“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ...(Γ') Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΡΩΤΗΣΕ: «Αν δώσω στους Τούρκους το 30% του εδάφους, θα φροντίσετε να επιτευχθεί συμφωνία;

Ο Πρωθυπουργός Αλ. Κοσύγκιν, το Δεκέμβριο του 1975 επισκέφθηκε την Άγκυρα και εγκαινίασε το χαλυβουργείο για το οποίο οι ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ είχαν δώσει οικονομική βοήθεια.

Και μετά από μια γενναία επιχορήγηση- κάτι σαν δάνειο αγύριστο –από τους ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ, οι Τούρκοι επιτρέπουν την Διέλευση του ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ «ΚΙΕΒΟ» από τα στενά των Δαρδανελλίων, καταπατώντας την συνθήκη του Μοντραί.

Διεισδύουν οι Σοβιετικοί ακόμα περισσότερο στην Τουρκία, και έτσι εξοφλείται από τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ το «Γραμμάτιο» ΧΙΛΗ προς τους Σοβιετικούς.

Ένα από τα ανεξόφλητα «ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ»!... Κατόπιν παρατηρείται το εξής «σχιζοφρενικό», από την κυβέρνηση Καραμανλή αυτή τη φορά: ο πρωθυπουργός Καραμανλής, στέλνει στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ έγγραφο, με το οποίο ζητεί την επανασύνδεση της Ελλάδος στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

Το έγγραφο συνοδεύεται από δέκα σημεία-προτάσεις. Τις μέρες εκείνες βρισκόμουν στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο Λουνς με κοίταζε με βλέμμα περιπαιχτικό και ο αρχιστράτηγος Αλεξάντερ Χαίηγκ μου πέταξε κατάμουτρα πως είμαστε ( ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ) ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ….συμφώνησα…
Σχόλιο Διαγγελέα: Συμφώνησε ο κ. Α. Στριγάς, αλλά οι πολιτικοί που διοικούν την Ελλάδα είναι όλοι ΕΒΡΑΙΟΙ!.... Ποιοι είναι οι σχιζοφρενείς; Σύμφωνα με τις αποδεδειγμένες επιστημονικές μελέτες οι Εβραίοι πάσχουν από την ΛΑΖΑΡΕΙΟ ΛΕΠΡΑ, ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ ΝΟΣΟΣ, που προέρχεται από την φυλή των Λευιή!...
Ήμουν τότε Ειδικός Σύμβουλος του Αρχιστράτηγου Αλεξάντερ Χαίηγκ, για θέματα εξοπλισμών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, αρμόδιος για τις σχέσεις ΝΑΤΟ-ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ και μέλος της επιτροπής Πρόληψης Κρίσεων μεταξύ χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, που είχε δημιουργηθεί κυρίως για τις Ελληνοτουρκικές κρίσεις!...

Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν ο Αμερικανός συνταγματάρχης Τζων Ντελάνεϋ.

Με την ιδιότητα τους μέλους της παραπάνω επιτροπής, παρευρισκόμουν σε πολλές μυστικές συναντήσεις ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ και ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΩΝ Επιτροπών σε επίπεδο διπλωματών, τεχνοκρατών αλλά και Υπουργών, ακόμα και πρωθυπουργών, ως Παρατηρητής!

Ο Παρατηρητής… όπως εννοούσε το ΝΑΤΟ, ήταν άλλο άτομο, που δεν καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τις ενδιαφερόμενες πλευρές, αλλά απέναντι, είτε δεξιά είτε αριστερά του τραπεζιού των συνομιλιών, αλλά σε τέτοια θέση που να βλέπει και να ακούει όλα τα πρόσωπα που συνομιλούσαν!...

Ο παρατηρητής, ο γράφων δηλαδή, κρατούσε ένα σημειωματάριο, με το σήμα της Ατλαντικής Συμμαχίας να φαντάζει στο εξώφυλλο του. Με το νατοϊκό ακριβό στυλό κατέγραφα ότι άκουγα, και μόλις γινόταν κάποιο διέλειμμα, μετεβίβαζα στο στρατηγείο αυτά που είχα ακούσει. Όταν οι συνομιλίες τελείωναν, πετούσα με ειδική πτήση στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ, κι εκεί έγραφα μια μακροσκελή, κατά βάση αναφορά, επειδή έπρεπε να αναφέρω όχι μόνο όσα είχαν επωθεί, αλλά και τους Μορφασμούς των συνομιλητών. Ως επίλογο, έγρφα την άποψή μου!...

Βέβαια δεν είχε καμμιά σημασία πως ένοιωθα εγώ. Σημασία είχε ότι το στρατηγείο γνώριζε τα πάντα από πρώτο χέρι. Αν κρύψει κάτι ο παρατηρητής, χάθηκε!... Θα το μάθουν όπως κα να γίνει. Έχουν τον τρόπο τους.

Με την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής αυτής, είχα παρακολουθήσει όλες σχεδόν τις συνομιλίες, στην διάρκεια της διακυβέρνησης της Ελλάδας από τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, αλλά και μετά, στα χρόνια της «Αλλαγής(;)»!...

Ο Καραμανλής φιλοδοξούσε τότε να γίνει ένας δεύτερος Βενιζέλος και να περάσει στην ιστορία ως άνθρωπος που έσωσε τη χώρα του από την τουρκική απειλή και έφερε την ειρήνη. Ήθελε να βάλει τα θεμέλια γι’ αυτό. Κατά την γνώμη του η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΧΕ ΧΑΘΕΙ-πώς να είχε διαφορετική γνώμη, αφού ο ΙΔΙΟΣ είχε ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ με τις ΗΠΑ, στο ΕΞΩΠΕΤΑΓΜΑ του νησιού- αλλά δεν έπρεπε να δοθεί τίποτε ΦΑΝΕΡΑ από το ΑΙΓΑΙΟ, τουλάχιστον όσο ήταν αυτός πρωθυπουργός!....

Ας επιστρέψουμε όμως στον Οκτώβριο του 1975, όταν ο Καραμανλής επιζητούσε από το ΝΑΤΟ την επανένταξη της χώρας στο στρατιωτικό σκέλος, από όπου είχε αποχωρίσει.

Η πράξη του Καραμανλή δεν ήταν πράξη υποτέλειας. Ήταν απλά μια πονηρή βλάχικη κίνηση, Εβραίου (Έλληνα) πολιτικού!...

Πίστεψε τότε ο Καραμανλής πως θα καλόπιανε τους νατοϊκούς, με την κίνησή του αυτή, και τα προνόμια που θα έχαναν οι Τούρκοι, με το κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων τηλεπικοινωνίας, θα τα κέρδιζε εκείνος. Ενώ παράλληλα θα έδειχνε και στο ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ότι εκείνος παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένος στην Συμμαχία.

Όμως συνέβη το αντίθετο, στο ένα σκέλος τουλάχιστον. Παριστάνοντας οι Αμερικανοί και νατοϊκοί τους πανικόβλητους και θυμωμένους με τους Τούρκους για την «απρεπή και αγνώμονα» στάση τους, ζήτησαν και πέτυχαν από τον Καραμανλή την ενίσχυση της βάσης τηλεπικοινωνιών της ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ!....

Στο μεταξύ είχε προηγηθεί, στις 30 Ιουλίου, η Διεθνής Διάσκεψη στο Ελσίνκι, όπου η Τουρκία σφυροκοπήθηκε χωρίς έλεος για το κυπριακό ζήτημα από όλες τις χώρες.

ΦΟΡΝΤ και ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ, πίεσαν τον τότε πρωθυπουργό Ντεμιρέλ να ενδώσει στις λογικές αξιώσεις και να συνεχίσει τον διάλογο.

Χ. ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ προς ΝΤΕΜΙΡΕΛ: «Σεις είστε οι ισχυροί. Αν κινηθείτε λίγο στην Κύπρο θα διευκολύνετε κι εμάς».

ΤΖ. ΦΟΡΝΤ: «Αρκεί μόνο να ανακοινώσετε ότι είστε διατεθειμένοι να συζητήσετε το εδαφικό στη Βιέννη.

Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΡΩΤΗΣΕ: «Αν δώσω στους Τούρκους το 30% του εδάφους, θα φροντίσετε να επιτευχθεί συμφωνία;

Ο ΤΖ. ΦΟΡΝΤ απάντησε στον ΜΑΚΑΡΙΟ: Τόσο λίγο δεν θα το δεχθούν»!.....

ΕΤΣΙ, ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΝ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ!....

«ΔΩΣΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος στον ΜΑΚΑΡΙΟ, σαν να επρόκειτο για χαρμπουγκερς. Η πολιτική του σαράφη. Αλλά και σε αυτό δυστυχώς κορόϊδευαν!....

Στο Ελσίνκι, ο Καραμανλής γνώρισε μεγάλες δόξες. Πρώτη φορά μίλησε τόσο πλύ, τόσες πολλές φορές σε δημοσιογράφους. Αντίθετα ο Ντεμιρέλ δεν κατόρθωσε να δώσει ουτε μια συνέντευξη, ούτε σε μια ερώτηση δεν απάντησε, επειδή απλούστατα όλος ο ΤΥΠΟΣ τον αγνόησε.

Η ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΠΑΓΙΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΨΟΓΑ!....

Απελπισία στους Τούρκους. Ενθουσιασμός στους Έλληνες. ΚΑΡΟΤΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, τους οποίους οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν, στήριξαν και χειροκρότησαν για την ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Η σχιζοφρενική άποψη της διεθνούς πολιτικής!... έτσι τουλάχιστον φαίνεται, αλλά δεν είναι. ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ είναι για τους λαούς, επειδή εκείνοι πρέπει να το πιστέψουν, για πέσουν στην επιθυμητή ΠΑΡΑΝΟΙΑ.

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ!.....ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ!.....

Εμείς «παρατηρούσαμε» τα διαδραματιζόμενα στην Διάσκεψη του Ελσίνκι, από την πλευρά του ΝΑΤΟ και ρποσωπικά μελαγχολούσα. Ήξερα πως όλα εκείνα ήταν ένα καλοστημένο θέατρο, κι όμως δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Άλλωστε ποιος ήμουν εγώ;….

Μόνο στο ΜΑΚΑΡΙΟ τόλμησα να του δώσω να καταλάβει με δυο λόγια το θέατρο που οι Αμερικανοί είχαν στήσει και οι άλλοι ΑΡΧΗΓΟΙ έπαιζαν ο καθένας τον ρόλο του!...

Ήταν μετά την αποχώρηση των Τούρκων, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ανέβηκε στο βήμα να μιλήσει. Σε κάποιο διάδρομο, του τα είπα: «Νομίζεις ότι δεν τα ξέρω;» μου απάντησε, με εκείνο το περιπαιχτικό χαμόγελό του. «Με παραξενεύει μόνο το γεγονός ότι ο Καραμανλής έχει γοητευθεί. Αυτό δεν γοητεύεται ούτε κι από μένα…» χαριτολόγησε.

Έτσι τελείωσε η Διεθνής Διάσκεψη του Ελσίνκι, με «νίκη» της Ελλάδος, με προσωπικό θρίαμβο του ΕΒΡΑΙΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!....

Δεν ήταν όμως έτσι!!!... Γιατί δεν μπορούσε να είναι έτσι…..

Στο Ελσίνκι αποφασίστηκε από τους Αμερικανούς, με την σύμφωνη γνώμη των ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ, να γίνει μια μυστική επαφή των ενδιαφερομένων μερών στις Βρυξέλλες, στα τέλη Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου ….

ΤΕΛΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!..
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΙΓΑΣ
Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!...

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments