“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Α'-Β': Η Διάσκεψη κορυφής των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτων. Η αναμέτρηση!.....(Για ποιό λόγο πτωχεύει η ΕΛΛΑΔΑ;) Για να μην γίνουμε Αγκόλα ή μήπως Ουκρανία;.

Η κρυφή συνάντηση με τον Ετσεβίτ. Όλοι  οι Γενναίοι. Εκεί "Πέθανε" ο Σάχης!....

Είχε προηγηθεί στις 12 Μαΐου 1978, στις Βρυξέλλες, στην έδρα του ΝΑΤΟ, μια μικρή σύσκεψη δώδεκα κρατών μελών του ΝΑΤΟ, εκτός από την Ελλάδα, Γαλλία, Ισλανδία, όπου συζητήθηκε το λεγόμενο Πρόγραμμα Μακροπρόθεσμης Άμυνας, (της U.V.S.P.), το οποίο είχε προτείνει ο Πρόεδρος Κάρτερ, για να εφαρμοσθεί μέχρι το 1983.

Στην σύσκεψη αυτή, εντοπίστηκαν τα αδύνατα σημεία στην άμυνα της Συμμαχίας και διευκρινίστηκαν τα σχέδια που πρότειναν οι ειδικοί για την αντιμετώπισή τους. Έτσι οι χώρες του ΝΑΤΟ, έπρεπε να ξοδέψουν 80 δις δολλάρια επί πλέον. Η Τουρκία διεφώνησε ανοιχτά με το πρόγραμμα Κάρτερ, η μόνη χώρα, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούσε να αναλάβει μια τέτοια υποχρέωση 6 δις δολλαρίων.

Βαριά σιωπή έπεσε στην αίθουσα της Διάσκεψης. Μετά ήρθε ο θυμός για το ΘΡΑΣΟΣ. Τι θα απαντούσαν στα ΚΑΡΤΕΛ των ΟΠΛΩΝ;

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μπρεζίνσκυ, μου τηλεφώνησε αμέσως μετά το τέλος της Διάσκεψης. Βρισκόταν στο κατώφλι του φρενοκομείου. Απείλησε πως θα έδινε εντολή να «Βομβαρδισθεί» η Τουρκία που χάλασε το σχέδιο. Ξεστόμισε τις πιο βαρειές απειλές και βρισιές που δεν γράφονται.

Ο Μπρεζίνσκυ, για να καταλάβετε, είναι και ήταν Διευθυντής της Τριμερούς Επιτροπής, αποσπασμένος στον Πρόεδρο, ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας. Μόνιμα κακοντυμένος, έπασχε από χρόνια δυσπεψία και γι’ αυτό, το άσχημο πρόσωπό του γινόταν πιο αντιπαθητικό λόγω της μόνιμης γκριμάτσας που φέρνει η πάθηση αυτή. Επίσης έπασχε από κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία (ποτέ δεν με άφησαν να κοιτάξω την καρτέλα του ολόκληρη), η πάθηση των γεννητικών οργάνων του, επειδή είχε πάντα, όταν καθόταν στην πολυθρόνα του γραφείου του, ξεκούμπωτο το φερμουάρ του παντελονιού του. Το προσωπικό του γραφείου του, του είχε κολλήσει το παρατσούκλι: «ο επιδειξίας»!...

Τον άφησα να ξεθυμάνει και του πέταξα:

-Ευκαιρία είναι λοιπόν να γνωρίζετε τους φίλους σας. Η Ελλάδα πάντοτε στέκεται στο πλευρό της Αμερικής και ποια η μεταχείρηση από εσάς; Η Τουρκία θα στραφεί χωρίς δυσκολία προς την Ρωσσία. Η Ελλάδα ποτέ. Αυτό να το θυμάστε. Βοηθήστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί ανάμεσα στις δύο χώρες. Εμείς από την πλευρά μας, εδώ, θα πιέσουμε τους Τούρκους να αποδεχθούν. Αλλοιώς βλέπω την Τουρκία να γίνεται ΑΓΚΟΛΑ!.....

Καινούργιο ξέσπασμα κατά της Τουρκίας και του Προέδρου Κάρτερ. «Να κουβεντιάσεις με τον Χαίηγκ, εδώ ανυπομονούν (εννοούσε τα ΚΑΡΤΕΛ όπλων), θα μας ρίξουν στο λάκκο με τα φίδια….»!....

Συμφώνησα και κινητοποιήθηκα αμέσως. Σε σύντομη συνομιλία που είχα με τον Χαίηγκ, του ανέφερα την κουβέντα με τον Μπρζίνσκυ και του ανέλυσα την διπλοπροσωπία και τον εκβιασμό των Τούρκων. Τον νευρίασα τόσο πολύ, που με πέταξε έξω βίαια. Σήκωσε όμως το ακουστικό του και ζήτησε να μιλήσει με τους Τούρκου Ιθύνοντας!...

Από την άλλη πλευρά, τα τέλεξ του γραφείου μου κροτάλιζαν και τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά. Τα ΚΑΡΤΕΛ των όπλων δεν άφηναν στιγμή να πάει χαμένη. Ανησυχούσαν, πρότειναν και ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ!......

Ποια ήταν η Τουρκία που θα έμπαινε εμπόδιο στα σχέδια τους; Θα έχαναν εκείνοι λεφτά!....κλπ.

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΗΤΑΝ, «ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΑΣ, πριν μας το κάνουν εκείνοι, να λυθεί η…παρεξήγηση».

Υποσχέθηκα ότι, στην διάσκεψη κορυφής στην Ουάσιγκτων, τέλη Μαΐου, το θέμα θα ξεκαθάριζε και η Τουρκία θα έμπαινε στον «ίσιο δρόμο».

Είδατε η Τουρκία;! Βλέπετε την αφοσίωση της Ελλάδος; Τους ρωτούσα. Στις 29 Μαΐου 1978, είχαν δρομολογηθεί οι ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ κινήσεις-πιέσεις, απέναντι στους Πρωθυπουργούς ΕΛΛΑΔΑΣ και ΤΟΥΡΚΙΑΣ στην Ουάσιγκτων, όπου είχαν φτάσει για την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Με την κατάσταση στην Αγκόλα να βρίσκεται εκτός ελέγχου και να έχει «ΣΠΡΩΧΘΕΙ» το κρατίδιο αυτό ΣΚΟΠΙΜΑ στην Σοβιετική Ένωση, λόγω διαμάχης των ΚΑΡΤΕΛ ΓΚΑΛΦ ΟΙΛ και του Ολλανδοεβραϊκού των ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ, ο αμερικανικός Τύπος υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό Ετσεβίτ άσχημα έως εχθρικά.

«Οι Τούρκοι θα κάνουν συμμαχία με τους Σοβιετικούς», «Η Τουρκία στον δρόμο της Αγκόλα;» ρωτούσε ο αρθρογράφος των Τάϊμς της Ν. Υόρκης.

Την νύχτα της 29ης Μαΐου, η τουρκική αντιπροσωπεία ξενύχτησε στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, προετοιμάζοντας την συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών, αλλά και το καυτό σημείο της ΑΡΝΗΣΗΣ της Τουρκίας στο πρόγραμμα Κάρτερ U.V.S.P., το οποίο ήταν ζωτικής σημασίας, πράγματι, για όλους.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός και η ακολουθία του, έμεινα στο ξενοδοχείο Κοντινένταλ, και ο Καραμανλής, αν θυμάμαι καλά, στην κατοικία του Έλληνα Πρεσβευτή.

Εμείς, οι «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ» του ΝΑΤΟ και οι εντεταλμένοι του Γραφείου Λογιστικού 4Ε -820 του αμερικανικού Πενταγώνου, δηλαδή των ΚΑΡΤΕΛ των ΟΠΛΩΝ, κατοικοεδρεύαμε σε σουΐτα του ξενοδοχείου SHERATON.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ.

Τηλέφωνα, τέλεξ, ΧΡΗΜΑ και το βασικώτερο: την ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΕΣΗΣ (ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ), προς κάθε αρχηγό κράτους μέλους και των Αντιπροσωπειών τους…..Ειδικό βάρος στην πίεση θα δίναμε στο να «πεισθεί» ο Τούρκος Πρωθυπουργός να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Κάρτερ.

Την νύχτα της 29ης Μαΐου, ώρα 1:30, επισκέφθηκα μυστικά τον Πρωθυπουργό Ετσεβίτ.

Του μετέφερα την επιθυμία του Αρχιστρατήγου του ΝΑΤΟ Χαίηγκ, του Γεν, Γραμματέα Λουνς και κυρίως του Γραφείου 4Ε- 820 του αμερικανικού Πενταγώνου, να αλλάξει γνώμη μέχρι το πρωί και να το ανακοινώσει ή να δώσει να το καταλάβουν οι υπόλοιποι της σύναξης των χωρών μελών.

Εκνευρίσθηκε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, με την ωμή μου παρέμβαση, εκνευρίσθηκε με τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ και με το Γραφείο Λογιστικού του Πενταγώνου.

-ΟΧΙ μου λέει φωναχτά. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό.

Από την μία πλευρά μας αφαιρούν κάθε δυνατότητα βοήθειας με το εμπάργκο, από την άλλη ειδοποιούν όλους τους ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, να ΜΗΝ μας ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ. Γνωρίζετε, αξιότιμε κύριε, ότι οι Αμερικανοί ειδοποίησαν το ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, τις τράπεζες ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΑΓΓΛΙΑΣ, ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ να μην μας δανείζουν; Πριν ένα χρόνο η χώρα μου εκλιπαρούσε για οικονομική βοήθεια κι έδωσαν ψυχία. Τι άνθρωποι είναι, τέλος πάντων; Τι θέλου από εμάς;!....

-Κάνατε την απόβαση στην Κύπρο, κύριε Πρωθυπουργέ, τον έκοψα ήρεμα και άχρωμα. Δεν το λέω αυτό επειδή είμαι Έλληνας. Όχι. Κοιτάξτε γύρω σας, πόσο εχθρικά σας αντιμετωπίζουν, μετά την κατοχή της Κύπρου. Όχι μόνον εσάς προσωπικά, αλλά και κάθε Τούρκο διπλωμάτη ή Υπουργό σας ρωτούν: «Τι γίνεται με το Κυπριακό;» πριν ακόμα υποβάλετε κάποιο αίτημά σας. Νομίζω, και αυτό το λέω από «ακούσματα» που έχω, ότι δεν πρόκειται ποτέ πια να διακριθείτε στον πολιτικό στίβο. Τώρα σας ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ως μεταβατικό Πρωθυπουργό, για να πληρώσετε εσείς τις ενοχές τις δικές τους, για την Ελλάδα. Αυτό είναι απάτη, θα μου πείτε. Μήπως πρώτη φορά το κάνουν αυτό; Εσείς είστε ακόμα το άλλοθι τους, απέναντι στην Ελλάδα. Εσείς πρέπει να πληρώσετε, αντί γι’ αυτούς. Αυτό έπρεπε να το γνωρίζετε!.....

Μελαγχόλησε ο ΕΤΣΕΒΙΤ. Μασούσε το μουστάκι του με λύσσα και μου πέταξε απότομα: «Όχι, δεν θα δεχθώ το πρόγραμμα. Δεν μπορώ να ΧΡΕΩΣΩ την ΧΩΡΑ μου περισσότερο. Αυτοί ούτε το εμπάργκο δεν αίρουν. Αρκετά πια…»!...

-Το εμπάργο θα αρθεί από την συμπεριφορά σας στην συνεδρίαση κορυφής. Αν είστε διαλλακτικός θα αρθεί!...

-Ας το κάνουν πρώτα και μετά βλέπουμε, παζάρεψε ανατολίτικα.

-Δεν μπορείτε να θέσετε όρους. Αν δεν στηρίξει η –Αδελφότητα- του ΝΑΤΟ, ο Κάρτερ θα σας ρίξει στα ΑΖΗΤΗΤΑ. Και το κυριώτερο, μετά την σύναξη, θα επιστρέψετε στην χώρα σας ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ…..

ΑΝ τα πείτε καλά, θα φύγετε με κάποιο καλό αποτέλεσμα για την πατρίδα σας.

ΑΝ τα πείτε όπως τα λέτε αυτήν την στιγμή, τότε τα ΚΑΡΤΕΛ, όπλων θα δραστηριοποιηθούν και θα σας συμβεί «ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟ»!....

ΜΕ κοίταξε με τρόμο. Χοντρές σταγόνες ιδρώτα φάνηκαν στ μέτωπό του, με κόπο σταύρωσε τα χέρια του, που ΕΤΡΕΜΑΝ ανεξέλεγκτα. Μια νεκρική χλωμάδα απλώθηκε στο μαύρο πρόσωπό του, τονίζοντας την ασχήμια του. Με φωνή αλλόκοτη, σαν να έβγαινε από τον ΤΑΦΟ, μου είπε: «ΩΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ;»….

Συνεχίζεται!...

Β’ ΜΕΡΟΣ


-«Βέβαια, αφήστε λοιπόν τους ηρωϊσμούς», του είπα σκληρά. Τελείωσε. Η «συμφωνία» έκλεισε στις 1:58 την νύχτα.


Έφυγα. Βαδίζοντας στον διάδρομο προς το ασανσέρ, έπεσα επάνω στον Αμερικανό Πρέσβυ Σπίαρς. Με κοίταξε με νόημα, χωρίς ούτε καν να με χαιρετήσει. Αυτός ήταν ο επόμενος άγγελος Θανάτου σε διπλωματικό επίπεδο!......


Ο Αμερικανός καθώρισε –μεταξύ άλλων- τις λεπτομέρειες της συνάντησης Ετσεβίτ-Καραμανλή στο BLAIRE HOUSE, για τις 5 το απόγευμα.

Οι Αμερικανοί, όπως είναι γνωστό, όλα, από τα πιο απλά μέχρι τα πλέον σοβαρά-ειδικά αυτά- τα κάνουν ΣΟΟΥ!.....

Στις 30 Μαΐου, ημέρα Τρίτη, άρχισε η Διάσκεψη Κορυφής του ΝΑΤΟ, με μορφή κλασσικού αμερικάνικου σόου. Στην σκηνή της αίθουσας των συναυλιών του KENNEDY CENTER, ήταν τοποθετημένες 15 καρέκλες και πίσω από αυτές, στέκονταν στρατιώτες με σάλπιγγες. Οι καλεσμένοι παρακολουθούσαν το σόου από τα καθίσματα της αίθουσας.

Ξαφνικά, άρχισαν να ηχούν οι σάλπιγγες και από τις δύο πλαϊνές εισόδους εμφανίστηκαν οι Πρωθυπουργοί. Θα ΔΙΑΒΑΖΑΝ τον ρόλο τους που άλλοι είχαν Γράψει… Αλλά το παν είναι οι σάλπιγγες που ηχούν. Το μεγαλείο. Εκεί, ανάμεσα στην ομαδική κλαγγή των σαλπίγγων και το χειροκρότημα, το ανθρώπινο μυαλό γίνεται μία ΆΜΟΡΦΗ, μαλακή μάζα, που αναρωτιέται αστραπιαία και επίμονα: Μήπως είμαι ο εκλεκτός του θεού εγώ; Στην χειρότερη των περιπτώσεων, αναρωτιέται μήπως τελικά είμαι ένας μικρός Θεός; Και προάγει σε χαρισματικό ηγέτη τον εαυτό του….μόνος του!....

Αλλά, ας επιστρέψουμε στο σόου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λούνς, επεχείρησε να κάνει χειραψία, (με την γνωστή μάγκικη κίνησή του), με τον επί κεφαλής αξιωματικό των σαλπιγκτών, νομίζοντας πως έτσι επέβαλλε το πρωτόκολλο, αλλά ο αξιωματικός έπρεπε να μείνει ακίνητος σαν κολόνα και δεν έδωσε το χέρι του. Έσπασε λίγο την μέση του προς τα δεξιά, σαν Έλληνας μάγκας και περπάτησε κουνιστός μέχρι την καρέκλα του.

Ο Άγγλος χαιρέτησε τους παρατηρητές, σαν τον Λώρενς Ολιβιέ όταν έπαιζε Άμλετ. Ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Τρυντώ, και ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, κάθισαν ο ένας στα γόνατα του άλλου. Τελικά ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κατάλαβε ότι είχε μπλέξει τις καρέκλες και ανακούφισε τα πόδια του Τρυντώ, όταν τελικά σηκώθηκε αναζητώντας το δικό του κάθισμα.

Μόλις έφτασαν όλοι, οι σάλπιγγες άρχισαν να παίζουν ένα εμβατήριο, ανακατεμένο με κάντρυ μουσική (Λαϊκή μουσική).

Ξαφνικά η μουσική σταμάτησε και από τα μεγάφωνα ακούστηκε: «Κυρίες και Κύριοι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, παρακαλώ σηκωθείτε».

Σηκωθήκαμε όλοι με ….σεβασμό. Ας κάναμε κι αλλοιώς. Μαζί σηκώθηκαν και οι ηγέτες των χωρών μελών. Μπήκε ο Πρόεδρος Κάρτερ και χαιρέτησε έναν-έναν του ηγέτες με το χαρακτηριστικό χαμόγελο.

Για όλο αυτό το σόου είχαν δαπανηθεί 46 ώρες για συζητήσεις πρωτοκόλλου. Ο Κάρτερ, έδειξε μπροστά στις κάμερες όλου του κόσμου, δηλαδή στην ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ και ΔΙΕΘΝΗ κοινή γνώμη, ότι ο ίδιος ανήκε σε άλλη κατηγορία και πως οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ που μπήκαν ΟΜΑΔΙΚΑ στην σκηνή, ήταν οι ΦΤΩΧΟΙ συγγενείς της Αμερικής!.....

Όταν ο Κάρτερ τελείωσε την δεκάλεπτη ομιλία του – δεν είπε τίποτε το άξιο λόγου- πήρε το λόγο ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας ΕΤΣΕΒΙΤ, ο οποίος ήταν «Επίτιμος Πρόεδρος» σύναξης. Τα μάτια των ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ στράφηκαν επάνω του. Μερικοί παρατηρητές του 4Ε -820 του Πενταγώνου, τον κοίταζαν αδιάφορα, άχρωμα και χωρίς ανησυχία. ΉΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!......

Ο ΕΤΣΕΒΙΤ στην ομιλία του, δεν αναφέρθηκε ούτε στο εμπάργκο ούτε στην Ελλάδα. Ανάμεσα στα άλλα όμως είπε:
«….το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο στρατιωτικός οργανισμός αλλά και ένας σημαντικός υποστηρικτής της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Η ασφάλεια δεν εξασφαλίζεται μόνο με εξοπλισμούς, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί παρά να είναι απαραίτητο…»
Έπεσε ηρωϊκά, όπως και το χειροκρότημα που εισέπραξε. Τα είπε όλα στην παραπάνω τελευταία φράση του!....

Ο αγαπητός μου Λουνς, έκλεισε την αυλαία με την γνωστή κορόνα: «Οι ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ, κι εμείς πρέπει να εξοπλισθούμε».

Η τελετή έληξε και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι.

Οι λαοί δεν θα ανησυχούσαν μετά την εφαρμογή του ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ των ΧΩΡΩΝ μελών του ΝΑΤΟ. Τα ΚΑΡΤΕΛ όπλων θα ανέβαζαν στα ύψη τα κέρδη τους και η ησυχία, η τάξη και η ασφάλεια θα κυριαρχούσαν. Το γεγονός βέβαια ότι οι ΛΑΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ, είναι μία λεπτομέρεια!.......

Τελικά, έληξε και η συνάντηση κορυφής, για να επιστρέψουμε στα πεζά, η Αμερική σταμάτησε το ΕΜΠΑΡΓΚΟ, αλλά πήρε και άλλα από την Τουρκία εκτός από το πρόγραμμα ΚΑΡΤΕΡ. Πήρε την άδεια για πτήσεις των κατασκοπευτικών U-2 στην ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ και την υποστήριξη για την αλλαγή καθεστώτος στο ΙΡΑΝ!....

Την ίδια στήριξη υποσχέθηκε και ο τότε (ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ-ΕΒΡΑΙΟΣ) Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλής!....

Κατόπιν, ο Πρόεδρος Κάρτερ, με γοργές, συντονισμένες προσπάθειες, κινητοποίησε το μηχανισμό του Λευκού Οίκου, την CIA και την DIA και πέτυχε να ΑΡΕΙ το ΕΜΠΑΡΓΚΟ κατά της Τουρκίας. Το ζήτημα ήταν πλέον καθαρά τυπικό.

Έτσι, όλοι επιστρέψαμε στις βάσεις μας ευχαριστημένοι, ΑΛΛΆ μας περίμενε αρκετή δουλειά: ΤΟ ΙΡΑΝ!...

Ο Α. Παπανδρέου στην Ελλάδα, βιάζεται όπως πάντα. Άγχεται. Και αν τούτο, και αν το άλλο; ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ στους φίλους του στην Αμερική. Εκείνοι πείθουν τον Υπουργό Άμυνας των ΗΑΠ, τον Μπράουν, και κάνει εκείνη την ΒΛΑΚΩΔΗ δήλωση:

«Οι ΗΠΑ έχουν πολλά σενάρια στο συρτάρι, για κάθε είδους κατάσταση στην ΕΛΛΑΔΑ».

Το ΚΚΕ πρώτα και μετά το ΠΑΣΟΚ, καυτηρίασαν την «ιμπεριαλιστική» στάση του Υπουργού Άμυνας και των ΗΠΑ γενικώτερα.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…

Το ΝΑΤΟ ανέλαβε να πείσει το ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ μέσω του Βαν Λενέπ, του Γεν. Γραμματές του ΟΟΣΑ. Η Τουρκία χρειαζόταν άμεσα 1,5 δις Δολλάρια δάνειο. Μόνο που προηγουμένως έπρεπε να γίνουν κάποιες «λεπτές» κινήσεις.

ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΩΝ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΧΑΡΤΑΚΙ, ΣΑΝ ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ, ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΣΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ, ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΕΓΡΑΦΕ:
1ον -Δεν θα δεχθείτε σταθμούς παρακολούθησης στο έδαφος της Ελλάδας,
2ον -Θα χρησιμοποιηθούν μόνον οι βάσεις για ανεφοδιασμό, κυρίως εκείνη του Ελληνικού,
3ον -Θα αρνηθείτε να ανανεώσετε την συμφωνία για την «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ», αλλά δεν θα την διακόψετε. Ας ΔΟΥΛΕΥΕΙ παράνομα για ένα διάστημα. Θα απαγορεύσετε την αναμετάδοση προγραμμάτων στην ΠΕΡΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ «επίσημα» (ΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ).
4ον -Αν χρειασθούν οι ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ να χρησιμοποιήσουν ειδικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ, εσείς θα το απαγορεύσετε. (Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ δεν καταλάβαινε τίποτα!)…
Αφού πιέστηκε η τουρκική κυβέρνηση, δέχθηκε όλα τα παραπάνω που η ελληνική κυβέρνηση «ΑΡΝΗΘΗΚΕ».

Έτσι η ΔΥΣΗ «συμφώνησε» να δοθεί το πολυπόθητο δάνειο του 1,5 δις δολλαρίων στην Τουρκία, ακριβώς την τελευταία στιγμή, πριν την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κατάρρευσή της.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΧΟΜΕΪΝΙ ΕΙΧΕ ΣΗΜΑΝΕΙ!......

Ο Σάχης όμως δεν θα έφευγε από τον θρόνο. Ήταν φίλος των Αμερικανών και οι τελευταίοι δεν ήθελαν να ασκήσουν βία….μόνο τον πίεζαν να φύγει το συντομώτερο.

Η κατάσταση του Σάχη ήταν τραγική. Ήταν οδυνηρό να βλέπεις κάποιον που υπηρέτησε πιστά την ΔΥΣΗ επί δεκαετίες, να μην βρίσκει ούτε ένα αυτί να τον ακούσει.

ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.



Ή θα έφευγε ή θα ΠΕΘΑΙΝΕ. 

Άλλη επιλογή δεν είχε (αυτά τα γράφω για μερικούς Έλληνες «πολιτικούς ηγέτες», μήπως κι αναθεωρήσουν κάποιες επιλογές τους…)!.....

Τέλος κεφαλαίου!..

ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Οι ΗΠΑ διορίζουν την Ελληνική Ομάδα διαπραγματεύσεων για τις Βάσεις!....

Αθανάσιος Στριγάς
Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Διαγγελέας

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ!....


Οι Φάκελοι ~ Υπόθεση Κύπρος από KRASODAD

Comments