“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Πρώτη φορά αριστερά....Χωρίς διαγωνισμό οι προμήθειες του Δημοσίου!

Από τη μια, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κηρύσσει πόλεμο κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας στις προμήθειες του Δημοσίου και, από την άλλη, η υπουργός του κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, υπεύθυνη για τη Μεταναστευτική Πολιτική, φέρνει τροπολογία που νομιμοποιεί την αδιαφάνεια, επιτρέποντας «σε δημόσιες συμβάσεις έργων, εκπόνησης μελετών, προμηθειών και υπηρεσιών, κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες διατάξεις, την εφαρμογή της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού»!
Δεν μπαίνει ούτε καν όριο δαπάνης. Δηλαδή, ανοίγεται παράθυρο που χωράει, κύριε πρωθυπουργέ, να περάσουν δουλειές εκατομμυρίων ευρώ!
Η τροπολογία αυτή δίνει τη δυνατότητα σε κάθε υπηρεσία του Δημοσίου να αναθέτει δουλειές σε φίλους και γνωστούς. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε την εντιμότητα και την ακεραιότητα της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, αλλά, κακά τα ψέματα, αυτή η τροπολογία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για κομπίνες και στημένες αναθέσεις.

Το γεγονός και μόνο ότι δημιουργούνται κάθε λογής υπόνοιες θα πρέπει να κάνει τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εντολή να καταργηθεί αυτή η ένοχη διάταξη, η οποία τροποποίησε το άρθρο 28 παρ. 8 του Ν. 4033/2011 (ΦΕΚ Α' 264).

Η αιτιολογία για την τροπολογία ήταν η αντιμετώπιση θεμάτων «στέγασης, σίτισης, υγιεινής, ίδρυσης και λειτουργίας υποδομών και θεμάτων παροχής υπηρεσιών, προμηθειών και δημοσίων έργων απολύτως αναγκαίων για τις διαδικασίες πρώτης υποδοχής, ασύλου πολιτών τρίτων χωρών που εισέρχονται χωρίς τους νόμιμους τύπους στη χώρα».

Όμως, κυρία αναπληρώτρια υπουργέ, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αντιμετωπίσει τις ίδιες καταστάσεις και παρόμοια προβλήματα, αλλά δεν είχαν καταφύγει σε αδιαφανείς διαδικασίες. Ποιος ο λόγος, επομένως, αυτής της τροποποίησης;

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/