“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ποιοί δολοφόνησαν τον Σέρβο Πρόεδρο, Ζόραν Τζίντζιτς; Αλβανοί «λευκή Αλ Κάιντα» στην Ευρώπη

Ο Τζίντζιτς είχε υποσχεθεί να δώσει στους Γερμανούς το μεταλλουργικό συγκρότημα «Σμεντέρεβο» αλλά το πούλησε στους Αμερικανούς. 

Ο Μάρκο Νίτσοβιτς, διάσημος παλαιστής (καράτε)
, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Γιουγκοσλαβίας, εδώ και μερικά χρόνια είναι πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Καράτε. Έχει γράψει μερικά βιβλία για το άθλημα αυτό, από τα οποία μαθαίνουν την τέχνη του καράτε αθλητές πολλών χωρών του κόσμου.

Ταυτόχρονα ο Νίτσοβιτς επί πολλά χρόνια υπηρέτησε στην αστυνομία και ήταν ο επικεφαλής της αστυνομίας του Βελιγραδίου. Γνωριστήκαμε τον Φεβρουάριο του 2005, όταν ήρθα στο Βελιγράδι για να συγκεντρώσω υλικά για ρεπορτάζ για τον Ζόραν Τζίντζιτς. Αυτό είχε συμβεί δύο χρόνια μετά τη δολοφονιά του πρωθυπουργού της Σερβίας από έναν ελεύθερο σκοπευτή,- γράφει ο Κονσταντίν Κατσάλιν.

- Αφού είσαστε στενά εξοικειωμένοι με τον Τζίντζιτς ποιά ειναι η εκδοχή σας σχετικά με τη δολοφονία του;

- Ο Ζόραν Τζίντζιτς ήταν ευφυής και έξυπνος άνθρωπος. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή, και ασχολόταν 4 χρόνια με την πάλη καράτε υπό την καθοδήγησή μου. Είχε πολύ καλή αντίδραση. Συναντηθήκαμε όταν ήταν πολύ νέος. Όταν ο Τζίντζιτς έγινε πρωθυπουργός της Σερβίας, νόμιζε ότι θα καταφέρνει να καταλάβει την πολύπλοκη πολιτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα. Έλεγχε τον Στρατό, τις Υπηρεσίες Ασφαλείας και την οικονομία. Συνέτριψε το κόμμα του Κοστούνιτσα και τους ριζοσπάστες. Κανείς στο κόμμα του δεν μπορούσε να του πει «όχι» και πολύ περισσότερο να του κάνει κριτική. Είμαι, απλώς, βέβαιος ότι όταν Τζίντζιτς κυβερνούσε τη χώρα, είχε περισσότερη εξουσία απ’ ό, τι ήταν κατά τη διακυβέρνηση του Μιλόσεβιτς.

Αλλά υπερεκτίμησε, δυστυχώς, τις δυνατότητές του. Ο Τζίντζιτς είχε υποσχεθεί να δώσει στους Γερμανούς το μεταλλουργικό συγκρότημα «Σμεντέρεβο». Οι Γερμανοί του παραχώρησαν ακόμα και πιστώσεις, αλλά το πούλησε στους Αμερικανούς. Ο Τζίντζιτς είχε καταλάβει ότι οι ΗΠΑ είναι ο κύριος επικυρίαρχος και προσπαθούσε να αποκτήσει όλο και πιο οικείες σχέσεις με την Αμερική. Οι Γερμανοί το ήξεραν αυτό, επειδή είχαν τους δικούς τους ανθρώπους στο περιβάλλον του. Η Δύση, κατά τη γνώμη μου, παρακολουθούσε ό,τι συνέβαινε αλλά δεν παρέμβαινε στις εξελίξεις. Μου φαίνεται ότι οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών άφησαν τον Τζίντζιτς να εκτελεστεί. Τα ήξεραν όλα εκ των προτέρων.

- Είστε επαγγελματίας αστυνομικός και για πολλά χρόνια καταπολεμούσατε τη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών. Αυτό το κακό, χρόνο με τον χρόνο εξαπλώνεται όλο και περισσότερο σε όλη την Ευρώπη. Οι διεθνείς οργανισμοί δαπανούν τεράστια χρηματικά ποσά για την καταπολέμηση των λαθρεμπόρων ναρκωτικών, ενώ τα αποτελέσματά τους δεν είναι σημαντικά. Ποιοί είναι οι λόγοι; Ποιός είναι ο κύριος έμπορος ναρκωτικών σήμερα;

- Τα ναρκωτικά στα Βαλκάνια ελέγχονται από τους Αλβανούς. Ήμουν ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Καταπολέμησης των Ναρκωτικών. Ξέρω πολλά. Οι Αλβανοί έχουν τη δική τους γλώσσα, τα δικά τους έθιμα και τους δικούς τους νόμους, που έχουν διατηρηθεί από τον Μεσαίωνα. Έχουν πολύ αυστηρό και ισχυρό σύστημα συγγένειας και υποταγής. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι η αστυνομία δεν είναι σε θέση να εισάγει δικούς της ανθρώπους στην αλβανική μαφία, επειδή στις μεγάλες αλβανικές οικογένειες όλοι γνωρίζουν ο ένας τον άλλον.

Στη Γερμανία κάθε χρόνο αλλάζουν από 200 Αλβανους διερμηνείς, οι οποίοι παρακολουθούν τις τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των Αλβανών, αλλά οι αστυνομικές πληροφορίες αποδείχνονται να είναι διαθέσιμες για την αλβανική μαφία.

Οι Αλβανοί σήμερα μπορούν να αγοράσουν όποιον θελήσουν. Έχουν πολύ ισχυρό λόμπι σε όλο τον κόσμο. 

35 εκατομμύρια Κούρδοι έχουν εγκατασταθεί ανάμεσα στη Συρία, το Ιράκ και την Τουρκία. 

Αγωνίζονται για την ίδρυση δικού τους κράτους, αλλά κανένας στη Δύση δεν τους βοηθά, ενώ για 1 εκατομμύριο και 500 χιλιάδες Αλβανούς άρχισαν να βομβαρδίζουν τη Γιουγκοσλαβία. 

Να, τι κάνουν τα λεφτά από την πώληση των ναρκωτικών, που ελέγχεται από τους Αλβανούς. Σήμερα στη Δύση έχει ήδη γεννηθεί η τρίτη γενιά των Αλβανών. 

Πρόκειται για τα παιδιά των αλλοδαπών, που μετανάστευσαν από την Γιουγκοσλαβία ακόμα στα χρόνια της προεδρίας του Τίτο. Διατηρούν τις παραδόσεις τους σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου όπου ζουν.

Νομίζω ότι οι Αλβανοί πολύ σύντομα θα γίνουν «λευκή Αλ Κάιντα» στην Ευρώπη. Οι Αλβανοί χρειάζονται ναρκωτικά για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Η Αλ Κάιντα χρειάζεται κατασκοπεία και την λεγόμενη «λευκή δομή» στην Ευρώπη και την Αμερική. 

Είχα προειδοποιήσει για αυτό τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς, αλλά η αλβανική μαφία προς το παρόν γίνεται όλο και ισχυρότερη και με όλο και μεγαλύτερη επιρροή. Ίσως δεν θέλουν να καταπιαστούν με αυτήν;

Το βαλκανικό ημερολόγιο ενός Ρώσου δημοσιογράφου. Για τον Ζόραν Τζίντζιτς, τη «λευκή Αλ Κάιντα» και τα ναρκωτικά

Κονσταντίν Κατσάλιν

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments