“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Το Έτος Ρωσίας στην Ελλάδα και το Έτος Ελλάδας στη Ρωσσία


Μεσκόφ: Το Ετος Ρωσίας στην Ελλάδα και το Ετος Ελλάδας στη Ρωσία θα είναι πολιτιστικό, επιχειρηματικό, εκπαιδευτικό και επιστημονικό

RIA Novosti, Γκεννάντι Μέλνικ

Κατά τη διάρκεια των πολιτικών διαβουλεύσεων που είχε στην Αθήνα ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ, συζητήθηκαν οι προετοιμασίες για το Ετος Ρωσίας στην Ελλάδα και Ετος Ελλάδας στη Ρωσία το 2016 και υπεγράφη το πρόγραμμα πολιτιστικής και επιστημονικής συνεργασίας μέχρι το τέλος του 2016. Οπως δήλωσε στους ρώσους δημοσιογράφους ο Μεσκόφ, στη Ρωσία ιδρύθηκε ήδη μια επιτροπή για την προετοιμασία του Έτους Ελλάδας, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Σεργκέι Πριχόντκο, ενώ στην Ελλάδα είχε ήδη έρθει ο συντονιστής αυτής της διαδικασίας, Μιχαήλ Σβιντκόι.

«Και οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη ταυτόχρονης και λειτουργικής προετοιμασίας του προγράμματος του Έτους. Στόχος μας είναι να κάνουμε αυτό το πρόγραμμα πλήρες, ώστε να μην περιορίζεται στον τομέα πολιτισμού, αλλά και να καλύπτει την συνεργασία στον οικονομικό τομέα, τις συναντήσεις επιχειρηματιών, τη διεξαγωγή διαφόρων σεμιναρίων», είπε ο Μεσκόφ. 

Σύμφωνα με τον ρώσο διπλωμάτη, το πρόγραμμα προβλέπει επίσης τμήματα για διαπανεπιστημιακή συνεργασία, την ανταλλαγή φοιτητών και καθηγητών και την επιστημονική επικοινωνία.

Στον τομέα πολιτισμού πρόκειται για την συμμετοχή ρωσικών καλλιτεχνικών ομάδων στα φεστιβάλ στην Ελλάδα. Η έγκαιρη προετοιμασία αυτών των εκδηλώσεων θα επιτρέψει και την αναζήτηση χρηματοδότησης για της διεξαγωγή του Έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και Ελλάδας στη Ρωσία, κατέληξε ο Μεσκόφ.

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/