“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Βασιλική Λέβα-Γιάννης Πανούσης-Παναγιώτης Λάμπρου : Τι είπα στον Μαζιώτη στις φυλακές Δομοκού

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 για τις καταγγελίες Πανούση, τον Παναγιώτη Λάμπρου και τις συνομιλίες που είχε μέσα στις φυλακές με Μαζιώτη και Κουφοντίνα

"Δεν εμπλέκομαι πουθενά, δεν θεωρώ ότι έχω καμία ποινική ευθύνη, ούτε πολιτική έκανα το καθήκον μου" δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα σχετικά με τις επισκέψεις της στις φυλακές και τις συνομιλίες που φέρεται να είχε με καταδικασμένους τρομοκράτες.

Σε ερώτηση με ποια ιδιότητα επισκεπτόταν τα σωφρονιστικά ιδρύματα η κ. Λέβα δήλωσε ότι "από τότε που έγιναν οι φυλακές Δομοκού εμείς κάναμε επισκέψεις είτε ως κίνηση δικαιωμάτων είτε ως το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς είτε ως ΣΥΡΙΖΑ και παλιότερα όταν υπήρχε σε εξέλιξη μια απεργία πείνας είχαμε πάει και δεν υπήρχε γιατρός στις φυλακές και διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις πήγαιναν. Οι συνομιλίες μας ήταν και με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους τους …σε όλες τις περιπτώσεις ήμασταν στο γραφείο του διευθυντή, εκεί ο διευθυντής καλούσε ορισμένους κρατούμενους με τους οποίους μιλούσαμε.

Εκεί λοιπόν στο διάδρομο ήταν 10 κρατούμενοι μεταξύ των οποίων ήταν και ο Μαζιώτης με τον οποίο εγώ ήρθα σε αντέγκληση και ο οποίος σχεδόν μας έβρισε. Ήταν ο Κουφοντίνας και ήταν και άλλοι οι οποίοι μας έλεγαν ότι θέλουν να υπάρχει ένα δωμάτιο όπου θα μπορούν να έρχονται τα παιδιά τους και να μην νιώθουν ότι είναι φυλακές"

Σχετικά με την επιστολή Μαζιώτη που αναφέρεται στην συνάντηση που είχε μαζί της η κ. Λέβα έχει διαφορετική εκδοχή του διαλόγου που είχε μαζί του." Είπα το εξής και επικαλούμαι την μαρτυρία και του σωφρονιστικού υπαλλήλου και των υπολοίπων, του είπα «κ. Μαζιωτη εμείς επανάσταση δεν κάναμε, το γεγονός ότι άλλαξαν τα υπουργεία και μπήκαν δυο-τρεις άνθρωποι διαφορετικοί, γιατί μας είπαν ότι δεν έχουν άδειες, δεν πρόκειται να καταργήσετε τις φυλακές Γ Τύπου κλπ και του είπα ακριβώς αυτό «το σύστημα λειτουργεί όπως λειτουργούσε και θα περιμένετε να δείτε τι θα γίνει στην πορεία». Τίποτα άλλο και μάλιστα με φωνές.

Η πρώην βουλευτής απέφυγε να απαντήσει ευθέως στο αν οι καταδικασμένοι για τρομοκρατία έχουν πολιτικές ή ποινικές ευθύνες λέγοντας ότι τους έχουν αποδοθεί ποινικές ευθύνες και ότι μέλημά της ήταν η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ερωτηθείσα γιατί πιστεύει ότι έχει εμπλακεί το όνομα της στην υπόθεση αυτή η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν αναφέρθηκε σ αυτήν ο Γιάννης Πανούσης ενώ υπερασπίστηκε τους αγώνες του Παναγιώτη Λάμπρου.

"Ο κ. Πανούσης δεν αναφέρθηκε σε εμένα. Επειδή είχα πάει με τον κ. Λάμπρου σας λέω ήταν ο αρχιφύλακας μπροστά και ήταν και άλλοι δέκα κρατούμενοι, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χρησιμοποιείται αυτό. …Θεωρούσα τότε ότι χτυπιέται ο ΣΥΡΙΖΑ όπως θεωρώ ότι χτυπιέται και τώρα με τον ίδιο τρόπο.

Ο κ. Λάμπρου είναι ένα άτομο το οποίο έχει δώσει ζωή και έχει λιώσει παπούτσια στις φυλακές ανά την Ελλάδα. Αν πραγματικά θα έπρεπε ο κ. Πανούσης να κάνει κάτι, αν πραγματικά θεωρούσε ότι απειλείται η ζωή του και της οικογένειάς του όταν ήταν πολιτικός προϊστάμενος της αντιτρομοκρατικής θα έπρεπε να ενημερώσει την κυβέρνηση, να προστατεύσει τον εαυτό του. Δεν καταλαβαίνω γιατί τώρα αυτό χωρίς να πάει πρώτα στην Δικαιοσύνη και πηγαίνει πρώτα στα κανάλια ! Είναι εγκληματολόγος είναι έγκριτός, δεν καταλαβαίνω"!

"Αυτοί είναι οι 5 υποστηρικτές της 17 Νοέμβρη στον ΣΥΡΙΖΑ"
http://dia-kosmos.blogspot.gr/