“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η ΜΙΤ σχεδιάζει πολιτκά εγκλήματα εναντίον Κούρδων στην Ευρώπη - Η Ελλάδα ακούει;

του FERDA ÇETİN

Η ΜΙΤ έχει δραστηριότητα στη Γερμανία από το 1970....

Ένας κρίκος αυτής της πολυετούς και πολυποίκιλης δραστηριότητας, ήταν η σύλληψη από τις γερμανικές αρχές στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης του Taha Mahmut Gergerlioğlu, στις 17 Δεκεμβρίου 2014, με την κατηγορία ότι δούλευε για λογαριασμό της ΜΙΤ.

Ο Gergerlioğlu δεν ήταν ένα τυχαίο πρόσωπο, ήταν από τους κορυφαίους συμβούλους του Recep Tayyip Erdoğan, όταν ήταν πρωθυπουργός. Ο διοικητής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, του ανέθεσε καθήκοντα στη Γερμανία, για λογαριασμό της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, το 2011. Ο Gergerlioğlu είχε στο δίκτυό του συνεργάτες του Ahmet Y. και Göksel G., που δρούσαν στη Γερμανία και τον Muhammed Ç., που δρούσε στο Βέλγιο. Ο Gergerlioğlu και οι συνεργάτες του είχαν ως πρωταρχικό στόχο την παρακολούθηση των Κούρδων αλλά και άλλων στελεχών και οργανώσεων της αντιπολίτευσης στην Ευρώπη. Τις πληροφορίες που συνέλεγαν, τις προωθούσαν στη ΜΙΤ.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Γερμανίας, παρέπεμψε σε δίκη τον M.Taha Gergerlioğlu με την κατηγορία ότι ήταν ανώτατος υπάλληλος της ΜΙΤ και ανέπτυσσε παράνομη δράση στη Γερμανία. Τη δίκη στην οποία δικάστηκαν οι Gergerlioğlu, Ahmet Y. και Göksel G., την παρακολούθησε προσωπικά ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΑΚΡ Metin Külünk και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Καρσλρούη.
Ο M.Taha Gergerlioğlu, ο οποίος είχε καταχωρίσει στο σημειωματάριό του τα ονόματα και τα στοιχεία, τηλέφωνα, διευθύνσεις, φωτοτυπίες διαβατηρίων κλπ, εκατοντάδων Κούρδων, τις 5 Δεκεμβρίου 2015 αφέθηκε ελέυθερος με εγγύηση. Η απελευθέρωσή του ήταν αποτέλεσμα "παζαριού" που έκανε ο Ερντογάν με τη Μέρκελ, κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, τις 19 Οκτωβρίου 2015.

Η δράση της ΜΙΤ στην Ευρώπη, ήλθε και πάλι στο προσκήνιο την προηγούμενη εβδομάδα, με μια μεγάλη επιχείρηση που εκτελέστηκε στη Νότια Γερμανία. Πρόκειται για την επιχείρηση "Οθωμανικές Εστίες" (Osmanen Germania), στην οποία συμμετείχαν 1500 αστυνομικοί και αφορούσε την εξάρθρωση φασιστικών μηχανισμών που ανάπτυξε το ΑΚΡ στην Ευρώπη και τη Γερμανία. Η Αστυνομία, στις έρευνες που έκανε στα σπίτια και τα γραφεία αυτής της οθωμανοφασιστικής συμμορίας, βρήκε στοιχεία που αφορούσαν επιχειρήσεις που σχεδιάζει η ΜΙΤ εναντίον Κούρδων στην Ευρώπη.

Ο Ερντογάν έδειξε τις πραγματικές του προθέσεις σε ομιλία που έκανε τις 9 Μαρτίου 2014, στην πόλη Ούρφα, όπου είπε: “…Διείσδυσαν ακόμα και σε ορισμένες υπηρεσίες του κράτους... Πρώτα σαμποτάρισαν τις συνομιλίες επίλυσης του Κουρδικού που έγιναν στο Όσλο. Στη συνέχεια θέλησαν να συλλάβουν και να εξουδετερώσουν τον διοικητή της ΜΙΤ. Μετά έκαναν κάποιες εκτελέσεις στο Παρίσι. Θέλησαν να οδηγήσουν σε αδιέξοδο τις συνομιλίες για επίλυση του Κουρδικού".

Δύο από αυτούς που διείσδυσαν στις υπηρεσίες του κράτους, είναι ο ιμάμης στην Ασφάλεια του Γκιουλέν, Hilmi Özdil’di (Kozanlı Ömer) και ο άλλος είναι ο Murat Karabulut, που είχε τη δική του οργάνωση μέσα στη ΜΙΤ. 

Τα δυο αυτά άτομα, αφού είχαν αποκαλυφθεί και αφού οι φωτογραφίες τους είχαν δημοσιευθεί στις εφημερίδες, τις 4 Φεβρουαρίου 2014, επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνο και πέταξαν για τις ΗΠΑ, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς. Τις διαδικασίες εξόδου από την Τουρκία, τις εξασφάλισε ο διοικητής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, με τον οποίον είχαν δουλέψει μαζί για καιρό. Ο Φιντάν τους εξασφάλισε την έξοδο από τη χώρα, γιατί δεν ήθελε να δικαστούν δυο στενοί του συνεργάτες.

Οι αντιδράσεις για το δικτατορικό σύστημα διακυβέρνησης που σχηματίζει ο Ερντογάν πυκώνουν και δυναμώνουν μέρα με τη μέρα. Το γεγονός ότι τουρκικό κράτος και η κυβέρνηση του ΑΚΡ, είναι στριμωγμένη από τις εξελίξεις και από τις αντιδράσεις στην Ευρώπη, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δράση των κουρδικών οργανώσεων στην Ευρώπη. 

Ο Ερντογάν και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, δίνοντας ακόμα και διπλωματικά διαβατήρια σε ορισμένα στελέχη του βαθέος κράτους, προχωρά σε δημιουργία οθωμανο-φασισιτκών μηχανισμών στην Ευρώπη.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στο θέμα της συλλογής πληροφοριών από τη ΜΙΤ και τις τουρκικές διπλωματικές αρχές στην Ευρώπη, για Κούρδους πολιτικούς και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε χώρες της Ευρώπης. 
Πράκτορες της ΜΙΤ διεισδύουν σε συλλόγους και στην κουριδκή κοινωνία στην Ευρώπη, προετοιμάζοντας σχέδια επιχειρήσεων εναντίον Κούρδων πολιτικών.
Ένας από αυτούς που αναπτύσσουν τέτοια δραστηριότητα, είναι ο πράκτορας της ΜΙΤ, M.Fatih Sayan, που εργάζεται για την πρεσβεία της Τουρκίας στο Βερολίνο. Ο Sayan εντοπίστηκε να συλλέγει πληροφορίες για ρεπόρτερ της κουρδικής τηλεόρασης Denge TV, για κουρδικές οργανώσεις και για Κούρδους πολιτικούς και να δίνει τις πληροφορίες στην τουρκική πρεσβεία.

Ένα άλλο άτομο, που δουλεύει για λογαριασμό της τουρκικής πρεσβείας στο Παρίσι, είναι ο E.A.

Το άτομο αυτό που συλλέγει πληροφορίες για τη δράση των Κούρδων στη Γαλλία, βλέπει κάθε μήνα στο λογαριασμό του να κατατίθενται χρήματα από την ΜΙΤ. Για το θέμα θα ακολουθήσει εκτενές ρεπορτάζ προσεχώς στην Y.Özgür Politika.

Αυτό που γίνεται κατανοητό είναι το γεγονός ότι η ΜΙΤ και οι τουκρικές πρεσβείες στην Ευρώπη, προχωρούν σε ενέργειες εξαγωγής των φασιστικών πρακτικών που ακολουθούν στην Τουρκία, στις ευρωπαϊκές χώρες.

Comments