“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Τα Καρτέλ και το Κατάρ θέλουν να αποτελειώσουν την Αίγυπτο!.....

H εφημερίδα Al- Dostour (28.08.14) σε δημοσίευμα με τίτλο: 

« Οι λεπτομέρειες της νέα συνωμοσίας ΗΠΑ-Κατάρ εναντίον της Αιγύπτου,αναφέρεται στις δηλώσεις του Ibrahim El-Shehaby, Ερευνητή πολιτικών και στρατηγικών θεμάτων, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ δρομολογεί σχέδιο για την «οικονομική πολιορκία» της Αιγύπτου, στοχεύοντας τα αποθεματικά ξένου συναλλάγματος στην αιγυπτιακή Κεντρική Τράπεζα.

Οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο,οδεύουν προς την άσκηση 18 αγωγών διεθνούς διαιτησίας, για να λάβουν τα οφειλόμενα οικονομικά δικαιώματά τους από την Κυβέρνηση.

Κύριος στόχος είναι η άσκηση οικονομικής πίεσης στην Αίγυπτο, για να αναγκαστεί να καταφύγει σε δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα και ταυτόχρονα να μειωθεί η διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας.

Ο κ. El-Shehaby προσθέτει ότι η συνομωσία δεν είναι μόνο αμερικανική, αλλάεμπλέκεται σε αυτή και το Κατάρ. Το αίτημά του για απόσυρση των 3 δις. που κατέθεσε στην Αιγυπτιακή κεντρική τράπεζα, αποκαλύπτει τις συντονισμένες ενέργειες μεταξύ των δύο χωρών. Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση ενδέχεται να αναγκασθεί σε υπέρογκα δάνεια από τις ξένες τράπεζες και από τις κρατικές.

Σε επόμενο στάδιο, οι ξένες τράπεζες και κυρίως η Εθνική Τράπεζα του Κατάρ, που κατέκτησε την National Bank Societe General, θα επιδιώξουν να αποκτήσουν ισχυρά μερίδια στις κρατικές αιγυπτιακές τράπεζες, οδηγώντας την οικονομία της χώρας στην κατάρρευση, κατά τρόπο παρόμοιο με την περίπτωση της Ελλάδας.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/