“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Αυστραλία: Στα ύψη η ανεργία στη Βικτώρια

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν

Ενώ η ανεργία στη Βικτώρια αναρριχάται επικίνδυνα και ανησυχητικά, φθάνοντας το υψηλότερο επίπεδο από το 2001 -6.8%- οι δύο αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία, δεν φείδονται υποσχέσεων, αναφορικά με τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Το Εργατικό Κόμμα, έσπευσε πρώτο να ανακοινώσει τα σχέδιά του, αναφορικά με το θέμα της απασχόλησης, υποσχέθηκε να δημιουργήσει 100.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ακολούθησε αμέσως μετά ο Συνασπισμός, με την υπόσχεση 200.000 θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. 

Αναμφίβολα, τα σχέδια και των δύο μονομάχων, είναι μεγάλα, φιλόδοξα και, οπωσδήποτε, προορισμένα να τραβήξουν την προσοχή και να εντυπωσιάσουν τους ψηφοφόρους, δεδομένου ότι, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της Ipsos, τα θέματα που τους ενδιαφέρουν, με σειρά προτεραιότητας, είναι η υγεία, η παιδεία και η απασχόληση.

Εκείνο το οποίο, όμως, αντιλαμβάνονται, χωρίς μεγάλη προσπάθεια οι πολίτες, είναι ότι οι εν λόγω υποσχέσεις στερούνται συγκεκριμένης βάσης και δομής. Το χειρότερο, είναι εντελώς ξεκομμένες από το παρόν οικονομικό κλίμα της Βικτώρια.

Τα νούμερα των ανέργων είναι τα υψηλότερα για τα τελευταία 14 χρόνια, το πρόβλημα δε εντείνεται στα βορειοδυτικά προάστια, όπου στο Broadmeadows, για παράδειγμα, ο ένας στους τέσσερις πολίτες είναι άνεργος.

Είναι γεγονός ότι το προάστιο αυτό μειονεκτούσε πάντοτε, γεγονός που οφείλεται στο ότι δεν υπήρχε σχεδιασμός, υποδομή και, επομένως, προοπτικές ανάπτυξης.

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ

Φυσικά, η κατάσταση επιδεινώθηκε με την κατάπτωση της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βικτώρια. 
Στην περιοχή, ως γνωστόν, το εργοστάσιο της Ford συνιστά τον μεγαλύτερο εργοδότη, απασχολώντας πάνω από 16.000 άτομα, επομένως το κλείσιμό του έχει επώδυνες επιπτώσεις στην κοινωνία.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Πολιτεία έχον χαθεί 11.600 θέσεις εργασίας. Φυσικά, εν μέρει οφείλεται στην υψηλή τιμή του αυστραλιανού δολαρίου που είχε ως συνέπεια να πετάξει έξω από την αγορά τους ντόπιους αυτοκινητοβιομήχανους.

Έτσι, ενώ η Πολιτεία έχει προσθέσει 90.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεν αρκεί για την απορρόφηση του διαρκώς αυξανόμενου αριθμού πολιτών που είναι σε ηλικία απασχόλησης - περίπου 800.000 που εισήλθαν στην αγορά το ίδιο διάστημα εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού της Βικτώριας.

Το θέμα της απασχόλησης είναι στην κορυφή των θεμάτων που απασχολούν τον πολίτη και όπως φαίνεται, και με τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί.

Πολύ λιγότερο δε αν οι αρχηγοί κομμάτων δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/