“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Τουρκία: Το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ του Ερντογάν

Τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν από την εξουσία στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος «αντιβαίνουν» στο κράτος δικαίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ. 

Άκουσε ο σουλτάνος τη δήλωση και σεκλετισμένος αποσύρθηκε στα ιδιαίτερά του δια να κλαύσει πικρώς, ως άλλος Πέτρος και να αναλογιστεί τι κακό έκανε.


Προφανώς, για τον Γερμανό εκπρόσωπο, τα μέτρα που ελάμβανε ο Ερντογάν πριν το πραξικόπημα δεν παραβίαζαν το κράτος δικαίου. Οι δολοφονίες Κούρδων, οι συλλήψεις δημοσιογράφων και ακαδημαϊκών, το κλείσιμο ΜΜΕ, η «περιφρούρηση» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν μέτρα προστασίας της Δημοκρατίας.

Και ξαφνικά ΗΠΑ και Ευρώπη είδαν το φως. Αντελήφθησαν ότι ο Ερντογάν είναι φασίστας. Τι λέτε κύριοι, σπουδαία ανακάλυψη, κυρίως όμως έγκαιρη. Αντέδρασαν μήπως οι Αμερικανοί – αν δεν «έσπρωχναν» με κάθε μέσο τον άγνωστο τότε ισλαμιστή Ερντογάν – όταν τότε, τα παλιά χρόνια, όταν ξεκινούσε την πορεία του, όταν έκανε τις γνωστές δηλώσεις του αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του;

«Τα τζαμιά είναι οι στρατώνες μας, οι θόλοι [των τζαμιών] τα κράνη μας, οι μιναρέδες τα ξίφη μας» δεν είχε πει μεταξύ άλλων σε ποίγμα που υποτίθεται έγραψε ο ίδιος (δεν αποκλείεται με τόσο φανατισμό που έχει μέσα του να του βγήκε… ποιητικά); 

Γιατί δηλαδή στήριξαν τον Μόρσι στην Αίγυπτο που έλεγε και επεδίωκε λίγο πολύ τα ίδια και όχι τον ομοϊδεάτη Ερντογάν; Απλώς ο μαθητής ξέφυγε του ελέγχου;

Από την άλλη πλευρά η Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτός ο «δυναμικός» οργανισμός που τόση αποφασιστικότητα έχει επιδείξει σε μια σειρά κρίσεων, απειλεί τον Ερντογάν λέγοντάς του «μην σφάξει πολλούς για τι δεν θα σε κάνουμε μέλος». Πραγματικά πιστεύει κανείς στις Βρυξέλλες ότι το αυτί του Ερντογάν θα ιδρώσει; Αφού ξέρει ότι λίγο καιρό αργότερα θα τον παρακαλάνε ξανά να πλησιάσει…

Το πραξικόπημα στην Τουρκία δεν έγινε τυχαία τώρα. Έγινε μετά το κλείσιμο του ρωσοτουρκικού μετώπου. Εκεί ακριβώς πατά ο σουλτανίσκος της Άγκυρας και κυριολεκτικά χορεύει τη Δύση στον δικό του ανατολίτικο ρυθμό, παίζοντας με το Ιντσιρλίκ, αλλά και ακούγοντας τις ΗΠΑ, σχεδόν τρέμοντας, εμμονικά να τον στηρίζουν!

Μεγάλο και γωνιακό κατάστημα η Τουρκία. Δυστυχώς για τη Δύση, το τέρας που εξέθρεψε, κάλυψε και εξακολουθεί να καλύπτει, ονόματι Ερντογάν, ισχυροποιήθηκε αρκετά για να είναι προς το παρόν σε θέση να την αψηφά. Το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση θα το δείξει ο χρόνος.

Πάντως ο Ταγίπ, ο οποίος όπως φαίνεται από τις κινήσεις του, έχει εντρυφήσει στα άπαντα του Χίτλερ, φαίνεται να έχει μάθει καλά το παιχνίδι. 
Για αυτό υπέγραψε άλλωστε, λίγο πριν το πραξικόπημα, το δικό του Σύμφωνο Ρίμπετροπ-Μολότοφ με τη Μόσχα.
Το κακό Κουνέλι

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments