“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Το Ακαταλόγιστο των Πράξεων του Προέδρου'' και οι Ασήκωτες Ευθύνες των Συμβούλων του

Όμηρος Αλεξάνδρου

Η Γλώσσα του σώματος του Προέδρου
προδιαγράφει την καταστροφική μας πορεία!...

Σπανίως στην ιστορία δημοκρατικών κρατών συναντάς πολιτικές ηγεσίες που έχουν περιπαίξει τόσο τη λογική, έχουν ατιμάσει τόσο την ηθική, κι έχουν... διασύρει και εξευτελίσει τόσο τα δημοκρατικά δικαιώματα και δίκαια των πολιτών και της πατρίδας τους όσο οι κυπριακές πολιτικές ηγεσίες. 

Από την άλλη εξ’ ίσου σπάνια στην ιστορία, συναντάς τόσο ανώριμους πολιτικά λαούς που εκλέγουν, και εναλλάσσουν στην εξουσία τόσο ανόητους, ανίκανους, ανεπαρκείς και προβληματικούς ηγέτες μεταξύ των οποίων ο Χριστόφιας και ο Αναστασιάδης, που δεν υπάρχει έγκλημα του λευκού κολάρου που να μην έχει διαπράξει κατά την διάρκεια της πολιτικής του πορείας. Και ακόμα σπανιότερα στην ιστορία συναντάς Γενικούς Εισαγγελείς, που να μένουν τόσο απαθείς και αδρανείς μπροστά σε τόσα συσσωρευμένα εγκλήματα που διέπραξε το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο σε βάρος της χώρας τους.

Το 1955-59 κάναμε ένα τιτάνιο αγώνα εναντίον των άγγλων με στόχο την αυτοδιάθεση και ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και δυστυχώς στην πορεία καταλήξαμε το 1960 σε ένα κολοβό ‘’ανεξάρτητο’’κράτος με τις συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου. Στην συνέχεια και μετά από αλλεπάλληλα λάθη της τότε πολιτικής ηγεσίας, κάποιοι ανόητοι και προδότες σε Κύπρο και Ελλάδα, υποκινούμενοι από ξένα συμφέροντα, μας έφεραν το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974.

Σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα τέτοια εγκλήματα και προδοσίες τιμωρούνται με πολυετής ποινές φυλάκισης για παραδειγματισμό και αποτροπή στο μέλλον ανάλογων εγκλημάτων. Η ατιμωρησία του εγκλήματος του 1974 και η κοντή μνήμη αυτού του λαού έχει οδηγήσει σε πολλά άλλα εγκλήματα με κυριότερα αυτά του χρηματιστηρίου, της έκρηξης στο Μαρί και της καταστροφής της οικονομίας. Ωστόσο τα εγκλήματα αυτά θα μοιάζουν με ένα απλό κρυολόγημα μπροστά στον κυοφορούμενο όλεθρο της λύσης του Κυπριακού στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ΔΔΟ

Ένας από τους ένθερμους υποστηρικτές της λύσης αυτής είναι ο σημερινός Πρόεδρος ο οποίος μας προειδοποιούσε με μικρασιατική καταστροφή αν απορρίπταμε το σχέδιο ΑΝΑΝ το 2004 που τελικά απέρριψε ο λαός με το συντριπτικό ποσοστό του 76%

Ο Αναστασιάδης, καθώς επίσης οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και οι άλλοι παρατρεχάμενοι τους υπεραμύνονται της λύσης αυτής προτάσσοντας, ότι δεν μπορούμε να απαιτήσουμε αλλαγή της βάσης της λύσης γιατί όλες οι προηγούμενες ηγεσίες αποδέχθηκαν την τουρκικών προδιαγραφών και συμφερόντων λύση της ΔΔΟ που επινόησαν και επέβαλαν οι Άγγλοι. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Το 1977 ο Μακάριος και ο Τασος Παπαδόπουλος ξεγελάστηκαν από τον Κλάρκ Κλίφορτ και έδωσαν χάρτη που προνοούσε λύση στην βάση της ΔΔΟ. Εφόσον όμως οι τούρκοι δεν έδωσαν χάρτη ως όφειλαν, θα έπρεπε η πλευρά μας να αποσύρει την πρόταση της, η ο ποία εν πάση περιπτώση δεν ήταν συμφωνία αλλά πρακτικά, όπως ομοίως πρακτικά και όχι Συμφωνίες Κορυφής, όπως παραπλανητικά αποκαλούνται, ήσαν και όσα συζητήθηκαν μεταξύ Σπύρου Κυπριανού και Ντενκτάς το 1979. 

 Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους και η απόρριψη του σχεδίου ΑΝΑΝ, ήταν ιδανικές και ικανές αφορμές και ευκαιρίες για να αποσύρουμε τις όποιες δεσμεύσεις μας για λύση στην βάση της ΔΔΟ. 

Αντί αυτού, το 2006 δυστυχώς ο ‘’υπερπατριώτης’’ Τάσος Παπαδόπουλος, έριξε στον κάλαθο των αχρήστων το συντριπτικό ΟΧΙ του κυπριακού λαού, που στην ουσία σήμαινε ΟΧΙ στη ΔΔΟ, και έκανε την Συμφωνία τις 8ης Ιουλίου 2006 με τον Ταλάτ, με την οποία ουσιαστικά απεδέχθη λύση του Κυπριακού στην βάση της ΔΔΟ με το δήθεν σωστό περιεχόμενο.

Έχω την έντονη άποψη ότι από την ένταξη μας στην ΕΕ και εντεύθεν μια τέτοια ρατσιστική και αντιδημοκρατική λύση που αντίκειται στις Ευρωπαικές Αξίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, δεν έπρεπε να βρίσκεται καν στο τραπέζι των συνομιλιών, με την λογική ότι ανάλογη λύση δεν λειτούργησε πουθενά στο κόσμο σε μια τόσο μικρή χώρα όπως η Κύπρος ( Π.Χ αποτυχημένα μοντέλα Βοσνίας και Λίβανου) και ότι μια τέτοια λύση πρωτίστως δεν είναι οικονομικά βιώσιμη και θα μετέτρεπε την Κύπρο σε ένα προτεκτοράτο της Τουρκίας. Μάλιασε η γλώσσα μου να αναδεικνύω για χρόνια τώρα την ΜΗΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΔΟ αλλά κανείς Πρόεδρος δεν με είχε λάβει υπόψη. 

Γιατί, πια χώρα και μεσολαβητής θα μπορούσε να μας υποχρεώσει να δεχθούμε μια λύση που δεν θα εξασφάλιζε οικονομικά βιώσιμο και λειτουργικό κράτος, αλλά κράτος που θα στηρίζεται στην οικονομική βοήθεια από άλλες χώρες, εν προκειμένω της Τουρκίας; Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παρεμβαίνει να αποτρέψει μια τόσο αντιδημοκρατική λύση; Σαν μέλη της ΕΕ απαιτούμαι να έχουμε ίσα δικαιώματα με τις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες. Ας πάρουν το χειρότερο σύνταγμα ευρωπαικής χώρας για να το εφαρμόσουν και στην δική μας περίπτωση και εμείς θα το δεχθούμε. Γιατί δεν το κάνουν και μας αφήνουν στο έλεος της ισλαμοφασιτικής Τουρκίας στην οποία από το 1960 μέχρι σήμερα έγιναν 5 πραξικοπήματα (1960, 1971, 1980, 1997 και 2016); Είναι αυτή η Ευρώπη της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης που ονειρευτήκαμε;

Την Κυριακή ο Νίκος Αναστασιάδης και οι παρατρεχάμενοι του μεταβαίνουν εκ νέου στο Μοντ Πελεράν η άλλως ‘’Το Βουνό των Πελλών’’ για να κλείσουν την συμφωνία παράδοσης της Κύπρου στην Τουρκία

Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για το μέλλον της Πατρίδας μας για την οποία θυσιάστηκαν δικοί μου άνθρωποι και για αυτόν τον λόγο έχω κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να αγωνίζομαι και να αναδεικνύω σκληρές αλήθειες σε μια προσπάθεια να ενημερώνω τον κυπριακό λαό για τους κινδύνους που εγκυμονούν.

Λυπούμαι που πρέπει για ακόμη μια φορά να αναδείξω το πρόβλημα της μακροχρόνιας εξάρτησης του Προέδρου Αναστασιάδη από το αλκοόλ, η οποία σύμφωνα με επιστημονικές και ιατρικές παραδοχές, μειώνει την κριτική του σκέψη, την αντίληψη του, την αυτοσυγκέντρωση του καθώς επίσης και τις οποίες ανθρώπινες και εθνικές ευαισθησίες που ενδεχομένως να διαθέτει. Και μην μου πει κανείς ότι απαξιώνω τον Πρόεδρο και τον Θεσμό του Προέδρου, γιατί έγνοια μου ήταν και είναι η προστασία της πατρίδας μου από εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς και όχι η προστασία του image του κάθε Αναστασιάδη. Προειδοποιώ το Πρόεδρο ότι αν συνεχίσει να κάνει του κεφαλιού του θα απαιτήσω την παραίτηση του με βάση το άρθρο 44Β του Κυπριακού Συντάγματος.

Και αν ο Νίκος Αναστασιάδης μπορεί η/και δικαιολογείται σε κάποιο βαθμό, η/και έχει οιονδήποτε ελαφρυντικό, λόγω της εξάρτησης του από το αλκοόλ, να επικαλεσθεί ‘’Το Ακαταλόγιστο των Πράξεων του’’ συναινώντας σε μια εξόφθαλμα καταστροφική λύση, κάτι ανάλογο δεν μπορούν και δεν έχουν το δικαίωμα να επικαλεστούν τα κόμματα που τον στηρίζουν καθώς επίσης και οι συνεργάτες και σύμβουλοι του οι οποίοι ενσυνείδητα πλέον μας οδηγούν στον γκρεμό. Εκ μέρους των εθνικά σκεπτόμενων κύπριων πολιτών αλλά και εμού προσωπικά τους προειδοποιώ ότι θα πληρώσουν βαρύτατο τίμημα αν αγνοήσουν τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις μας και προχωρήσουν στην διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments