“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Rosoboronexport: Συμβόλαιο 3 δισ. δολαρίων με την Κίνα για αγορά πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf


Συμβόλαιο εξαγωγών πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας S-400 Τriumf υπέγραψε για πρώτη φορά η κρατική εταιρία της Ρωσίας Rosoboronexport.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Vedomosti, στις αρχές του φθινοπώρου υπεγράφη συμφωνία άνω των 3 δισ. δολαρίων με την Κίνα, για την παράδοση τουλάχιστον έξι ταγμάτων αεράμυνας με πυραυλικά συστήματα S-400 Triumf, προκειμένου να ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Οι διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο για την παράδοση των S-400 Triumf είναι σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Σε δήλωσή του το 2011, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχε πει πως οι εξαγωγές δεν θα ξεκινήσουν πριν το 2016, καθώς προέχει ο εξοπλισμός των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόσφατα ένα νέο σύνταγμα, εξοπλισμένο με πυραυλικά συστήματα S-400 Triumf, ανέλαβε υπηρεσία στην Περιφέρεια της Μόσχας, και, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Αλεξέι Ζολοτούκι «οι Ρωσικές Δυνάμεις Αεράμυνας διαθέτουν πλέον τέσσερα αντιαεροπορικά συντάγματα εξοπλισμένα με τα νεότερα συστήματα S-400 Triumf (ονομασία ΝΑΤΟ: SA-21 Growler) στη Μόσχα και στην κεντρική βιομηχανική περιοχή». Η Ρωσία διαθέτει σήμερα οκτώ συντάγματα S-400, τα οποία έχουν αναπτυχθεί σε περιοχές πλησίον της Μόσχας, στην Αγία Πετρούπολη, κοντά στο λιμάνι της Νακόντκα και στο Καλίνινγκαρντ της Βαλτικής.

Ενδιαφέρον για την αγορά των S-400 Triumf έχουν εκφράσει και άλλες χώρες, όπως η Λευκορωσίακαι Σαουδική Αραβία, οι διαπραγματεύσεις όμως δεν ολoκληρώθηκαν. Αντίστοιχα είχε εκφράσει ενδιαφέρον και η Τουρκία, η συμφωνία όμως ακυρώθηκε το φθινόπωρο του 2013, λόγω πιέσεων του ΝΑΤΟ στην Αγκυρα, όπως αναφέρει η Vedomosti.

Τα πυραυλικά συστήματα επιφανείας-αέρος μεγάλου-μέσου βεληνεκούς S-400 Triumf, (κατασκευάστρια εταιρεία είναι η ρωσική Almaz-Antey) μπορούν να εμπλέξουν αποτελεσματικά οποιοδήποτε σύγχρονο εναέριο στόχο, αντιμετωπίζοντας 38 στόχους τη φορά, με ανώτερο όριο τις 72 πυραυλικές εκτοξεύσεις. Τέθηκαν σε υπηρεσία το 2007, αντικαθιστώντας τα S-300.

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/