω της τοκογλυφιας και της απατης και η παυση πασης πληρωμης απο τον ελληνικο λαο, θα μετετρεπε την Ελλαδα σε μια ευημερουσα χωρα, σε μια πραγματικοτητα που βρισκεται σημερα περα και απο τα πιο τολμηρα ονειρα των Ελληνων. Για κατι τετοιο ομως χριαζεται ενα ριζοσπαστικο μεταρρυθμιστικο προγραμμα. Και εδω πρεπει να ανατρεξουμε στους προγονους μας. Οταν ο Αθηναιος νομοθετης, φιλοσοφος και ποιητης Σολωνας (630-559 π.Χ.) ανελυσε τις κοινωνικες πληγες των Αθηνων που προερχονταν κυριως απο την τοκογλυφια, τις θεραπευσε με μια σειρα νομοθετικων μετρων. Το κυριωτερο νομοθετικο μετρο υπηρξεν η «σεισαχθεια», δηλαδη η αρση των υποθηκων δανεισμου σε κτηματα και σωματα, η ελευθερωση των δουλων για τα χρεη, η απαγορευση της προσωπικης δουλειας του οφειλετη και της οικογενειας του και η βελτιωση των ορων του δανεισμου για το μελλον.

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou
Bleibergweg 114, 40885 Ratingen
Tel.+Fax: 02102 32513
E-Mail: chaziteo@t-online.de
21.02.2017

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments