“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Οι Sunday Times επιβεβαιώνουν την ύπαρξη αμερικανοτουρκικού δικτύου λαθρεμπορίας πυρηνικών υλικών


Τούρκοι διπλωμάτες στην Ουάσιγκτον πουλούσαν επί χρόνια μυστικά του πυρηνικού προγράμματος των ΗΠΑ στο Πακιστάν και σε άλλες χώρες -εχθρικές στα αμερικανικά συμφέροντα- με τη συνεργασία ανώτατων αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου. 

Η αποκάλυψη-βόμβα έγινε από την Τουρκοαμερικανίδα Σίμπελ Εντμοντς, που εργάστηκε ως μεταφράστρια τουρκικών στο FBI για ένα εξάμηνο μετά την 11/9.

Απομακρύνθηκε τον Μάρτιο του 2002 όταν αποκάλυψε όργιο αγοραπωλησίας πληροφοριών με ξένους πράκτορες, που δημιουργούσαν «τρύπες» στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Εκτοτε η 37χρονη Εντμοντς βρίσκεται στη δημοσιότητα ως σύμβολο της ελεύθερης πληροφόρησης για τα άδυτα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, παρά τα εμπόδια που της έχει προβάλει κατά καιρούς η Δικαιοσύνη. Ακόμη και το Κογκρέσο άκουσε τις καταγγελίες της σε κλειστή συνεδρίαση, αλλά δεν πήρε κανένα μέτρο, υπενθυμίζουν οι «Σάντεϊ Τάιμς».

Η βρετανική εφημερίδα έκανε εξονυχιστικό ρεπορτάζ προτού δεχτεί να δημοσιεύσει τις τελευταίες καταγγελίες της για τους Τούρκους (και Ισραηλινούς) πράκτορες που φέρονται να έχουν κάνει φύλλο και φτερό το πυρηνικό πρόγραμμα των ΗΠΑ.

Ακόμη και το Αμερικανο-Τουρκικό Συμβούλιο της Ουάσιγκτον είχε μετατραπεί σε «χρηματιστήριο πυρηνικών πληροφοριών», ενώ βασικός πρωταγωνιστής του κυκλώματος φέρεται ανώτατος (και διεθνώς γνωστός) αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που αρνήθηκε τις κατηγορίες για χρηματισμό από ξένους πράκτορες.

Σύμφωνα με πηγές της CIA, οι Τούρκοι μάλλον δεν αγόραζαν για λογαριασμό της χώρας τους τα αμερικανικά πυρηνικά μυστικά, που προέρχονταν από το Λος Αλαμος και άλλες εγκαταστάσεις. Ηταν κυρίως «μεγαλέμποροι» προς το τέλος της δεκαετίας του 90 και τα μεταπωλούσαν με το αζημίωτο στο Πακιστάν και στο Ισραήλ.

Εκτός από διπλωμάτες, λομπίστες και «στρατηγικούς αναλυτές», στο κύκλωμα συμμετείχαν και Τούρκοι μεταπτυχιακοί φοιτητές. «Οι Τούρκοι», ισχυρίζεται η Εντμοντς (σ.σ.: έχει Αζέρο πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα και μιλά άπταιστα τουρκικά και την περσική διάλεκτο φαρσί) λειτουργούσαν ως σύνδεσμοι της υπηρεσίας πληροφοριών του Πακιστάν ISI και με τον ίδιο τον αρχηγό της, Μαχμούντ Αχμάντ».

Ο άνθρωπος αυτός κατηγορήθηκε ότι χρηματοδοτούσε τους αεροπειρατές της 9/11 και θεωρείται βέβαιο ότι εγχείρισε την αμερικανική τεχνολογία στον διαβόητο συμπατριώτη του Αμπντούλ Καντίρ Χαν.

Ο Πακιστανός πυρηνικός επιστήμονας κατηγορήθηκε για συνεργασία με τον ίδιο τον Μπιν Λάντεν, αλλά και ότι πούλησε πυρηνική τεχνογνωσία σε Λιβύη, Ιράν και Βόρεια Κορέα, μέσα από δίκτυο εταιρειών σε ΗΠΑ και Βρετανία.

Η Εντμοντς ισχυρίζεται ότι Τούρκοι διπλωμάτες και στρατιωτικοί ακόλουθοι μπαινόβγαιναν στην πακιστανική πρεσβεία της Ουάσιγκτον, ενώ άκουσε ταινίες υποκλοπών, με κάποιους από αυτούς να διαπραγματεύονταν την πώληση των πυρηνικών μυστικών στον καλύτερο πλειοδότη!

Το καλοκαίρι του 2000, π.χ., το FBI παγίδευσε πράκτορα ο οποίος πούλησε σε δύο Σαουδάραβες έναντι 250.000 δολαρίων, έναν φάκελο με πυρηνικές πληροφορίες που είχαν κλαπεί από την αεροπορική βάση της Αλαμπάμα. 

Υπενθυμίζεται ότι η ταυτότητα της πρώην πράκτορος της CIA Βάλερι Πλέιμ αποκαλύφθηκε ενώ ερευνούσε την ύπαρξη του αμερικανοτουρκικού δικτύου λαθρεμπορίας πυρηνικών όπλων...

http://strategy-geopolitics.blogspot.com/
http://krisaion.blogspot.gr/2009/11/sunday-times.html
http://dia-kosmos.blogspot.gr/