“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά, οι ολιγάρχες μένουν....Όλα για τους Λαθρομετανάστες

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-ΑΣΤΡΑΠΗ
O Σωκράτης, (τα containers για τους πρόσφυγες) και οι φίλοι του

Στα Καλύβια και σε μια έκταση 50 στρεμμάτων η Intrakat του Σωκράτη Κόκκαλη χτίζει τις αποθήκες της Lidl Ελλάς οι οποίες θα εξυπηρετούν το Αιγαίο. Η ίδια εταιρεία-όπως αποκαλύπτει το Euro2day– είναι ανάμεσα στις 4 που ανέλαβαν στα πλαίσια ενός «διαγωνισμού-αστραπή» την προμήθεια 769 οικίσκων (containers), επιφανείας εκάστου 25 τετραγωνικών μέτρων, για την προσωρινή στέγαση προσφύγων-υπηκόων τρίτων χωρών», προϋπολογισμού 14.145.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής και αφού υπήρξαν τέσσερις γύροι διαπραγμάτευσης για την τιμή, το δημόσιο θα πληρώσει 9.650 ευρώ ανά οικίσκο (χωρίς τον ΦΠΑ), με τη συνολική αξία της προμήθειας στα 9.127.645,50 ευρώ.

Συγκεκριμένα η εταιρεία Glassart θα προμηθεύσει 180 οικίσκους, ηΕυρωεμπορική 180 οικίσκους, η ΝΕΟΚΑΤ 50 οικίσκους και η Intrakat 359 οικίσκους.

Για να προχωρήσει, πάντως, η υπογραφή της σύμβασης, οι τέσσερις εταιρείες είχαν την υποχρέωση να υποβάλουν εκ των υστέρων, λόγω της κατεπείγουσας διαδικασίας, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και αναφέρονται στην πρόσκληση στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Υποδομών.

Kι ενώ και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι δουλειές του Σωκράτη πάμε πρίμα ο φίλος και κουμπάρος του Σταύρος Ψυχάρης έχει κάποιες “δυσκολίες προσαρμογής” στα νέα δεδομένα.

Είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως ο Σωκράτης θα στηρίξει με κάθε τρόπο τον πάλαι πότε ισχυρό εκδότη τον οποίο σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” θέλουν να τον πετάξουν από το Mega, τόσο η κυβέρνηση όσο και οι συνεταίροι του.

Στο ίδιο ρεπορτάζ διαβάζουμε ότι στο θαλασσοδανεισμένο Mega μπαίνουν ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος αλλά και ο συνεταίρος του Μπόμπολα στο Stoiximan Μάρης. Δηλαδή ο Μπόμπολας θα είναι μέσα έτσι κι αλλιώς.

Κι ενώ η κυβέρνηση εμφανίζεται να κυνηγά στον Αλαφούζο-ο οποίος μαθαίνουμε ότι έχει προπληρώσει και τις επόμενες 8 μηνιαίες δόσεις των δανείων του-ο Μαρινάκης λέγεται ότι διαθέτει 50 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει άδεια και να κάνει κανάλι.

Όπως αντιλαμβάνεσθε οι Έλληνες ολιγάρχες είναι παντός καιρού και κυβερνήσεων.

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/