“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ (A')


Δρομολογημένη αποτυχία. Οι Γερμανοί ξανάρχονται. 



Η ανάμειξή μου. Ένας φόνος……
Ενώ η μαρτυρική Κύπρος προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ερείπιά της, να απαλύνει τις ανοιχτές πληγές της και να σταθεί στα πόδια της, τότε ακριβώς ξέσπασε και πάλι η διαμάχη ανάμεσα στην Μπίλντεμπεργκ και την Τριμερή Επιτροπή.

Έπρεπε να διευθετηθούν πολλά ζητήματα διεθνή και ανάμεσα σε αυτά τα βασικώτερα, ο ΛΙΒΑΝΟΣ και στην συνέχεια η τύχη του ΙΡΑΝ.

ΕΤΣΙ ΕΣΠΡΩΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και την ΤΟΥΡΚΙΑ σε ατέρμονες Προκατασκευασμένες Κρίσεις και την Κύπρο σε ατελείωτες συνομιλίες. Η στρατηγική της έντασης στο ΑΙΓΑΙΟ βοήθησε αρκετά τα δύο Παγκόσμια Κέντρα Αποφάσεων, ώστε να «ρίξουν» την παγκόσμια κοινή γνώμη κυριολεκτικά στο ΑΙΓΑΙΟ, για να μπορέσουν εκείνοι να ξεκαθαρίσουν τις όποιες εκκρεμότητές τους.

Οι Ροκφέλλερ, Μπρεζίνσκυ και Κίσσιγκερ επιθυμούσαν να ξεκαθαρίσουν με τους εξτρεμιστές της Μπίλντεμπεργκ.

Έτσι και ο Καραμανλής δεν είχε αποτολμήσει να στείλει εγγράφως (επίσημα) την προφορική δήλωση του για αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ. Γραφειοκρατικά η Ελλάδα και η Συμμαχία βρίσκονταν μετέωρες. Στρατιωτικά η Ελλάδα δεν βρισκόταν ούτε μέσα ούτε έξω από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Βρισκόταν κάπου στις….παρυφές του.

Η πράξη αυτή ήταν μια καλοστημένη απάτη του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Η Μπίλντεμπεργκ σε μια άτυπη και έκτακτη συνεδρίασή της το Μάϊο του 1976 απεφάσισε να δραστηριοποιηθεί προς την στρατηγική της έντασης μεταξύ ΕΛΛΑΔΑΣ και ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Αλλά η ένταση αυτή έπρεπε να πλήξει τελικά το εσωτερικό της Τουρκίας.

Επειδή ο Μπουλέτ Ετσεβίτ είχε ….. «ανυψωθεί» στην Τουρκία λόγω της εισβολής, η Λέσχη θα τον επέβαλε δικτάτορα στη γείτονα Τουρκία, εξασφαλίζοντας έτσι την αναντίρρητη υπακοή των δικτατόρων.

Υπό τον Ντέιβιντ Ροκφέλλερ Τριμερής Επιτροπή θα κέρδιζε μακροπρόθεσμα τον πολιτικό και οικονομικό έλεγχο στη ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ σε πολλές πολεμικές βιομηχανίες (KRAUS MAFFEI=τανκς Λέοπαρντ και από την MBB κλ.π.), βιομηχανίες ενέργειας (RUHR GAS, ARAL κλπ.) με καγκελάριο κοινής αποδοχής και εμπιστοσύνης τον Αμβουργέζο Χέλμουτ Σμίτ!....

Από την άλλη πλευρά θα θυσιαζόταν ο Γάλλος πρόεδρος Ζισκάρ Ντ’ Εστέν. Έτσι θα έχανε ο Καραμανλής το γαλλικό του στήριγμα και αναπόφευκτα θα οδηγείτο στο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ!......κάτω από τον Χέλμουτ Σμίτ.

Στη συνέχεια, στο ίδιο γερμανικό στήριγμα θα υπάκουε και η υπό τον Μπουλέτ Ετσεβίτ Τουρκία…..χωρίς αυτό να σημαίνει «διακοπή ή αναστολή» της προστασίας (από την Γερμανία) των επερχόμενων Τούρκων δικτατόρων….

Στόχος της έντασης ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ μεταξύ των άλλων, ήταν ο Φρενήρης ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ των δύο αυτών χωρών και η απώλεια μνήμης για τα ΠΕΤΡΈΛΑΙΑ του ΑΙΓΑΙΟΥ.

Ο Καραμανλής υπογράφει κοινή αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ στις 16 Απριλίου 1976 και ο ξέφρενος ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ της χώρας ξεκινά. Στην γείτονα Τουρκία λόγω του αμερικανικού (Προκατασκευασμένου) εμπάργκο, η ΛΕΣΧΗ και η Τριμερής πωλούν αφειδώς όπλα μέσω της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ του Χέλμουτ Σμίτ.

Στο μεταξύ οι Τούρκοι ετοιμάζουν το παλιό και άχρηστο πολεμικό πλοίο (από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο), το «χόρα», για να κάνει δήθεν έρευνες για πετρέλαιο στο ΑΙΓΑΙΟ. Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι το πλοίο αυτό, ζήτημα ήταν αν απέπλευσε δύο φορές από τούρκικο λιμάνι!.....

Στο διάστημα αυτό ο Καραμανλής δημιούργησε ΕΝΤΕΧΝΑ μια φοβερή εκστρατεία φόβου στο εσωτερικό της χώρας τέτοια, που οι Έλληνες ξυπνούσαν και πίστευαν ότι θα αντίκρυζαν οπωσδήποτε Τούρκους στρατιώτες στην γειτονία τους.

Για να έχουμε πλήρη εικόνα των συμφωνιών των δύο μεγάλων Κέντρων Αποφάσεων, υποχρεωτικά θα ανοίξουμε εδώ μια μικρή παρένθεση, για να γνωρίζει ο αναγνώστης σφαιρικά ( ή περίπου σφαιρικά, επειδή κωλύομαι να γράψω όλα…) τις διεθνείς κινήσεις οι οποίες, δυστυχώς, προσεγγίζουν και την Ελλάδα:

Το καλοκαίρι του 1975 η Τουρκία κατόρθωσε να επιβάλει διεθνώς την τακτική του Σοκ!... Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ανέλαβε τον έλεγχο των αμερικανονατοϊκών βάσεων, διακόπτοντας την λειτουργία των σταθμών συλλογής πληροφοριών στην Σινώπη, στο Μπέλμπασι, στην Σαμψούντα και στο Ντιαμπακίρ!.... Μόνο η νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ συνέχισε να λειτουργεί.

Το δεκέμβριο του 1975-με εντολή της Μπίλντεμπεργκ ( ΤΖΙΑΝΙ ΑΝΙΕΛΙ)- ο Σοβιετικός πρωθυπουργός Αλεξέι Κοσύγκιν επισκέφθηκε την Άγκυρα και εγκαινίασε ένα χαλυβουργείο στην Αλεξανδρέττα, επειδή η Σοβιετική Ένωση είχε προσφέρει οικονομική βοήθεια….Εκεί και τότε συμφωνήθηκε η διέλευση του σοβιετικού αεροπλανοφόρου «Κίεβο» από τα στενά των Δαρδανελλίων, που τελικά άρχισε τον Ιούλιο του 1976. αλλά το κλείσιμο των βάσεων στην Τουρκία ήταν ένα εκρηκτικό πρόβλημα τόσο για την Μπίλντεμπεργκ, για τις ΗΠΑ-Ισραήλ, όσο και για το ΝΑΤΟ.

Εκείνη την χρονιά είχε προγραμματισθεί να γίνει ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ στο ΛΙΒΑΝΟ, η Σαϊγκόν να πέσει στα χέρια των ανταρτών, οι Σαχραουΐ του Πολισάριο να επαναστατήσουν κατά του Μαρόκο και να επαναλειτουργήσει η διώρυγα του Σουέζ.

Οι συντηρητικές ομάδες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, θορυβημένες από την δημιουργία της Τριμερούς Επιτροπής, με δεδομένη την τεράστια ισχύ του προέδρου της Ντέιβιντ Ρικφέλλερ- ο οποίος είχε δημιουργήσει και το σχίσμα- προσπάθησαν να κρατήσουν τα κεκτημένα τόσων χρόνων και να μην αφήσουν το προβάδισμα στην Τριμερή του Ροκφέλλερ.

Μετά το ταξείδι του γράφοντος στην ΚΙΝΑ, ο Φραντς Γιόζεφ Στράους τεξείδεψε στο Πεκίνο. Οι κομμουνιστές της Κίνας είδαν ευνοϊκά την πρόταση του Στράους για την κατασκευή μιας ευρωπαϊκής χριστιανοδημοκρατικής ΕΝΩΣΗΣ με πρόεδρο τον ίδιο τον Στράους, η οποία θα έθετε κάτω από το μανδύα της όλα τα συντηρητικά στοιχεία των ευρωπαϊκών χωρών. Κάτι σαν «Διεθνή της Δεξιάς». Οι ΚΙΝΕΖΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ την κίνηση αυτή.!....

Η αντίδραση του προέδρου της Τριμερούς Επιτροπής υπήρξε ακαριαία. Κάλεσε τον Μπρεζίνσκυ και του παρέδωσε δέκα (10) φακέλλους διαφθοράς πολιτικών προσωπικοτήτων της Ευρώπης σχετικά με την αεροπορική εταιρία ΛΟΚΧΗΝΤ. Είχαν πληρωθεί σχεδόν όλοι.

Από τον πρόεδρο της Μπίλντεμπεργκ πρίγκιπα της Ολλανδίας Βερνάρδο μέχρι τον Ευάγγελο ΑΒΕΡΩΦ!..... από τον Φράντς Γιόζεφ Στράους μέχρι τον υπουργό Άμυνας της Σρί Λάνκα!....

Διοχέτευσαν στον τύπο τα στοιχεία και περίμεναν τα αποτελέσματα!...


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΙΓΑΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!.....

http://dia-kosmos.blogspot.gr/