“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Αυστραλία: Πείνα και δυστυχία

Μία στις δέκα οικογένειες των αναπτυσσόμενων προαστίων της Μελβούρνης λιμοκτονεί αποκαλύπτει έρευνα του Δήμου Whittlesea

Μία στις δέκα οικογένειες των αναπτυσσόμενων προαστίων της Μελβούρνης λιμοκτονεί και αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος, φωταερίου και τηλεφώνου, αποκαλύπτει έρευνα του Δήμου Whittlesea.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος, «8,9% από τους ερωτηθέντες οικογενειάρχες δήλωσαν, ότι τους τελευταίους δώδεκα μήνες οι οικογένειές τους ξέμειναν από φαγώσιμα, διότι δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν».

Ο Δήμος Whittlesea είναι βόρειος Δήμος της Μελβούρνης, που αναπτύσσεται πληθυσμιακά με ιλιγγιώδη ρυθμό. Υπολογίζεται, ότι μέχρι το 2030 ο πληθυσμός του Δήμου θα αυξηθεί σε 300.000 άτομα από 186.000 που είναι σήμερα.

Η δημοτική σύμβουλος, Μary Agostino, δηλώνει, ότι, σύμφωνα με την έρευνα, το 14% των οικογενειών της παραδοσιακής μέσης τάξης του Δήμου πασχίζουν να χορτάσουν φαγητό. «Οι κυβερνήσεις και οι σχεδιαστές της πολιτικής τους δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οικογένειες με μεγάλα εισοδήματα, που διαθέτουν το εισόδημά τους για την εξόφληση ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων και στερούνται το φαγητό και άλλα στοιχειώδη πράγματα. Πρόκειται για μία νέα κατάσταση, που το σύστημα δεν έχει εκτιμήσει ακόμη» λέει η κ. Agostino.

Εξάλλου η διευθύντρια του κοινωνικού οργανισμού Kildonan Uniting Care, κ. Στέλλα Αβραμοπούλου, δηλώνει στο ABC, ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί κατά 100% οι αιτήσεις για οικονομική βοήθεια και αύξηση κατά 40% των αιτήσεων από οικογένειες για οικονομική στήριξη. Εκτιμάται, ότι τα στεγαστικά δάνεια, το ενοίκιο, οι μετακινήσεις με δημόσιες συγκοινωνίες, το κόστος ιατρικής περίθαλψης και το αυξανόμενο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και του φωταερίου προκαλούν την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες.

«Το εισόδημα των πολιτών δεν καλύπτει το κόστος ζωής με αποτέλεσμα η μέση οικογένεια να πιέζεται ασφυκτικά. Για παράδειγμα, τα τελευταία πέντε με δέκα χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και του φωταερίου» σημειώνει η κ. Αβραμοπούλου.
Η κοινωνική υπηρεσία Whittlesea Community Connections του Δήμου Whittlesea σημειώνει, ότι διώχνει διπλάσιο αριθμό ενδεών πολιτών από αυτούς που μπορεί να βοηθήσει.

Τους τελευταίους έξι μήνες, σημειώνει η υπηρεσία έχουν αυξηθεί κατά 40% ο αριθμός των αιτήσεων από δημότες της μέσης τάξης και μάλιστα, δεκάδες άτομα κοιμούνται καθημερινά έξω από τα γραφεία της υπηρεσίες για να πάρουν σειρά για βοήθεια.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

Εν τω μεταξύ, στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥ) δείχνουν ότι η οικονομία της Βικτωρίας είναι η χειρότερη μεταξύ των πολιτειών. 

Κατά την ΕΣΥ, το οικονομικό έτος 2013-2014 η οικονομία της Βικτωρίας αναπτύχθηκε κατά 1,7%, ποσοστό χαμηλότερο του ρυθμού ανάπτυξης της πολιτείας, που σημαίνει ότι η παραγωγικότητα του πολίτη μειώθηκε κατά 0,2%. Παρόμοια κάμψη της οικονομίας σημειώθηκε πριν τις πολιτειακές του 2009-2010 και συνετέλεσε στην ανατροπή του John Brumby.

O συγκριτικός πίνακας που ακολουθεί πιστοποιεί τη βραδύρυθμη ανάπτυξη της οικονομίας της Βικτωρίας σε σύγκριση με τις άλλες Πολιτείες και Περιφέρειες της επικράτειας.

Πολιτεία % Ανάπτυξης % Ανάπτυξη Διαθέσιμο κατά κεφαλή εισόδημα κατά κεφαλή

Βικτωρία 1,7% 0,2% $41,863
Ν.Ν.Ουαλία 2,1% 0,6% $46,429
Κουηνσλάνδη 2,3% 0,6% $41,771
Δ. Αυστραλία 5,5% 2,6% $52,962
Ν.Αυστραλία 1,3% 0,4% $42,302
Τασμανία 1,2% 0,9% $39,267
Ν.Τ 6,5% 4,8% $51,873
ACT 0,7% -0,9% $87,343

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/