“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

«ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ»


Είναι αγγλοαμερικανικό σχέδιο που καταστρώθηκε αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001-ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ.

Στις 14-16 Απριλίου 2004, έγινε στην Κωνσταντινούπολη ένα σημαντικό συνέδριο διεθνούς πολιτικής με θέμα το αυτό το περίφημο νέο αμερικανικό σχέδιο (ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ) και το ρόλο της Τουρκίας, όπου ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα σχετικά με τις βασικές κατευθύνσεις της Τουρκίας, αλλά και με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Το «Σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής», όπως το έχει αποκαλέσει ο ίδιος ο αμερικανός Πρόεδρος Μπους, είναι ένα αγγλοαμερικανικό σχέδιο που καταστρώθηκε μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, για τον εκδημοκρατισμό και την φιλελευθεροποίηση των χωρών της Μέσης Ανατολής.

Στην πραγματικότητα προβάλλεται ως ένα σχέδιο για τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΕΓΧΟ των χωρών της Μέσης Ανατολής και γενικότερα του ισλαμικού κόσμου σε μια εκτενή γεωγραφική περιοχή, από το Μαρόκο μέχρι την αραβική χερσόνησο και τον ΚΑΥΚΑΣΟ….

Μεγάλο μέρος του σχεδίου εξαρτιόταν από την έκβαση του πολέμου στο ΙΡΑΚ, που ήταν ο βασικότερος μοχλός της έναρξης του σχεδίου.

Εκτός από το Ιράκ, μεγάλο βάρος του σχεδίου αποδίδεται σε επιμέρους γεωγραφικές ενότητες που έχουν μεγάλη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ αλλά και ΠΟΛΙΤΙΚΗ σημασία.

Οι ενότητες αυτές είναι η Παλαιστίνη, το Νότιο Κουρδιστάν «βόρειο Ιράκ», η περιοχή της Κασπίας, ο ΚΑΥΚΑΣΟΣ, ο κόλπος της Βασόρας, η περιοχή Μεσογείου-Ερυθράς Θάλασσας αλλά και η Κύπρος.

Με το σχέδιο αυτό διαπλέκονται πολλά και σημαντικά θέματα, όπως το Παλαιστινιακό, το Κουρδικό, το θέμα των πετρελαιαγωγών και σε προέκταση το Κυπριακό και οι ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ σχέσεις.

Ένα σημαντικό στοιχείο, που αναδείχτηκε απ’ αυτό το ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ήταν η επισήμανση πως η σταδιακή επιβολή του σχεδίου θα δημιουργήσει αντιπαλότητες και ίσως και άξονες που θα κινούνται σε ανταγωνιστική τροχιά. Οι κυριότερες αντίρροπες δυνάμεις θα είναι μεταξύ ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑΣ και ΕΥΡΩΠΗΣ- ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ.

Η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί, καθώς στους κόλπους της υπάρχουν πολλές αντιμαχόμενες δυνάμεις υπέρ ή κατά της Ταύτισης με την ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ πολιτική…..

Παράλληλα αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής, έχουν ενημερωθεί για τα σχέδια και είδαν ότι απειλούνταν άμεσα από το συγκεκριμένο σχέδιο.

Οι χώρες που χτύπησαν κυριολεκτικά καμπανάκι ήταν το ΙΡΑΝ, η ΣΥΡΙΑ, και η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ. Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία, θα είδαν τις αγορές των "ΑΙΩΝΩΝ" που έκαναν στους αμερικανούς, μήπως και ξεφύγουν από το συγκεκριμένο σχέδιο….

Αναφορικά με το Ισραήλ, αυτό προβάλλεται ως μια αναδυόμενη ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ της περιοχής, ενώ δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής πως η χώρα αυτή διαθέτει εκατοντάδες πυρηνικές κεφαλές και ένα από τα τελειότερα πυρηνικά κέντρα στην περιοχή της Ντιμόνας, στην έρημο Νεγκέβ, που έχει ιστορία 40 ετών περίπου.

«ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ»

Σύμφωνα με το «Σχέδιο», το Ισραήλ έχει θέσει ως στόχο του την εξουδετέρωση κάθε ανταγωνιστή στον τομέα των πυρηνικών δυνάμεων στην περιοχή. Έτσι, στις 21/12/2003, ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ, Σαούλ Μοφάς, απείλησε για πρώτη φορά ότι το Ισραήλ θα βομβαρδίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν όταν κρίνει ότι αυτό είναι σκόπιμο.

Όσον αφορά την ΤΟΥΡΚΙΑ, αυτή έλαβε ΠΛΗΡΗ γνώση του «ΣΧΕΔΙΟΥ», για πρώτη φορά με τόσο ξεκάθαρο τρόπο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ΕΡΝΤΟΓΑΝ στις ΗΠΑ, τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Άγκυρα, οι Αμερικανοί παράγοντες ανέλυσαν στον Τούρκο πρωθυπουργό ότι η Τουρκία πρόκειται να διεκδικήσει έναν αυξημένο ρόλο στις εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής, κάτι σαν «Νέα οθωμανική Αποστολή¨, όπως αναφέρθηκε…..Είδατε την υπεροψία Νταβούτογλου, όλα αυτά τα χρόνια!!

Εδώ καταλαβαίνεται των ρόλο των Δεξαμενών σκέψεων, τύπου ΣΤΡΑΣΦΟΡ, που συνέχεια κάνει αναλύσεις και δίνει στη δημοσιότητα ως δήθεν εργασίες…..!!!!

Σας ενημερώνουμε, ότι πρώτα παίρνουν τις αποφάσεις και ύστερα, «ΣΑΝ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ» αναφέρουν ότι σύμφωνα με τις αναλύσεις , «θα γίνει αυτό» ή το άλλο…. Επειδή όμως τα συμφέροντα είναι μεγάλα. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που αν τους έχουν ρίξει στη μοιρασιά, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αιματοκυλίσουν οποιαδήποτε χώρα, προκειμένου να χαλάσουν τα σχέδια της άλλης πλευράς…..

Αυτή η επίσκεψη Ερντογάν είχε, κατ’ αρχήν, δύο σημαντικές συνέπειες υπέρ της Τουρκίας. Δηλαδή δίνουν στην Τουρκία να παίξει το ρόλο που θέλουν οι πολυεθνικές, όπλων, Ροκφέλλερ, Ρότσιλντ και άλλων..

Σύμφωνα με το σχέδιο, πρώτη και άμεση αμερικανική πίεση για την ικανοποίηση των τουρκικών αιτημάτων ήταν για την επίλυση του Κυπριακού. Δηλαδή εις βάρος των Ελλήνων της Κύπρου. Κάτι που φάνηκε καθαρά στη διάσκεψη του Λουκάρνο, τον Μάρτιο του 2004.

Ξεκίνησαν οι Αμερικανοί, κάθε είδους πιέσεις, προς την πλευρά των Κούρδων του Ιράκ (Μπαρζανί, Ταλαμπανί) και προς τους Κούρδους της Τουρκίας (kongra, Gel) οργανώσεις προσκείμενες στον Οτσαλάν και το PKK, να σταματήσουν να δραστηριοποιούνται προς την κατεύθυνση της ίδρυσης ανεξάρτητης κουρδικής χώρας.

Ο γνωστός αναλυτής Ronald Asmus, Αμερικανός, που μίλησε στο συνέδριο της Κωνσταντινούπολης, τόνισε πως η Τουρκία θα αποτελέσει ένα προτεινόμενο μοντέλο για όλες της χώρες της ευρύτερης ισλαμικής περιοχής και για το λόγο αυτό ο ρόλος της θα είναι ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΣ και θα στηριχθεί ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ από ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ πλευράς. Εδώ αναφέρθηκε και το Κυπριακό μαζί με τα ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ….

Γιατί λοιπόν οι Τούρκοι έχουν την υποστήριξη των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ; Γιατί με τόσες παραβιάσεις στο Αιγαίο, είτε με Αεροπλάνα, είτε με φρεγάτες κάνουν βόλτες;
Γιατί υπάρχει μια νότα, ειδικών καταστάσεων των ΗΠΑ, ώστε να μπούμε σε πόλεμο και να τον ΧΑΣΟΥΜΕ…..Και αυτό διότι οι Αμερικανοί , όπως και στην Κύπρο, έτσι και με την Ελλάδα θα βοηθήσουν την Τουρκία. Θα μας χτυπήσουν και οι παραστρατιωτικές δήθεν ομάδες ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ, αλλά θα είναι καθαρά χτυπήματα των «ΦΙΛΩΝ» και «ΣΥΜΜΑΧΩΝ» αμερικανών…

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΑΓΓΛΟΥΣ » …….

Comments