“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Οι ξένες σκοτεινές και αθέατες δυνάμεις

Λέγεται συνήθως ότι όποιος ενδιαφέρεται μαθαίνει!...

Είναι η προκατασκευασμένη μοίρα και της γενιάς αυτής, να ζη διεξάγοντας έναν αγώνα που δεν δημιούργησε η ίδια. Τα βάσανα της ζωής όμως δεν τα διαλέγουμε εμείς.

Και ενώ κανένα Έθνος δεν αντιμετώπισε ποτέ τέτοια αποστολή, κανένα δεν υπήρξε τόσο πρόθυμο να αναλάβει την βαριά ευθύνη και την δόξα της Ελευθερίας, όσο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.


Οι ξένες σκοτεινές και αθέατες δυνάμεις κατόρθωσαν να κατασκευάσουν ένα Απαθές Έθνος, που έχει συνηθίσει πια, να βαδίζει αργά στη μέση του δρόμου.

Κατόρθωσαν με δύο λόγια οι δυνάμεις που περιγράφονται στο βιβλίο (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ) να λοξοδρομήσουν μια ολόκληρη χώρα- αλλά και ολόκληρο τον κόσμο- από το πλακόστρωτο των Αγγέλων, στην μέση του Πολυεθνικού Δρόμου που ΕΚΕΙΝΟΙ έχουν χαράξει αλλά και που τους ανήκει!....


Αν ένα έθνος που έχει να επιδείξει Πολιτισμό θεωρεί ότι μπορεί να είναι συγχρόνως αμόρφωτο και ελεύθερο, ελπίζει σε κάτι που ποτέ δεν έγινε και ποτέ δεν πρόκειται να γίνει…

Η ιστορία δεν γνωρίζει περιόδους ξεκούρασης και στασιμότητας. Όλες οι κοινωνίες για τις οποίες μας πληροφορεί η ιστορία, πέρασαν περιόδους παρακμής. Οι περισσότερες απ’ αυτές τελικά κατέρρευσαν. Ωστόσο υπάρχει ένα περιθώριο ανάμεσα στην αναγκαιότητα και το τυχαίο, όπου ο πολιτικός πρέπει με υπομονή και διαίσθηση να επιλέξει, και έτσι να διαμορφώσει την μοίρα του Λαού!...

Το να αγνοεί κανείς τις αντικειμενικές συνθήκες είναι επικίνδυνο. Το να κρύβεται πίσω από το ιστορικά αναπόφευκτο, σημαίνει ηθικό συμβιβασμό. Σημαίνει ότι αγνοούνται τα στοιχεία της δύναμης, της ελπίδας, και της έμπνευσης, που έκαναν την ανθρωπότητα να επιβιώσει στους αιώνες.!....


Η ζωή των εθνών όπως και των ανθρώπων, φτάνει σε ένα σημείο όπου οι δυνατότητες της νεανικής ηλικίας, που φαίνονται απεριόριστες, ξαφνικά στενεύουν και πρέπει κανείς να αντιμετωπίσει το γεγονός, πως δεν είναι πια ανοιχτές όλες οι επιλογές. 

Αυτή η γνώση μπορεί να εμπνεύσει μια νέα δημιουργική δραστηριότητα, λιγότερο αθώα ίσως, από τον αφελή ενθουσιασμό των προηγούμενων χρόνων, αλλά πιο σύνθετη και τελικά πιο γόνιμη. 

Η διαδικασία του να αντιμετωπίζει κανείς τα όριά του δεν είναι ποτέ εύκολη. 



Μπορεί να καταλήξει σε απελπισία ή σε εξέγερση!.. μπορεί να δημιουργήσει ένα μίσος για τον εαυτό του, που να μετατρέπει αναπόφευκτους συμβιβασμούς σε μια αίσθηση ανικανότητας.




http://dia-kosmos.blogspot.gr/