“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Αζερμπαϊτζάν: Ξανάρχισαν Μετά Από Πολλά Χρόνια οι Εισαγωγές Αερίου Από τη Ρωσσία

Στις 29 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε εκ νέου, μετά από πολλά έτη, η εισαγωγή φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζάν από τη ρωσικήGazprom, αυτή τη φορά για λογαριασμό της AzMeCo (ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής μεθανόλης ). 

Η τελευταία αρχικά μεν προμηθευόταν όλο το αέριο που χρησιμοποιούσε από την ίδια τηSOCAR, αλλά, το Μάιο του 2015, οι σχετικές παραδόσεις διακόπηκαν και το εργοστάσιο AzMeCo δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Μοναδική λύση ήταν η εισαγωγή αερίου από Ρωσία, βάσει ενός πενταετούς συμβολαίου (11/9/2015) για ποσότητα 2 bcm ετησίως.

Υπενθυμίζεται ότι το 2009 είχε υπογραφεί εμπορική συμφωνία για την εξαγωγή φυσικού αερίου από Αζερμπαϊτζάν σε Ρωσία, όμως στην πράξη η ποσότητα αυτή δεν ξεπέρασε ποτέ το 1,4 bcm ετησίως, παρά την πρόβλεψη για 3 bcm, οι δε παραδόσεις έπαυσαν τον Ιανουάριο του 2014. Έτσι, μετά από μια μάλλον βραχύβια, όπως αποδείχτηκε, περίοδο που το Αζερμπαϊτζάν προμήθευε τη Ρωσία με αέριο, εφέτος επανήλθε η προτέρα κατάσταση, εκείνη της εισαγωγής αερίου από τη Ρωσία.

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/