“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Πολιτικοί Απατεώνες! Η Καταιγιστική παρέμβαση ενός συνωμότη. Α'

Επέστρεψα στις Βρυξέλλες στις 12 Νοεμβρίου1980, αφού είχα {περάσει} από την NSA , τον πρόεδρο της τριμερούς Ροκφελλερ, το πεντάγωνο, τη CIA, τον Χάμμερ {όπως έχω ήδη γράψει}, τις {επτά αδελφές} κ.α. για να πάρω νέα γραμμή.

Ο τότε υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα επισκεπτόταν το NATO σε δυο μέρες δηλ. στις 10 Νοεμβρίου 1980.


Μυστικά φυσικά και εν αγνοία του πρωθυπουργού Ράλλη.

Θα γινόταν δεκτός από το γενικό γραμματέα της συμμαχίας και τον αρχιστράτηγο.

Ο Λουνς με διέταξε να συναντηθώ κι εγώ μαζί του. Στις αντιρρήσεις μου, μου είπε ότι φέρνει νέες προτάσεις για το NATO.

Προσπάθησα να μάθω ποιοι μας υποχρέωσαν να βλέπουμε τον Μητσοτάκη, αφού ήταν γνωστό ότι δεν είχε να προσφέρει τίποτα. Ερχόταν μόνο για να πάρει.

Έμαθα ότι οι Γερμανοί μέσω του Στράους αλλά και του Χελμουτ Κολ {του σημερινού καγκελάριου, ευνοούμενου της Τριμερούς ...;.} κάποιου Άγγλου λόρδου, αλλά και του Τζιοβάνι Ανιελι!! ...;.

Το ενδιαφέρον του τελευταίου μου προκάλεσε την περιέργεια.

Του τηλεφώνησα για να διακριβώσω τα αίτια της συμπάθειας του προς το Μητσοτάκη.

«Είναι απλό» , απάντησε ο Ανιελι. «Αυτός ο κερατάς είναι αγγλόφιλος και γερμανόφιλος από το β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι γερμανικές υπηρεσίες τον έχουν μπλοκάρει στα καταγώγια της BND {γερμανική ΚΥΠ}, οι άγγλοι στη δική τους ΚΥΠ.

Θέλω να διαπιστώσω μέχρι που είναι διατεθειμένος να φτάσει .
Από την άλλη πλευρά, είναι μπλεγμένος και με τους Γάλλους .

Κάποιο «ειδύλλιο» έχει αρχίσει να φαίνεται με τον τραπεζίτη Ροτσιλντ!
Τι ζητάνε οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Άγγλοι μέσω του Μητσοτάκη στην Ελλάδα, Θανάση;».

«Ότι ζητούσαν πάντα …» του απάντησα.

«Ναι, αλλά γιατί με τον Μητσοτάκη. Αφού έχουμε συμφωνήσει να προωθηθεί ο Α. Παπανδρέου στην πρωθυπουργία. Τι θέλουν με το Μητσοτάκη;»
«Ίσως κάποιοι επιθυμούν να ανατρέψουν το συμβιβασμό {διορισμό Παπανδρέου} και να προωθήσουν τον Μητσοτάκη, αν προσφέρει περισσότερα .....ανταλλάγματα».
«Γι΄ αυτό λοιπόν το λόγο πρέπει να μάθουμε, θα σ΄ έπαιρνα μετά την επαφή μαζί του. Πιθανολογώ ότι μάλλον θα πρέπει να έρθουν σ΄ επαφή μαζί σου ο Ρότσιλντ και οι Γερμανοί ....» 
«Ας περιμένουμε λοιπόν», του είπα .

Μια ώρα αργότερα , ο εντιμότατος τραπεζίτης και στέλεχος της Μπιλντεμπεργκ, Εντμουντ Ροτσιλντ μου μιλούσε στο τηλέφωνο .

Ήθελε ν΄ ακούγαμε τον Μητσοτάκη επειδή είχε επωφελείς για τη συμμαχία και τη Δύση σκέψεις …..

Τελικά ο Μητσοτάκης ήρθε στις Βρυξέλλες. Η αρχική του «επωφελής» ανακάλυψη ήταν ότι η επανένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ ήταν μια σωστή κίνηση που ωφέλησε τα μέγιστα την Ελλάδα. Προτιμούσε να προχωρούσε η Ελλάδα προσδεδεμενη στο αμερικανονατοικό άρμα παρά στην ουδετερότητα που θα την οδηγούσε ο Α. Παπανδρέου!! ...

Τι ζητούσε λοιπόν;

Ζητούσε τη στήριξη της Συμμαχίας για να σταματούσε τότε την άνοδο του Α. Παπανδρέου.
Κι επειδή η στήριξη του ΝΑΤΟ ήταν λίγη , πρότεινε να μεσολαβούσαμε στα δυο Παγκόσμια Κέντρα Αποφάσεων για να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους..

«Με εκατό εκατομμύρια δολάρια και ηθική υποστήριξη θα μπορούσα να δρομολογήσω τις εξελίξεις χωρίς να υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις .....».
Το τελικό χτύπημα το φύλαγε για μένα :

«Θα δεχτούμε με νόμο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στα ..... έξι μίλια κι έτσι η Τουρκία δεν θα έχει λόγους να είναι εχθρική. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι εταιρίες πετρελαίων θα βγουν ωφελημένες απ΄ αυτήν την ιστορία ...»
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιοζεφ Λουνς κόντεψε να τον αγκαλιάσει από χαρά.

Ο Αρχιστράτηγος έμεινε ουδέτερος.. Σκεπτόταν χωρίς να μιλάει.

Μίλησα όμως εγώ: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα καρτέλ πετρελαίων θα κερδίσουν καθώς και η Τουρκία.. Δεν μας είπατε τι θα κερδίσει η ΕΛΛΑΔΑ ..;»

Χαμογέλασε πλατειά ο Μητσοτάκης με εκείνο το περιβόητο χαμόγελο και απτόητος είπε: «Απορώ πως δεν βλέπετε το κέρδος της ΕΛΛΑΔΑΣ, θα κερδίσει την αιώνια ειρήνη με την Τουρκία. Το θεωρείτε λίγο;»

«ΑΙΩΝΙΑ ΕΙΡΗΝΗ;» ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ. 
« Όπως λέμε αιωνία η μνήμη! Αφήστε καλύτερα τον Α. Παπανδρέου».

Ο Λούνς μούγκρισε σαν να τον μαχαίρωσαν στη βουβωνική χώρα.

«Δεν είναι όλα απόλυτα στην πολιτική…», είπε κοιτάζοντάς με.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει καλές προθέσεις. Έχει κάνει τους υπολογισμούς του. Αν ψηφίσει η ελληνική βουλή νόμο που να κατοχυρώνει τα έξι μίλια της θάλασσάς της, θα σταματήσει η διαπάλη με την Τουρκία. Ασφαλώς θα έχει και άλλες προσωπικότητες που θα έχουν τις ίδιες απόψεις… Θέλω να πω, που υιοθετούν τις απόψεις του…».
«Να είστε βέβαιος πάνω σ’ αυτό, κύριε Γενικέ Γραμματέα». Επιβεβαίωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που αγαπούν τη χώρα τους».

Στην παρατήρησή μου ότι η αποστασία του 1965 δεν ήταν πράξη αγάπης προς την Ελλάδα, επειδή άνοιξε το δρόμο προς την δικτατορία, εκείνος απάντησε ότι κάποτε η ιστορία θα τον δικαιώσει!..... Κατάλαβα ότι δεν υπήρχε πεδίο για συνεννόηση. Υποσχέθηκα ότι θα βοηθούσα με τις μικρές μου δυνάμεις ότι εκείνοι αποφάσιζαν και απεχώρησα.
Για να δείξω ότι συμφωνώ, τηλεφώνησα στον Τούρκο υπουργό εξωτερικών Τουρκμέν για να του ανακοινώσω την πρόταση του Έλληνα υπουργού Κ. Μητσοτάκη. Τον παρεκάλεσα να κρατήσει μυστική την συνομιλία μας, να μην την δημοσιοποιήσει. Μου το υποσχέθηκε με ειλικρίνεια. Ήξερα ότι αυτό θα κυκλοφορούσε στους κύκλους-ότι δηλαδή προήλθε από τον γράφοντα η πληροφορία- κι έτσι είχα εξασφαλίσει κατά κάποιο τρόπο Άλλοθι στις όποιες ενέργεις θα προέβαινα κατά του σχεδίου Μητσοτάκη….

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λούνς είχε εκφράσει την επιθυμία να μεσολαβήσει σε διάφορες πηγές για να εξευρεθεί το ποσόν που απαιτείτο για την κίνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ… Με δυό λόγια, ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ θα προωθούσε για δεύτερη φορά τη δοκιμασμένη (το 1965) συνταγή της αποστασίας.

Αν βρέθηκαν τα χρήματα κι αν ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ τα εισέπραξε αυτό το γνωρίζει μόνο ο Γιόζεφ Λούνς.

Ειδοποίησα τον Αλεξάντερ Χαίηγκ. Εκείνες τις μέρες βρισκόταν στην Ουάσιγκτων. Προετοιμαζόταν (ή τον προετοίμαζαν) για να ανελάμβανε υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Χαίηγκ με παροτρύνε να του στείλω μια προκαταρτική αναφορά για να την παρουσίαζε αμέσως στο ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ NSA!... Την έστειλα λίγες ώρες αργότερα. Μου τηλεφώνησε το ίδιο βράδυ για να με πληροφορήσει ότι ο αρχηγός της NSA είχε δεχτεί την αναφορά μου ήρεμα.

Ο Χαίηγκ του είχε περάσει τη σύστασή μου να λάβει το συντομώτερο μιαν απόφαση αρνητική για τις θέσεις του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, επειδή η Ελλάδα δεν άντεχε πλέον –Δεύτερη φορά μια αποστασία- βιασμό της λαϊκής θέλησης. Η άσχημη έκβαση μιας τέτοιας περιπέτειας ήταν προδιαγεγραμμένη.

Αργά τη νύχτα τηλεφώνησα στον Δημόσιο Σύμβουλο των ΗΠΑ Έλσγουερθ Μπάνκερ. Είχε εκφράσει την έκπληξή του για την αυθαίρετη εμπλοκή της κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας σε μια τέτοια υπόθεση. Θα επικοινωνούσε με τον ΤΖΙΒΑΝΙ ΑΝΙΕΛΙ, αλλά ταυτόχρονα θα ενημέρωνε τον Πρόεδρο της ARAMCO (είναι το πιο γνωστό καρτέλ πετρελαίων, που νέμεται τα πετρέλαια της Σαουδικής Αραβίας και υποστηρικτής του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ), που εκείνες τις μέρες βρισκόταν στην Ουάσιγκτων.

Την επόμενη μέρα κι αφού ο Κ. Μητσοτάκης είχε φύγει, είχα την υποχρέωση να κινηθώ σύμφωνα με τις εντολές των ανωτέρων μου, για να πετύχει η αποστασία στην Ελλάδα!.... Ο δρόμος που βάδιζα σε παρόμοιες περιπτώσεις-ώσπου αν εφαρμοστεί μια απόφαση ή να μην εφαρμοστεί (κι αυτό ήταν λεπτό και επικίνδυνο)- ήταν συχνά βασανιστικός. Κατά κανόνα προωθούσα σκέψεις μεταμφιεσμένες σε διαταγές που περίμενα από τους συνεργάτες μου να τις ακυρώσουν. Μέχρι τελευταία στιγμή προωθούσα διάφορες εκδοχές, συχνά αντιφατικές. Όμως ερχόταν η τελική στιγμή της απόφασης, η νευρική υπερένταση έδινε την θέση της σε μια ήρεμη αποφασιστικότητα.

Σε στιγμές αληθινής κρίσης ανέλυα ψυχρά την κατάσταση. Πολλές φορές συρρίκνωνα τον κύκλο των συνεργατών μου, περιοριζόμενος σε πολύ λίγους….. όσους συμφωνούσαν μαζί μου. Η άποψή μου ήταν ότι δεν είχαμε δυνατότητα επιλογής. Έπρεπε να διακινδυνεύσουμε. Ίσως εγώ περισσότερο.

Από παράπλευρο μυστικό κανάλι πληροφόρησα τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ότι κάποιοι κύκλοι ετοίμαζαν κάποια σοβαρή ανωμαλία στην Αθήνα. Ταυτόχρονα όμως προέτρεπα το Νατοϊκό κλιμάκιο στην Αθήνα καθώς και την DIA να ξεκινήσουν αμέσως τον επηρεασμό των πολιτικών προς δημιουργία κλίματος αβεβαιότητας στ κόμμα του Α. Παπανδρέου σε πρώτη φάση και κατόπιν ανεξαρτητοποίηση ορισμένων βουλευτών και πολιτευτών σε δεύτερη φάση.

Μα Γίνονται Αυτά;

Θα αναρωτηθεί καλοπροαίρετα ο αναγνώστης και ο σκόπιμα ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.
Οργανισμοί όπως το ΝΑΤΟ ήταν πανίσχυροι με τεράστιες διασυνδέσεις στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ κατεστημένο των ΗΠΑ και της ΕΥΡΩΠΗΣ. Το κατεστημένο αυτό διαθέτει αμέτρητα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, αμέτρητες προσβάσεις, αμέτρητους ανθρώπους σε κάθε πόστο, που εργάζονται γι’ αυτούς, χωρίς ηθική αναστολή, επομένως επιτυγχάνουν αυτό που επιθυμούν.

Με δυό λόγια:

Αν κάποιος πολιτικός, για παράδειγμα, αντισταθεί και δεν ενδώσει στις ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, τότε ή δεν θα εκλεγεί αμέσως ή αργότερα, σε κάποια σοβαρή αναμέτρηση που θα κρίνεται το μέλλον του, θα πεταχθεί στον κάλαθο των αχρήστων. 
Μια αγαπημένη μέθοδος του παραπάνω κατεστημένου είναι η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ προσωπικοτήτων και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ του ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ!....

Τελευταίο τραγικό παράδειγμα ο ΜΕΝΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ, που όχι μόνο διασύρθηκε, αλλά πέθανε την ώρα που δικαζόταν!....

Συνεχίζεται …..
Αθανάσιος Στριγάς 
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΟΜΩΤΕΣ


http://dia-kosmos.blogspot.gr/