“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Όταν ο Υπ. Εξ. Κοτζιάς χορεύει με τους Γκρίζους Λύκους...και γευματίζει με τον Σόρος!......‘Η πρεσβεία της ντροπής’

Γράφει ο Β.Μούσσα.

Η ελληνική πρεσβεία στο Λίβανο από την στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στην Συρία, πήρε γραμμή να ξεφτιλίζει όλους τους ελληνοσύριους που χτυπούν την πόρτα της, να τους δυσκολεύει μέχρις ότου βαρεθούν να αναζητούν οποιαδήποτε υπηρεσία ακόμα και για μια απλή ανανέωση διαβατηρίων. 


Υπάλληλοι γνωστοί από όλους και πρέσβης με όλο το επιτελείο της, σου δίνουν την εντύπωση πώς εργάζονται στο παλάτι των ενωμένων εθνών παρά του υπουργείου εξωτερικών της Ελλάδας. Έλληνες και έλληνοσύροι (διπλής υπηκοότητας) δεν έχουν κάνει εδώ και 4 χρόνια καμία αναφορά για τα σκήπτρα της αφόρητης αγένειας που κρατούν όλοι τους μέχρι σήμερα. 

Πριν 2 χρόνια ζήτησε η αδερφή μου (καθηγήτρια μαθηματικών σε συριακό πανεπιστήμιο) να έρθει με την οικογένεια της επίσκεψη να δει εμάς & τους γονείς μας στην Θεσσαλονίκη. Επί 25 μέρες έπαιρνε τηλέφωνο χωρίς να απαντήσει κανείς μέχρις ότου έστειλα στο υπουργείο ένα mail και τους παρακάλεσα να επικοινωνήσουν μαζί μου στο πανεπιστήμιο ΑΠΘ στο γραφείο μου. 

Έτσι , έγινε από το υπουργείο σύσταση και με πήρε τηλέφωνο μια κυρία και μου είπε πως αυτή είναι η γραμμή του υπουργείου εξωτερικών να μη απαντάμε ούτε να δώσουμε βίζες σε χριστιανούς συγγενείς ελλήνων ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ ήταν το δικό της ‘λυπάμαι πολύ..δεν μπορώ να κάνω κάτι’ !!! (διατίθενται τα όνοματα όλων των υπαλλήλων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο). 

Μετά από 2 χρόνια καρτέρευσε η κατάσταση της υγείας του πατέρα μας και κάναμε εκ νέου την προσπάθεια να αποχαιρετήσει την κόρη και τα εγγόνια του κάνοντας αίτηση να έρθει η αδερφή από την βομβαρδισμένη γειτονιά της για μια ανάσα στην Θεσσαλονίκη. 

Πάει στην πρεσβεία της ξεφτίλας και την αντιμετωπίζουν σαν να είναι από το σοι του ΒΙΝ ΛΑΝΤΕΝ την διώχνουν χωρίς να την αφήσουν καν να μιλήσει. Με σύσταση και παρακάλια γίνεται δεύτερη προσπάθεια να ξαναπάει στην πρεσβεία να συναντήσει τον νέο πρέσβη.. (ο πολύωρος οδικός δρόμος Σύριας – Λιβάνου ,για όσους δεν ξέρουν, είναι ένα ταξίδι για το οποίο επιβάλλεται πρώτα να κάνεις τον σταυρό σου, να πάρεις άδεια ημερών από το δύσκολο δημόσιο στο οποίο υπηρετείς, αποχαιρετάς την οικογένεία και τα παιδιά σου- αφού η πιθανότητα να μην γυρίσεις είναι η μεγαλύτερη- και φεύγεις πληρώνοντας βίζες εισόδου και κόμιστρα και διαμονή στα ξενοδοχεία της Βηρυτού. 28 Ιούλιου η αδερφή μου συναντά τον πρέσβη και της λέει να κάνει αίτηση και να αποκομίσει περιουσιακά στοιχεία, παχουλό λογαριασμό τράπεζας (για τον οποίο απαιτεί η πρεσβεία βεβαίωση από την κεντρική τράπεζα της Συρίας εφόσον πέρασε ένας μήνας) και άλλο ένα σωρό δικαιολογητικών. 

28 Αυγούστου η βεβαίωση της τράπεζας με όλα τα νόμιμα έγγραφα είναι έτοιμα και καταθέτει οικογενειακώς το αίτημα της βίζας. Από τον Ιούλιο 2015 μέχρι σήμερα 2 Οκτωμβρίου έχει πάει η αδερφή μου για την βίζα 8 φορές χωρίς κανείς να υπολογίζει ή να συγκινηθεί για το κόστος ζωής και μετάβασης για το Λίβανο σε συνθήκες βομβαρδισμών, επιθέσεων αυτοκτονίας και υπερπληθωρισμού. 

Στις 2 Οκτωβρίου απορρίπτουν το νόμιμο αίτημα της αδερφή μου για την επίσκεψη της στην Ελλάδα επειδή θεώρησαν πλασματικά τα έγγραφα δηλαδή τα τέσσερα ακίνητα, ασφάλειες ταξιδιού, και τα 300 $ που πλήρωσε προκαταβολικά για τις βίζες , μάλλον έπρεπε να περάσει με τους 10 εκατομμύρια παράνομους από την Τουρκία με αξιοπρέπεια και ας πνιγούν στην μεσόγειο, πιο εύκολο είναι το γαλάζιο της θάλασσας παρά το εξευτελιστικό μουντό της πρεσβείας. (Συνεχίζεται νομικά η απόδοση ευθυνών).

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/