“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ KAI Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

του Ανδρέα Μουτζουρούλια*

Όσοι είχαν τον χρόνο, αλλά και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 81η ΔΕΘ, θα διαπίστωσαν πως σε κανένα σημείο της τοποθέτησής του δεν υπήρχε αναφορά στα λεγόμενα Εθνικά Θέματα. 

Σίγουρα η οικονομία, η ανεργία, το χρέος είναι στην υψηλότερη θέση της ατζέντας τόσο του Α. Τσίπρα, όσο και του Κ. Μητσοτάκη,.... όμως δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση αυτή η προκλητική σιγή του Πρωθυπουργού, αλλά και του Προέδρου της ΝΔ. 

Ο Κ. Μητσοτάκης μπορεί να μην έκανε αναφορά στα ζητήματα που ”καίνε” την Ελλάδα, όπως η λαθρομετανάστευση και η υπογεννητικότητα, όμως ακόμα και στα θέματα της οικονομίας δεν έπεισε κανέναν...

Δεν κατάφερε τόσο με την ομιλία του, όσο και με τις απαντήσεις του, να δώσει το στίγμα του και για το κατά πόσο είναι εφαρμόσιμα αλλά και κοστολογημένα τα μέτρα που προτείνει για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, αν και ”διψά” για την εξουσία, όπως όλα δείχνουν δεν είναι ακόμα έτοιμος και φυσικά δεν έχει καμία απολύτως διαφορά με τον Α. Τσίπρα, καθώς όποτε και εάν πάρει την σκυτάλη από τον νυν Πρωθυπουργό, θα εφαρμόσει το ίδιο ”τσουνάμι” μνημονιακών μέτρων.

Οπως αναφέραμε ο Πρόεδρος της ΝΔ τήρησε σιγή ιχθύος από το βήμα της ΔΕΘ για τα θέματα που απειλούν την Ελλάδα. Η μόνη του αναφορά ήταν στο θέμα της δημόσιας τάξης και στο «άβατο» των Εξαρχείων. Συγκεκριμένα δήλωσε: ”Δεν πρόκειται να ανεχθώ ανεξέλεγκτα φαινόμενα όπως αυτά που πρόσφατα βίωσε η Θεσσαλονίκη όπου αναρχικοί μπαχαλάκηδες διέλυσαν την πόλη. Η ανοχή στην παραβατικότητα με τη δική μου κυβέρνηση σταματά. Και είμαι απόλυτος σε αυτό. Σταματά η κυβερνητική πρακτική που κλείνει το μάτι σε κουκουλοφόρους που πότε εισβάλλουν και βεβηλώνουν εκκλησίες, πότε καταλαμβάνουν πανεπιστήμια, δημόσιες ή ιδιωτικές περιουσίες και πότε μετατρέπουν σε άβατο ολόκληρες γειτονιές.”

Λόγια του ”αέρα”, καθώς με αυτό τον τρόπο περισσότερο θέλει να ”χαϊδέψει” τα αυτιά των αστυνομικών, προς άγραν ψήφων παρά να μπει στην ουσία του ζητήματος. Η ομιλία του έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη, όπου κοντά σε αυτήν βρίσκονται η Τουρκία, τα Σκόπια και λίγο πιο πέρα η Αλβανία. 

Καμία αναφορά δεν έγινε για τις προκλήσεις των Σκοπιανών και για το θέμα της ονομασίας. Επίσης δεν πήρε θέση για τα τεκταινόμενα στην Τουρκία, καθώς οι συσχετισμοί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα αλλάζουν, με τον Πρόεδρο Ερντογάν να δημιουργεί πλέον μία πιο ισλαμική Τουρκία και ίσως πιο φανατική και απένταντι στην Ελλάδα.

Ποιό θα είναι στίγμα της Εξωτερικής του Πολιτικής όταν θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας; Πως θα οδεύσει η Ελλάς και με ποιούς στο νέο γεωπολιτικό status quo που συντελείται;

Αυτή την στιγμή όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πιέζουν για άμεση ”λύση” του Κυπριακού, με ένα σχέδιο πολύ χειρότερο από αυτό που καταψήφισε ο κυπριακός Ελληνισμός. Σαν μελλοντικός Πρωθυπουργός έπρεπε να λάβει θέση.

Μερικά χλμ. από την Θεσσαλονίκη λαμβάνει χώρα ένα τεράστο έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας, το τουρκικό προξενείο, με την ένοχη σιωπή της πλειοψηφίας του πολιτικού συστήματος, κάνει παζάρια και δημιουργεί τετελεσμένα εις βάρος του Εθνικό ιστού. Πως θα απαντήσει η ΝΔ σε αυτή την απειλή;

Για όσους δεν το γνωρίζουν, στην φετινή ΔΕΘ τιμώμενη χώρα ήταν η Ρωσία. Μάλιστα πριν λίγους μήνες ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον Ρώσο Πρόεδρο σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, με τον Κ. Μητσοτάκη να δηλώνει πως η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Έστω και για λόγους αβροφροσύνης θα έπρεπε να κάνει αναφορά στην τιμώμενη χώρα. Θα έπρεπε να θέσει το στίγμα για το ποια θα είναι η σχέση μεταξύ των δύο χωρών τα επόμενα χρόνια και για το ποια στάση θα έπαιρνε ή θα πάρει σε μελλοντικές οικονομικές επιθέσεις και κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Όταν φιλοδοξείς να κυβερνήσεις μια χώρα οφείλεις να έχει σχέδιο για τα πάντα και είναι απαράδεκτο να μην αναφέρεις λέξη για την άμυνα της της χώρας και τους στρατιωτικούς. Η ΝΔ μέχρι πρότινος είχε έρεισμα στο στράτευμα -μέχρι πρότινος τονίζουμε- αλλά πλέον η νέα ΝΔ του Κυριάκου έχει αφήσει στο παρελθόν την αγάπη για τις ΕΔ. Πέρα από μία ισχυρή οικονομικά χώρα, χρειάζεσαι και μια ισχυρή αμυντικά. Οι Τούρκοι ”οργιάζουν” στο θέμα των εξοπλισμών και με τις ισορροπίες να αλλάζουν αρνητικά για την χώρα μας. Πως θα αντιμετωπίσει η ΝΔ αυτή την απειλή; Ποιο το σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των ΕΔ; Τι θα γίνει με το μισθολογικό των στρατιωτικών; Καμία λέξη από τον επίδοξο Πρωθυπουργό.

Tην στιγμή που η πατρίδα μας διαλύεται, ισλαμοποιείται, οδηγείται σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς, με το λαθρομεταναστευτικό να αποτελεί τον Νο1 κίνδυνο για την χώρα, ο Κυριάκος από το βήμα της ΔΕΘ όπως όλα δείχνουν είτε ζει σε άλλη χώρα είτε δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας. 

Χιλιάδες λαθρομετανάστες έχουν κατακλύσει την χώρα, με… τους ”πρόσφυγες” να ανταποδίδουν στην φιλοξενία καίγοντας hot spot, κλείνοντας δρόμους και απειλώντας τις ζωές Ελλήνων. Η μόνη αναφορά του Κυριάκου στο θέμα του προσφυγικό ήταν στο φλέγον ζήτημα του Ωραιοκάστρου, όπου απλά και χωρίς υπεκφυγές δηλώνει πως τάσσεται κατά των γονιών και υπέρ του σχεδίου του Ν. Φίλη, οι δηλώσεις είναι ξεκάθαρες: “Δεν με εκφράζουν οι δηλώσεις του δημάρχου. Διαφωνώ μαζί του”, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η θέση «ότι η ΝΔ δεν επιτρέπει φωνές ρατσισμού και ξενοφοβίας στο κόμμα είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται καμιάς αμφισβήτησης»

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ψευτοπροοδευτική του πολιτική προσπαθεί ηθελημένα ή μη να αποδομήσει και να δημιουργήσει μια πολυπολιτισμική Ελλάδα. Η Αξιωματική αντιπολίτευση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως όλα δείχνουν, δεν έχει σχέδιο και απάντηση σε αυτή την ασύμμετρη απειλή.

Αν δεν ήταν έτοιμος να αναλάβει τις τύχες της χώρας ας μη γινόταν αρχηγός της ΝΔ, απλά πράγματα, τέτοια ζητήματα χρειάζονται ηγέτες με προτάσεις και αποφασιστικότητα, κάτι που ο Κυριάκος μέχρι στιγμής δεν το έχει δείξει. Ο ”κοσμοπολιτισμός” της ΝΔ συναντάται δυστυχώς με τον διεθνισμό του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα και τα δύο κόμματα να εκφράζουν στο μέγιστο τον εθνομηδενισμό. 

Το ζήτημα της υπογεννητικόττας αποτελεί ένα ”καυτό” θέμα και απειλεί τα θεμέλια της κοινωνίας και του εθνικού ιστού. Το πολιτικό σύστημα αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι το εν λόγω θέμα, αφήνοντας μια ολόκληρη χώρα στον αυτόματο πιλότο. Η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε ούτε σε αυτό το ζήτημα απαντήσεις για το πως θα λυθεί αυτή η μάστιγα. Τα στοιχεία της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας είναι απογοητευτικά, καθώς καταγράφουν μεγάλη πτώση των γεννήσεων τις τελευταίες 3 δεκαετίες και ιδιαίτερα από το 2009 και μετά. Αντίθετα, ο αριθμός των θανάτων παρουσιάζεται συνεχώς αυξανόμενος, με συνέπεια να είναι πλέον κατά πολύ υψηλότερος των γεννήσεων. Πιο συγκεκριμένα, το 2014 κατεγράφησαν μόλις 92 χιλ. γεννήσεις (από 117 χιλ. το 2009), έναντι 113 χιλ. θανάτων. Μείωση δηλαδή του πληθυσμού κατά 21 χιλ.

Με λίγα λόγια η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα ”σβήσει” αν δεν παρθούν άμεσες αποφάσεις. Δεν μας έδωσε καμία απάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ για το πως θα βοηθηθεί η μέση ελληνική οικογένεια, ούτως ώστε να έχει κίνητρα για να γεννήσει ελληνόπουλα. Η απουσία του κράτους είναι προκλητική, την ίδια στιγμή που κάνει τα πάντα υπέρ των ”προσφύγων”. Η Ελλάδα κατέχει το 2ο μικρότερο ποσοστό γεννήσεων στην Ευρώπη, με μόλις 1,3 γεννήσεις ανά γυναίκα, τη στιγμή που για να επιτευχθεί το «επίπεδο αντικατάστασης» και να μην επέλθει μείωση πληθυσμού το ποσοστό αυτό πρέπει να ανέβει στο 2,1.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα ”ματώνει” και στο θέμα της φυγής των νέων προς το εξωτερικό. Περισσότεροι από 500.000 έχουν εγκαταλείψει την χώρα, με τα ”μυαλά” της χώρας να αναζητούν -και δικαίως- μια καλύτερη ζωή και μια δεύτερη ευκαιρία στο εξωτερικό. Πως θα λυθεί αυτό το πρόβλημα εάν πάρει τη εξουσία η ΝΔ; Μπορεί να μίλησε ο Κ. Μητσοτάκης για την αναγκαιότητα της επιστροφής των νέων στην χώρα, όμως δεν έδωσε τα κίνητρα και τις λύσεις.

Δυστυχώς ο Κ. Μητσοτάκης ήταν κατώτερος των περιστάσεων από το βήμα της ΔΕΘ, μην δίνοντας λύσεις και απαντήσεις σε μια σειρά από ζητήματα που απειλούν την Ελλάδα.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments