“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ...(B'). «ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ»!....

Αλλά ο λυτρωτής με το ΖΙΒΑΓΚΟ, υπερφαλαγγίζοντας τον Μεσσία, άδραξε με το στιβαρό του χέρι το μικρόφωνο και με την αντάρτικη φωνή του, την παλλόμενη από πάθος, κραύγασε: «Μιλήσατε για αναθεώρηση. Αλλά τι είδους αναθεώρηση; Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι σαφέστατη: Αποχώρηση των ΒΑΣΕΩΝ!...».

ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΤΗ!......

Τι χειροκρότημα έπεσε, πόσες χιλιάδες μάτια δάκρυσαν, είναι αδύνατον να γραφτεί εδώ. Πώς να γνώριζαν τα βουρκωμένα από τη συγκίνηση μάτια, οι χιλιάδες ελληνικές καρδιές, πως ο Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ τους ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ από πρόθεση;

Και έτσι εξοφλήθηκε το γραμμάτιο του Καραμανλή. ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ το ΚΚΕ και ο Φλωράκης, από Αιμοσταγής εαμοβουλγαρος (εκείνοι τον αποκαλούσαν έτσι), θρονιάστηκε στα Βουλευτικά Έδρανα. Να λοιπόν που οι Μεγάλοι κανέναν δεν ξεχνούν. Απασχολεί βέβαια ο λόγος που δεν ξεχνούν. Θα τα δούμε όλα στην συνέχεια.

Η αποχώρηση της Ελλάδος από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και η επαναδιαπραγμάτευση του καθεστώτος των ΒΑΣΕΩΝ, είχαν χωρίς αμφιβολία επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους Έλληνες. Η δημοτικότητα του Καραμανλή ανέβαινε συνεχώς.

Στην πραγματικότητα τα πράγματα ήταν περισσότερο ΤΡΑΓΙΚΑ.

Με μια καλοζυγισμένη κίνηση, ο ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ διατάζει τους Τούρκους να κλείσουν (τον Ιούλιο 1975) τους σταθμούς συλλoγής πληροφοριών (Βάσεις) στη Σινώπη, στο Ντιαμπακίρ, στο Μπέλμασι και στην Σαμσούντα.

Προσέξτε τώρα πως παίζεται το παιχνίδι και πως πληρώνονται τα μεταχρονολογημένα γραμμάτια μεταξύ των δύο μεγάλων ΔΥΝΑΜΕΩΝ!... ο Νίξον εκπαραθυρώνεται, κάτω από το βάρος του δήθεν, του σκανδάλου του WATERGATE. Πρόεδρος έχει ναλάβει ο Φορντ. Στην πραγματικότητα κυβερνούσε ο ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ, ο οποίος μανουβράριζε την εξωτερική πολιτική, κατά πως οι περιστάσεις το απαιτούσαν.

Αφού έχει σπρώξει την ΤΟΥΡΚΙΑστα ΑΚΡΑ ο ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ, ενώ δηλαδή το «εμπάργκο» συνεχίζεται σε βάρος της Τουρκίας από τις ΗΠΑ-ζήτημα που ήταν κατά βάση ηθικό και όχι υπαρκτό- ταυτόχρονα συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό σαν να μην συνέβαινε τίποτα.

Ο Κ. Καραμανλής γίνεται αποδέκτης της αμερικανικής θέλησης, καιι δηλώνει ότι θα αναθεωρήσει το καθεστώς των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Αδιανόητο, κι όμως το δήλωσε. Κι έγινε πιστευτός, αφού είχε κάνει «πράξη» την έξοδο της Ελλάδος από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. «Τι πιο λογικό» να προχωρούσε στην επόμενη απειλή του; Ο Σ. Ντεμιρέλ- αυτός ήταν τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας- πανικοβλήθηκε, επειδή δεν καταλάβαινε που «στέκεται» η Τουρκία στην περίοδο αυτή, όπως παρετήρησε στον Πρόεδρο Φορντ. Στο μεταξύ, το ζήτημα του εμπάργκο τέθηκε σε ψηφοφορία και το αποτέλεσμα ήταν κατά της Τουρκίας.

Ο Μπραδήμας, ο Ρόζενταλ και η ομογένεια είχαν κάνει σωστή δουλειά. Ο Πρόεδρος Φορντ βρέθηκε κυριολεκτικά στη γωνία. ΟΧΙ όμως και ο Χένρυ Κίσσιγκερ, ο οποίος εκίνησε τα νήματα!...

Στις 25 Απριλίου 1975, πείθει τον ΝΤΕΜΙΡΕΛ να κλείσει τις ΒΑΣΕΙΣ που προαναφέραμε στην Τουρκία. Στις 25 Ιουλίου ανακοινώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης της Τουρκίας για το κλείσιμο των βάσεων!...

Απροσδόκητη χαρά στην Ελλάδα. Δημιουργείται ένα αρκετά δυσάρεστο κλίμα- εχθρικό θα το ονόμαζα- τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις πρωτεύουσες των Δυτικών χωρών σε βάρος της Τουρκίας, για να συμπληρωθεί η αρκετά δυσάρεστη εικόνα της Τουρκίας, η οποία βάρβαρα και αναίτια είχε καταλάβει την ΚΥΠΡΟ, χρησιμοποιώντας 40,000 στρατό με ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ-και γι’ αυτό πλήρωνε τώρα- «συνέβη» το εξής τραγικό γεγονός: ενώ είχε επιβληθεί το εμπάργκο, ενώ είχε ξεσηκωθεί η Διεθνής Κοινότητα, στην Τουρκία είχε φθάσει ένας ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ νεαρός-άσχετος με την πολιτική- για τουρισμό.

Ο σταθμάρχη της CIA στην Άγκυρα, «μαρκάρισε» το νεαρό, και τον χρησιμοποίησε ως υποψήφιο ΘΥΜΑ. Έστειλε τον Ρίτσαρντ Μπομ, τον νεαρό ακόλουθο και δόκιμο πράκτορα της CIA, στο δωμάτιο του νεαρού, τοποθέτησε ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ στις αποσκευές του, και στην συνέχεια ειδοποίησε την τουρκική αστυνομία.

Επιστρέφοντας ο νεαρός συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ΙΣΟΒΙΑ ΔΕΣΜΑ. Παρά τις διαμαρτυρίες του, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Γενικου Πρόξενου των ΗΠΑ στην Άγκυρα, κανείς δεν άκουγε και τον οδήγησαν στις φυλακές.

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ Μακόμπερ, μετά από αρκετό διάστημα, στον συμφωνημένο χρόνο και αφού ο νεαρός είχε υποφέρει τα ΦΟΒΕΡΩΤΕΡΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ στις απάνθρωπες ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ-ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΟΔΟΜΙΣΜΟ υπέστη από τους φύλακές του- ενδιαφέρθηκε για τον νεαρό ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ και είπε στον Γκιουνές: «στην Αμερική δεν καταδικάζεται κάποιος σε ισόβια αν συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών. Αυτό κάνει πολύ καλή εντύπωση εκεί!.....»

Και ο Γκιουνές απάντησε: «Πως μπορώ να αλλάξω την απόφαση του Διακαστηρίου;».

Όμως ο σταθμάρχης της CIA στην Άγκυρα, φρόντισε, μέσω του Διευθυντή των φυλακών υψίστης ασφαλείας του νησιού Ιμραλή, να αποδράσει ο νεαρός, χωρίς κανείς να αντιληφθεί τίποτα…Και η απόδραση, εντελώς «συμπτωματικά», έγινε στις 24 Ιουλίου 1975.

Στα τέλη του 1975 ο νεαρός, που βρισκόταν πια στην Αμερική, και ονομάζεται ΜΠΙΛΥ ΧΑΙΗΖ, άρχισε τις συνεννοήσεις με παραγωγούς του χόλλυγουντ για την μεταφορά της ΒΑΡΒΑΡΗΣ περιπέτειάς του στον κινηματογράφο.

Έτσι γυρίστηκε η ΤΑΙΝΙΑ «ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ»!....

ΟΙ Τούρκοι πίεζαν έτσι τις ΗΠΑ για την επανακαλλιέργεια της ΠΑΠΡΟΥΝΑΣ, την οποία και πέτυχαν, συν τα 800 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολλάρια που πήραν.
Έχετε συναντήσει πολλούς άγνωστους νεαρούς, που έχουν περάσει χειρότερα σε χειρότερες φυλακές, αν υπάρχουν, να τους δέχονται παραγωγοί του Χόλλυγουντ;

Απλά η CIA φρόντισε γι’ αυτό με σκοπό να μάθουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο για την ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ των ΤΟΥΡΚΩΝ.

Η κυβέρνηση της Άγκυρας βρισκόταν σε κατάσταση αλλοφροσύνης, και προχωρούσε σε όλο και πιο σπασμωδικές κινήσεις.

Κλείνοντας τις βάσεις, και επειδή οι Αμερικανοί ανέστειλαν και την οικονομική βοήθεια –και στρατιωτική βοήθεια που έπαιρνε από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ- βρέθηκαν σε αρκετά δύσκολη θέση.

Το απόθεμα της Τουρκίας ανερχόταν σε δύο δισεκατομμύρια δολλάρια. Οι συνομιλίες για την λύση του ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ όμως συνεχίζονταν, και κανείς δεν μπορούσε να αντιληφθεί την ΣΧΗΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΚΙ ΟΜΩΣ!....

Μοιραία λοιπόν-τίποτα δεν είναι ΤΥΧΑΙΟ στην πολιτική η ΤΟΥΡΚΙΑ «ΣΠΡΩΧΝΕΤΑΙ» από τον ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ στην ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!.....

Συνεχίζεται …

Αθανάσιος Στριγάς
Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments