“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ; ή Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.


Όλα αυτά απόκτησαν μια νέα διάσταση μετά τον πόλεμο του Ιράκ, όπου το Ισραήλ βρήκε για πρώτη φορά την ευκαιρία έχει άμεση επαφή με τους Κούρδους της περιοχής και να τους επηρεάσει άμεσα για τη δημιουργία μεγάλου προγεφυρώματος ελέγχου όλης της περιοχής.

Σύμφωνα με μια μυστική αναφορά του ισραηλινού αξιωματούχου, μέλους της Ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας «Μοσάντ», Αμπραχάμ Τίλμεν, που διέρρευσε σε ορισμένα τούρκικα περιοδικά, όπως «ΝΟΚΤΑ» και Αϊντινλίκ», αρχή Σεπτεμβρίου 2004, αποκαλυπτόταν η ΑΓΟΡΑ τεράστιας έκτασης (540.000 στρεμμάτων και πάνω) από το Ισραήλ, στην περιοχή Ούρφα της Νοτιοανατολικής Τουρκίας για τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ γεωγραφικής ζώνης άμεσης επιρροής από το Ισραήλ.

Πέρα απ’ αυτό, όπως αναφέρονταν στα δημοσιεύματα, οι ισραηλινοί σκόπευαν στη δημιουργία εδαφικών εστιών στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα μεγάλα ΦΡΑΓΜΑΤΑ του Τίγρη και Ευφράτη και στις επαρχίες Αντιγιαμάν, Μπατμάν, Ντιαμπακίρ, Γκαζιαντέπ, Κιλίς, Μαρντίν, Σιίρτ και Σιρνάκ, όπου, όπως αποκαλυπτόταν, ήδη κατείχαν 75.358 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δείχνοντας πως υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για τν εγκατάσταση του Ισραήλ στην περιοχή, μετά από ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την τουρκική κυβέρνηση του ΕΡΝΤΟΓΑΝ…….

Για το ίδιο θέμα, όπως ανάφερε η τούρκικη επιθεώρηση «Αϊντινλίκ», το Ισραήλ είχε αρχίσει να οικοδομεί το «ΝΕΟ ΙΣΡΑΗΛ» σε μια έκταση 186.000 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή της Ούρφας. Εδώ κτίζονται Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Κέντρο, καθώς και εκκλησίες και Συναγωγές, ενώ η πρώτη δαπάνη για τα έργα φτάνει τα είκοσι εκατομμύρια δολάρια.

Η τουρκική κυβέρνηση του ΕΡΝΤΟΓΑΝ, όπως επισημαινόταν με ενδιαφέρων , είχε συνάψει συμφωνίες με το ΙΣΡΑΗΛ για την άδεια εγκατάστασης των ισραηλινών στην περιοχή και τη δημιουργία του «ΝΕΟΥ ΙΣΡΑΗΛ» στην νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ ο δήμαρχος της Ούρφας, Αχμέτ Μπαχτσιβάν, που εκλέχτηκε με τις τελευταίες εκλογές του Μαρτίου 2004 και ανήκει στο κόμμα του ΕΡΝΤΟΓΑΝ, είναι ενήμερος και στηρίζει αυτές τις συμφωνίες.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Μπαχτσιβάν κινούταν με ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ από τον ίδιο τον ΤΟΥΡΚΟ πρωθυπουργό, ΤΑΪΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ και μετά από τις μυστικές συμφωνίες που είχαν γίνει μεταξύ Τουρκίας Ισραήλ γι’ αυτή την περιοχή… Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος δήμαρχος έχει καταγγείλει δημόσια τη δραστηριότητα ξένων αποστολών και των ισραηλινών στην περιοχή.

Το κολοσσιαίο έργο είχε χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τέσσερα χρόνια και, όπως αναφέρεται, οι πρώτες εμφανίσεις των Ισραηλινών ήσαν από το 1994, όταν είχε εκδηλωθεί για πρώτη φορά το έντονο ενδιαφέρων των Ισραηλινών για την περιοχή.Μάλιστα, λέγεται πως υπήρχε σχέδιο ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ της Πρωτεύουσας Ούρφας από «Σανλιούρφα» σε «Γιαχουντί Ούρφα» , δηλαδή ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΟΥΡΦΑ….

του Νίκου Χειλαδάκη